Sångerska och sångpedagog

onsdag 27 oktober 2010

Sluta mygla, SJ!!

Blir så arg när jag gång på gång, varje gång hamnar i klorna på detta hemska påfund! 


(n.b. jag buntar ihop sj, trafikverket och alla som kan tänkas ha med min pendling uppsala-stockholm att göra)


Jag tycker det är så fult hur de myglar och smyger med minuter hit och dit. Villkoren för ersättning är skrattretande! 


Ett tåg som är försenat försenas ännu mer eftersom det inte ska påverka övriga tåg så att fler kommer försent! Det vore väl ändå bättre om alla kom fem minuter för sent istället för att några ska komma en timme sent?


Ett tåg som är för försenat ställs in. Det är ju smartast. Då finns inga siffror i förseningskategorin! 


Om ett tåg är ett par minuter sent kan man ju faktiskt skita i att annonsera själva förseningen. Då finns det ju inte! Folket på perrongen står ju ändå där och märker! 


Jag åkte två tåg idag. Båda försenade. 
Mitt morgon (well.. allt är relativt) skulle gå 11.35. Senare annonserades det till 11.49. Det fick då inte gå då för 11.53tåget skulle få gå före. Pissigt! 


Kvällståget skulle gå 16.41. Kollade banverket i mobilen för att få veta spår och så och inga förseningar annonserades där. Typ 11.37 kom tåget. Det var då försenat från Uppsala. Sedan var personalen tvungen att göra lite shit på tåget innan det kunde gå, fullt förståeligt. Men det kunde då inte avgå 16.41 utan blev stående i nästan 10 minuter innan det gick. Tror ni att det annonserades en senare avgång? Eh. Inte vad jag kunde se. De hade ju kunnat slänga upp förseningen på skylten/trafikinfo men icke! Detta är ju ett smart sätt att spara in minuter! 


Har ingen aning om vad det är för låt, men titeln passade in.



Vad skönt det vore om man hade tid och möjlighet till bojkott, men man är ju dömd till pendling minst en och en halv termin till! Det bästa med att skolan slutar är att man slipper förlita sig på SJ. Helt galet att de får hålla på! Att ingen avsatt dem! Hoppas det kommer nåt vettigt bolag snart! 


Känns som en slap in da face när de kommer och kollar biljetterna när man sitter på ett tåg som är knökfullt och/eller försenat. 


Tänk om man skulle ta alla sina aggressioner och förvandla dem till något kreativt?! Tänk om man skulle skriva en låt om hur mycket man ogillar SJ! Det vore väl nåt. Känns gjort, men det förtjänas att återgöras! 


Inga kommentarer: