Sångerska och sångpedagog

lördag 1 januari 2011

Nyårsafton 31/12

Vaknade och åt frukost. Helt otroligt. Frukostfrekvensen överstiger all tidigare historik! Man vaknar så tidigt här, så då passar man ju på! Har somnat före midnatt varje kväll, och vaknat före åtta. Tänk vad dagarna blir långa! ;)

Vi har hängt på ”vår” strandplätt idag igen. Den såg dock lite annorlunda ut. Havet hade ätit en stor bit av den. Så himla häftigt! De stora vågorna gör lite som de vill!
sail and surf. här kan man segla och surfa, men inte just nu, det är för höga vågor!

När dagarna blir så långa är en annan lustig effekt att man blir uttråkad tidigt. Vid halv ett hade jag lessnat på att ligga på stranden. Knäppt! Då hade vi redan hunnit ligga där ett par timmar. Mycket märkligt. Brukar ju vakna vid 12.30! ;)

Lunchen köptes i strandbaren, splittade en pizza. Olle förstår inte varför de har lök på en capricciosa, men han gick med på en sån ändå!

receptionen har inga väggar. Optimister.

Sen styrde vi lite knas. Det finns fortfarande inget internet här inne, så man måste bubba med sig datorn upp till receptionen för att få kontakt med omvärlden. Lite sådär. Men nu är det felanmält och noterat. En av våra utflykter hade också blivit dubbelbokade, så nu blir vår Langley cruise på lördag ist fö imorn! Sånt som händer! Synd bara att vi har vår bil då. Ja ja!
solnedgång
segelbåt i solnedgången utanför vår bungalow



laddade inför nyårfesten

På kvällen var det dags för nyårssupé! De hade fixat det jättefint! Mingel med hummersoppa, mousserande, ostron, crostini med olika röror innan man fick sitta ner i restaurangen. Vi fick sitta längst ut, närmast havet! Perfa! Förrätt 1 bestod av nån anklevergrej. Godare än jag trodde, men jag fick associera till leverpastej för att inte tänka på kattmatspaté! ;) Förrätt 2 var hummersallad. Såå gott! Serverades i sitt eget skal. Tänk om man skulle servera oxfilé så! Fniss! Huvudrätten bestod av oxfilé med potatiskaka. Också jättegod. 
hummersalladen


Desserten bestod av 3xchocklad. Browine, mousse och en oklar, vit sak. Olle tror glass, jag tror nåt annat. Visst, den var frusen i mitten, men den rinniga biten var för tjock för att vara glass tror jag. Men  jag har kanske fel! Till allt detta serverades vin med fria påfyllningar samt rom till desserten. Nja, rom är ingen favvo tyvärr.
vi och alla glas


Under middagen spelade ett lokalt band. Riktigt trevligt. 
bandet

det jobbar en kille i restaurangen som måste vara Sir Tobys okända tvillingbror. sjukt lik. Inte lyckats få en bild framifrån dock. Det är han till vänster, med ryggen mot kameran. Jobbar på det.


Folk dansade efteråt och var allmänt på bra humör. Vi? Vi var skittrötta!! Skålade när Sverige firade nyår när klockan 19, men efter middagen var vi toktrötta. Klockan var 21.30 och vi kände att vi inte skulle orka hålla oss vakna. Vi däckade på sängen och vaknade tio i tolv igen (av klockan givetvis!). Skyndade oss iväg, supertrötta, för att skåla med alla i den champagne som bjöds! Det roligaste var ju att när Olles klocka, som är synkad med världen och därför går i tid, slog tolv märktes det ingenting bland alla gäster och bandet vid restaurangen. Tänkte att det var ju trist att de inte har nån countdown eller så, men men! Efter vad som kändes tio minuter började en nedräkning dock! Lite roligt att även där gäller den här avslappnade mentaliteten! :P haha! Det bjöds på fina fyrverkerier och det var längesen såna blev så effektfulla som här, där det är kolsvart på himlen!
fyrverkerier (döh!)


Vi smuttade skumpa och gick sen hem och däckade på nytt. Galet trötta. Kanske gjorde all alkohol sitt till också… Fantastiskt att få fira nyår i ett varmt land! Rekommenderas!

Inga kommentarer: