Sångerska och sångpedagog

måndag 10 januari 2011

Lördagen den 8 januari


Idag vaknade vi tidigt! Vädret var vackert och idag skulle vi på utflykt med JP! Langley cruise stod på schemat! Langley verkar dock ha lite otur med aktivitetsbokningen (eller läs: Isabelle) för det var en familj som inte stod på listan och således inte fick följa med. Detta var sista gången turen gjordes under tiden denna laddning svenskar är här. Lider med dem!

Vi slussades ombord på JPs (fortsättningsvis kallad ”Scuba”) katamaran. Det var en mindre kul upplevelse att först försöka klättra i gummibåten som skulle ta oss ut till den större. Hal som en ål var man med all solkräm. En hal val kanske?

När vi väl kom ombord på båten påbörjades en underbar tur! Vi åkte rätt länge, typ 90 minuter, söderut längs Basse Terre. Till sist kom vi fram till dagens första stopp, Reserve Costeau. Ett mecka för snorklare/dykare. Där hängde vi ett bra tag och sam och kollade på fina små fiskar. Jag hade aldrig snorklat och kontrollfreak som jag är var det ingen höjdare med själva snorkeln. Hur 17 ska man kunna lita på att man helt plötsligt inte börjar andas in vatten?? Näe, dumpade den och hade bara cyklopen. Mycket bättre. Litar mer på mina egna lungor! Dumpade simfötterna också. Himla otympligt! Olle tyckte att vi skulle dumpa en snorkel där i reservatet så det var ju himla passande då att han kunde överta min istället! ;)
snorkeln. eller en fräsig ny fiskart?

fräsiga fiskar!



Det skulle tydligen finnas sköldpaddor där, men vi såg inga tyvärr. Hade varit coolt! På botten står det en staty av Costeau på 10 meters djup. Vi såg honom aldrig, men en tjej som var med dök ner och klappade honom på huvudet. Hon var kompis med Brunhilde. Brunhilde var en jättefascinerande tjej. Kunde inte låta bli att kika på hennes mage. Den var alldeles svart! Nej, hon var inte mörkhyad naturligt, hon hade helt enkelt grillat sig till den! Det konstiga var att den var mycket brunare än resten av henne! Hon snorklade inte. Hon låg och solade på båten och pratade om hur mycket hon längtade till följande dag då hon skulle pressa…

Vi fick lunch på båten och sen fanns det mer tid till snorkling innan vi åkte vidare till stopp 2, de varma källorna!

De varma källorna låg lite längre söderut. Det kom vatten från vulkanen helt enkelt. Det var en liten ”pool” som vattnet rann ut i innan det rann vidare och blandades med havet. Det var sjuukt varmt! Ungefär 50grader sa de, men det kändes mycket varmare än så. Det var också sjuukt svårt att ta sig dit. Vi sam i land från båten men det var fullt av stora, onda stenar där man skulle ta sig till kanten och källan.
den lilla lilla pölen


Sista stoppet var Petite Anse. En liten strand utanför Deshaies. Det stoppet kändes mest segt och omotiverat, men det kanske var nån deal. Caféägaren fick sälja lite glass och kaffe.
båten vid stranden
resorten från båten


Jag gillade verkligen båtturen och på måndag är det dags igen. Då åker vi norrut till Ilet Caret. En liiiiten miniö med ett par palmer på. Sägs vara jättefint. Scuba kör den utflykten också!

Middagen var äntligen lite bättre. Lamm ikväll. En kock stod och skar upp lite mysigt sådär! Var också en helt underbar ”förrätt”. Rödbetor, getost, balsamico, krutonger och ruccola. Så enkelt, men ack så gott! Mindre kul var att mitt under middagen började mina armbågar värka nåt så otroligt!! Kändes som nån spikat en rostig spik genom dom båda två. Kunde inte lyfta armarna, kunde inte äta. Började nästan gråta av smärta. Måste vara av all simning… Det blev en tidig sorti och jag fick hjälp av min underbare man att göra mig klar för säng och värktabletter redan tio i åtta på kvällen. Klippte av två par strumpor för att sätta som stöd och värmare runt både armbågarna och handlederna. Var så sjukt att smärtan bara kom så tvärt! Kunde nästan inte andas för att det gjorde så ont!  Somnade typ direkt men vaknade till vid nio. Somnade om igen.
vacker solnedgång

Inga kommentarer: