Sångerska och sångpedagog

måndag 10 januari 2011

Fredagen den 7 januari 2011

Idag klev vi upp asatidigt! Vi skulle bila till Trois Rivieres för att ta båten över till Les Saintes (omtalad ögrupp söder om Basse Terre). ”Taxibåtarna” går runt niosnåret så man måste åka i god tid. Förköpte biljett och allt! Kom preciiis i tid, men vad finner vi? Jo, bolaget hade liksom stängt. Vi fick sedan höra av ett annat gäng hotellgäster att båten var trasig. Sugigt! Vi köpte biljetter och for med en annan båt. Typ den sista som gick på förmiddagen. Men det var ok! Såå härligt att åka båt!
båten vi till sist fick åka med

Vi raggade upp en karta på turistkontoret och blev visade till den bästa stranden. Helt underbart! Så skönt att äntligen få lite sol efter dagar med regn. Hängde där ett par timmar men brände oss en hel del faktiskt. Trots att vi nästan gjorde slut på vår spf 30-flaska! Rätt var det var blev vi uppraggade av en jättesöt katthona som strök runt på stranden. Hon kom och la sig hos oss och rullade och ville gosa! Jättefin och precis vad jag behövde i mitt kattabstinenstillstånd! Hon såg väldigt fräsch ut faktiskt, så hon var nog inte övergiven! Vi spritade oss iaf ändå efteråt. Ett tag senare kom en till, mindre katt förbi. En söt liten padda! De gick tillsammans och såg verkligen ut som mor och dotter. Jag började spana efter en röd pappa-katt och jodå! När vi skulle gå hem mötte vi en rödvit hankatt! Lilla söta familjen kanske?
den gossjuka kattmamman


Olle var äventyrlig av sig och klättrade upp på berg som låg på öar som utgjorde vägg åt vår lilla bukt! Jag var orolig, men han kom hem hel och hyfsat ren sen iaf! ;)
vår strand


Någon sa senare att de spelat in scener ur Pirates på vår strand.. Osäker på om de verkligen menar den strand vi låg på, men det kanske var grannstranden? Den förbjudna stranden? Den man inte fick bada på och som det stod förbjudet på kartan på? Det låter väl smidigt? Inga besökare, behöver inte utrymma för filminspelning!

Djur fanns det överallt. Getter och kossor vandrade fritt, hundar och katter också. För att inte tala om alla hönor och tuppar och söta små kycklingar. Det var som på ”fastlandet” fast ännu mera! En get låg och blockerade vägen när en bil kom. Vägrade flytta sig trots att bilen stod alldeles vid honom och tutade. Han blev enkelt bortlyft av föraren som mumlade några ord på franska.
kaxiga geten
fler kaxiga getter som goes rådjursätande i nåns trädgård


Eftersom det var liiite smått otydligt med tid för avfärd för båten tog vi det säkra före det osäkra och sökte oss till hamnen i god tid. En jättemysig hamn med butiker och restauranger. Hela ön var såå fin och lugnet var ännu lugnare här!
hamnen med vulkanen La Sufriere i bakgrunden. Dagen till ära topless! 


Vi kom till slut tillbaka till bilen och letade oss hemåt. Det är inte lätt vill jag lova. Vägskyltarna är obegripliga och finns inte alltid. En gps har vi, men den visar bara var vi är just nu, går inte att programmera den. Men det funkar! Blir lite extrasvängar ibland men wtf!

Rödbrända kom vi fram till att vi måste köpa mer spf! Vi letade upp ett apotek längs vägen (alla apotek ser förresten ut som nattklubbar! Blinkade ljus och bilder på lättklädda flickor i fönstren) men utbudet var klent. Hittade en spf 20 dock. Frågade om den var bra och hon i kassan tittade på oss och föreslog spf 50! Haha! Nej nej, det går inte för sig tyckte vi och köpte 20. Undrar vad hon och hennes kollega sa när vi gått…

Hamnar ju såklart alltid i bilköer när man ska åka hem på kvällen. Folk lämnar PAP och ska hemåt, norr på Basse Terre. Alltid spännande att se bilgalningar!

Kom hem till slut och fick uppleva en jättetrist och grå middag. Torrt fläskkött och rotmos! Var skittrist och jag blev lite deprimerad. Till och med brien var slut!! Som tur var spelade en duktig jazztrio i restaurangen så vi satte oss för att lyssna på dom istället! Drog sen till receptionen och det trådlösa nätverket för att ladda upp ytterligare en dag på bloggen. Går faktiskt snabbast där! Märkligt, det står ju att det ska finnas internet i bungalowerna men det funkar inte!

Sov sött alla fina!

Inga kommentarer: