Sångerska och sångpedagog

torsdag 6 januari 2011

Måndag 3/1 2011


Idag klev vi upp tidigt för att äta frukost och sedan dra iväg på utflykt. Det var bara det att utflykten var inställd! Det var för dåligt väder. Jean-Pierre ville inte köra idag. Däremot ville han köra imorn istället så vi hoppas vi får åka då. Ilet Caret och les mangroves måste ju utforskas! J-P tror att vädret ska bli bra imorn och enligt Timothy i receptionen har han inte haft fel hittills. Hoppas på det då!

Bestämde oss för att ställa oss i kön till biluthyrningen och återigen fråga den snälla hertz-kvinnan om man kunde boka om bilen. I sverige bokade vi söndag-lördag, sen ändrade vi till tisdag-måndag när vi bokat in utflykterna. Nu ville vi alltså hellre ha bilen redan idag eftersom vädret sööög! Kön var dock lång och det verkade vara slut på bilar. Men det gick! Vi kunde göra lite som vi ville tydligen, eftersom  vi bokat hemifrån! Förstod inte logiken i att bilen var reserverad för oss redan innan den skulle hyras av oss. Det borde ju ligga i deras intresse att hyra ut den även på strödagar, men så här funkar det tydligen! =) Så ett hett tips är att boka hemifrån!
vår söta lilla bil. drar knappt nåt och går som en klocka!


Vi drog iväg till ett romdestilleri där det var väldigt lortigt och luktade sött. En trevlig man berättade att de gör 600 liter rom i timmen. Guadeloupes äldsta, från 1895. Shoppade lite, trots att vi inte gillar rom nån av oss. Dock funkar det utblandat.
work and work. supersmutsigt, super smutsig sprit? supersmutsig sprit.


Längs alla vägar gick det kor. Kor blandat med höns och gäss. Här tror man dock inte på staket och stängsel utan man kedjar helt enkelt fast kossorna vid vägkanten. Ser märkligt ut, men funkar säkert bra.

Sen drog vi mot Pointe a pitre med planen att äta lunch. Vi gläds åt vårt beslut att undersöka det exotiska i att utforska Guadeloupes (förmodligen) enda McDonken när vi märkte att PAP var en knepig stad, omöjligt att hitta i utan karta och spöregn! Då var vi nöjda! Får se till att göra lite större kulinariska utsvävningar en annan dag!
mm I'm lovin it. Royalöh with cheeeeeeese


Vi drog mot en stad norr om PAP på Grande Terre (den ö vi inte bor på, vi bor på Basse Terre) där vi fått tips om en märklig kyrkogård. Den var verkligen märklig. Det låg en himla massa små kapell i olika former och storlekar på ett berg. Där i begravde de sina döda. Alla familjer verkar ha en varsin. Schackrutigt kaklat verkade mest poppis. En mycket intressant syn.
Kyrkogården var fylld av tusentals byggnader som dessa.


Tog sen en tur till Deshaies innan vi vände hemåt. Verkar vara en mysig småstad som vi tänkt äta middag i någon dag. En annan dag.
Grande Anse. Och en ko.


Idag regnade det hela tiden, inte alls kul. Men kanske bra för huden? Har fått lite flagn-symptom på näsan, Olle i pannan. Smörjer och smörjer som galningar! Har aldrig varit med om att göra slut på en flaska solskyddsmedel, men vår är snart slut. Måste köpa mer! Vill bara inte göra det i hotellshoppen. Det är så himla dyrt där och det fick man bekräftat när vi besökte en stormarknad idag.

Kvällens middag var, enligt mig, resans första bottennapp. Intetsägande. Kokt potatis med nån örtsås blev det bästa och ändå var det inte särskilt gott. Om inte man räknar desserten iofs! Överraskande gott med kokospannacotta! Måste testas hemma! Det bjöds också på jazz. Det står i programmet och när det kommer en tenorsax så vet man. Det blir jazz. Så tenorsax och ackgura spelade standards. Fantastiskt. Tänker hela tiden på Le parc gigen och ryser. Undrar om de har lika dåliga villkor som jag och Stefan och får bita mig i armen för att inte springa fram och önska Kitalaj eller nån annan obscen request som vi fick.
Jazz. Ser ni väl!


Uppdatering ang. familjen kaos:
Farmor är mormor.
Farfar surtant verkar inte vara farfar utan ilag med kvinna 2.
 Är då kvinna 2 syster till team leader?
fortfarande saker att reda ut alltså, men det klarnar för varje dag! De underlättar ju detektivarbetet genom att högt och tydligt skrika och prata med/om varandra. De lämnar ingen oberörd!
team leaders och papa don’t cares båda barn är iaf jättesöta!

Och förresten, Olle är döv på ett öra. Min fina. Men han hör inte vad jag säger. Eller spelar han bara för att slippa höra?? :P Han kanske är trött på mig!

Nu är klockan 21.54 och jag funderar på att sova. Tegelstenen är slut och jag undrar lite vad jag nu ska läsa… Blir det nyutgåvan av Michael Jacksons biografi kanske? Från 1988 tror jag, så alla godbitar finns inte med, men det är nog fint ändå. Har för mig att vi köpte en cornelisbiografi också, kanske den? Alla dessa beslut…

Nu håller vi tummarna för J-P och vädret imorn!!

Inga kommentarer: