Sångerska och sångpedagog

tisdag 11 januari 2011

Måndagen den 10 januari 2011



Tidig morgon idag igen. Det var dags för båtytflykt nummer två : Ilet Caret and Mangroves. Blev hämtade av JP och katamaranen och sen bar det iväg, norrut denna gång. Sjön var inte riktigt lika lugn idag. Det gungade på bra och var riktigt roligt att sitta längst fram och bli övergungad av vågorna! Härligt! Solen strålade också!

Efter ungefär en timmes båtresa kom vi fram till ön Ilet Caret. Karaokekvinnan berättade att när hon kom hit för tio år sedan var den mycket större. Den försvinner alltså mer och mer. Just nu är det runt 20 ensamma stackars palmer på en sandplätt. Och en massa folk som fikar och grillar. Snorklingen var inte jättebra. Jag såg inte en enda fisk, kanske för att jag inte orkade simma ut den 200 meterna rätt ut i havet för att komma till revet. Hoppade det och gick och la mig i solen istället. Sanden var kritvit! Jättefin! Inte så vulkaniskt svart som den är på Basse Terre.

Ilet Caret sett från båten

Människor som simmar iland



Men aj aj aj vad varmt det var! Till och med jag, antibadbruden gick ner och badade flera gånger för att kyla ner mig och palla lite till! Målet var ju utjämnande!

Olle snoklade mest hela tiden, något som han kanske skulle ångra eftersom snorkling och obefintlig
ryggsmörjning = bräääänd rygg! Den odryga solkrämen vi köpte på apoteket var nämligen sjukt odryg!

JP bjöd på trerätters: Nån slags torr fisk till förrätt, kycklinggryta med ris till varmrätt samt grillade bananer med choklad till dessert. Den skulle han också dränka i en sås gjord av rom och socker, allt uppvärmt och ihopkokat såklart! Nja, den såsen var ingen jättehöjdare faktiskt…
Lunch i skuggan


Solade sen ett tag till innan det var dags att simma till båten och åka vidare till mangroveträsket. Häftiga träd som växer i vattnet. Vi fick oss en föreläsning av JP också! Intressant!

JP informerar

Efter det bar det vidare söderut tillbaka till hotellet. Solen låg på direkt och nu var sista chansen! Solade och solade! =) Det måste ju synas att man varit borta!

Kom tillbaka till slut, trötta och glada! Pratade med de trevliga människorna vi träffade när vi skulle åka till Les Saintes! De hade gått och tänkt på oss och frågade om vi var på bröllopsresa! De tyckte det såg ut som så! =)

Försökte fixa oss lite inför middagen, den sista middagen här på hotell Fort Royal. Lite vemodigt faktiskt! Blev inte bättre av att vi båda var rejält frusna, nån slags solfrossa kanske? Ikväll var det fisk och skaldjur. Toby stod och skar upp färsk tonfisk och de serverade även lax och en jättegod sås. Hade hoppats på den supergoda champinjonsoppan också, men det var en rätt ok av kokos istället.
Toby? Inte den bästa vinkeln dock.. Notera blodpuddingsbullarna på tallriken till höger. Getnjurar?


Hade tänkt vinna barquizet, en gång för alla ikväll, men vi gick helt enkelt hem och la oss i sängen istället. De skulle till och med visa Mamma Mia på tvn! Väntade spänt, inledningen var på engelska, trailern också (de visar en trailer innan filmen, spännande!), Amanda Seyfridge (har ingen aning om vad hon heter egentligen) började sjunga I have a dream på engelska (lovande!) men… började leverera sina repliker på FRANSKA!!! Gaaahh!! Inte undra på att de inte kan engelska! De blir ju inte utsatta för det!

Vi slog över till första bästa engelskspråkiga program. CNN finns ju alltid, men det är ju kul med nåt annat också! Hamnade på Älskling jag förstorade barnen (? Heter den så?) istället. Kul utbud! Haha! Jag somnade rätt snabbt och vaknade igen av att Olle sov med tvn och lampan på! Klockan kanske var halv tio nånting?

Himla pigga människor! ;)

Inga kommentarer: