Sångerska och sångpedagog

fredag 18 mars 2011

Hur många lingon finns det i världen?




Var på bio ikväll. Såg filmen "om" Gladahudik-teatern. Tyvärr är jag grymt bestört! Vem är det som ska landsförvisas för det totalt värdelösa manuset? Givetvis bara en retorisk fråga eftersom det flaggas!


Grundstoryn är ju jättefin så varför tog man helt enkelt inte den? Och varför läste man inte igenom manuset innan, kanske nån utomstående kunde korrläst och kollat om det fanns nån röd tråd, nån logik, nån kronologi, nåt flyt? 


Vet inte vad som är felet med filmen. Absolut inte Bosse och gänget! De var ju grymma! De var behållningen med hela grejen. Men det var mycket roligare att se dem (förutom live på scenen) i SVTs dokumentärserie för ett tag sedan. Detta var bara konstigt och bakvänt!


Visst, det var fint att se Möljen på tv. Tror jag skymtade några bekanta ansikten också! Attra-Tore som keyboardist till exempel. Hudiksvall är ju rätt vackert också. Fina (men sjuuukt många!) flygbilder över staden.


Det är så himla synd på så rara (lingon) ärtor att hela grejen bara flummas runt med ett taffligt manus och konstlade repliker. 


http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/-djup-konflikt-om-glada-hudik-filmen


Citat: Även Lena Koppel framhåller att ursprungsmanuset "inte höll måttet".


Då kan ju jag inte låta bli att undra om det då var tur att vi slapp Marias manus eftersom det måste varit sjuuuukt dåligt för att vara sämre än detta, eller om Lena Koppel har noll självinsikt!


Kommer jag stenas när jag återvänder hem nån gång nu? Läste en recension av Bosse K på ht.se och kommentarerna på hans sakliga och professionella recension var inte nådiga. De är borttagna nu, tyvärr. Man får nämligen inte kritisera filmen och kommentatörerna (?) ansåg att nån som gillade den skulle skriva recensionen istället. Lokalpatriot!


Och min fråga kommer kvarstå: Hur var det med Olle egentligen?


Näe, kolla dokumentären från svt istället. DÄR kan man lära sig om empati, allas lika värde och jobba med värdegrundsfrågor utifrån det. 


Bild: google

Inga kommentarer: