Sångerska och sångpedagog

torsdag 30 augusti 2007

Supernanny

Satt i cafeterian på båten på väg ner till Polen. Bakom O satt en man och åt. Jag kan tänka mig att han var någon form av grovarbetare, lastbilschaufför eller annat liknande. Han satt och åt nöjt av sin tallrik med diverse polska syrade grönsaker. Det såg mer eller mindre oätligt ut med mina kräsna mått mätt, men han slevade i sig i godan ro. Ansiktet rörde sig på ett sätt jag inte trodde var möjligt, men det var inte därför han fick mig att tänka på min far. Han var heller inte så noga. Han var nöjd med det lilla, det knappa. Fick han lite mat var han nöjd. Bara det inte var fisk! Dock funkade det när jag lagat den, men helst inget från havet. Pappa tyckte sig inte behöva lakan ens, så han levde spartanskt. Vet inte om han inte kunde eller bara inte ville laga mat. Han gjorde det sällan, och jag gjorde det ännu mer sällan åt honom. Det är något jag ångrar. Att jag inte var där och donade.

Pappa var nöjd bara han fick ta sig en rök. Han rökte nästan hela sitt liv. John Silver. Jag vet, fick handla åt honom när man var liten. Det skulle man aldrig få göra idag. En 12åring som shoppar cigg åt sin förälder? Ja, eller hur!

Jag saknar pappa. Det gör jag. Tänker på honom varje dag. De sa att det skulle kännas bättre men det var det lilla det! Tårar är alltid nära. Dock lär jag mig att kontrollera det. Undrar när det går över. Går det nånsin över?

Idag tvättar jag. Tror inte jag drar iväg till gamla lyan något. Orkar inte städa.

Borde kanske ätit frukost för längesen, men har suttit med datorn i knät när jag inte socialiserat med städerskan i tvättstugan. Känner mig supersunkig i typiska "tvättarkläder" och kanske bord engagera mig i denna lya men än har det inte blivit av. Ska väl laga mig någon lunch tror jag. Kanske nöjer jag mig med en kall korv?

Jag vill få ordning här. Vill att sofforna ska komma! Vill köpa nya fina möbler på IKEA! Vill ha min expedit!!

Ska ta en korv nu! :P Sunk sunk!

Supernanny på Rachel Ray nu. Nyss gjorde de fattiga riddare fyllda med jordnötssmör och sylt! Hur jävla äckligt blir inte det????

Inga kommentarer: