Sångerska och sångpedagog

måndag 5 september 2011

Men Puckopära!

Läste denna artikel i Aftonbladet. En kvinna som hävdar att hon är diskriminerad eftersom sjukvården kräver att hon för en operations skull ska sluta röka. Bara ett tag, dessutom. För att få igång blodcirkulationen.


"Länskliniken för ortopedi i Piteå kräver fyra veckors tobaksfrihet före och åtta veckor efter operation. Många svenska sjukhus går numera på samma linje."


Vidare säger hon att hon är medveten om riskerna och att det borde vara upp till henne att bestämma huruvida hon ska fimpa eller ej.

Vem hade hon tänk ska betala för alla komplikationer som kan tänkas uppkomma bara för att hon är slav under ett beroende som hon inte ens funderar över att kämpa emot?

Rökning är en killer för blodcirkulationen. Det är ju något som ska vara på topp för att en läkning ska optimeras. Bland annat.

Varför vill hon inte läka? Lider hon inte så mycket av sina smärtor att det är värt att fimpa ett tag?

Det är ett hån mot alla som dagligen utsätts för diskriminering att hävda att ens egen dumhet är diskriminering!

Trams!

Hoppas sjukvården står på sig! Varför ska de lägga resurser på något som med stor sannolikhet inte kommer bli bra? Som kommer kräva vidare åtgärder bara för att nån väljer att häva grus i maskineriet?

Varför skulle jag sjunga en sång för dig om du satt och skrek under tiden? Då kan jag väl hellre sjunga för någon som vill lyssna!

8 kommentarer:

Anonym sa...

håller med himla idiot som klagar för att hon ska fimpa! rökning dödar och är bara till besvär!

-16årig tjej

Anonym sa...

Skall samhället d.v.s. vi andra ta en kostnad för att hon har valt att röka? Den logiken är obegriplig fast jag tycker inte vi skall klaga för mycket på en som är mentalt handikappad, för det måste hon väl vara?

Kattinka sa...

Instämmer helt med Milla - kunde inte sagt det bättre själv.

Aurora sa...

Där fick du till det ordentligt. Varför sjunga en sån för ngn som inte vill lyssna;) Kram

Anonym sa...

En annan Sak: Ska samhället ge bostadsbidrag till den som gång på gång bränner ned sin bostad?

Anonym sa...

ska samhället betala kostnaderna för alla magoperationer på alla överviktiga då? dom har ju själva valt vad och hur mycket dom stoppat i munnen? är dom oxå mentalt handikappade? alla alkisar som får cancer i lever osv? narkomaner osv all deras vård kostar pengar oxå?

Milla sa...

En överviktig person som får en magsäcksoperation har väl ändå valt att söka hjälp för sitt problem? Eller? En alkis som får cancer i levern har väl också nykterhetskrav på sig? Eller?

Nej, jag tycker inte att argumentet håller!

Kvinnan har rätt till vård, helt klart, men varför kan hon inte rätta sig efter läkarordinationerna? Om du tex får en skada i en arm så kan jag ju nästan lova att du får förhållningsregler av en läkare som du förväntas följa för att inte förvärra skadan. Eller?

mittlivogis sa...

Överviktiga har visst krav på sig att gå ner till viss vikt innan de får operation. Plus att man inte får äta en viss tid före och efter operationen. Det är ändå en operation, det känns som att hon inte riktigt inser detta...