Sångerska och sångpedagog

söndag 7 april 2013

Sleepy sleepy!

Idag har skruttan blandat maratonsömn med powernappar! 2.5 + 3 timmar har hennes tuppisar varat och det var nog i längsta laget. Hon är trött men vill absolut inte somna.

Tror inte på tvång, fasthållning och "sova till varje pris" och diverse skrikmetoder, hon får helt enkelt somna när hon är trött. Tror fast och fullt att hon själv reglerar och ser till att få den sömn (och närhet, mat etc) som hon behöver, bara vi lyssnar och ser till hennes signaler.

Det är ju på nåt vis huvudsaken att det funkar! Vill att hon ska bli trygg och känna att vi finns där.

Hon har signalerat trötthet och tog nån powernap i sängen men sen var det full fart igen. Då fick hon komma upp igen, när vi försökt erbjuda lite sömn utan framgång, och det är så vi brukar göra. Det brukar strax bli dags ändå.

Idag ställde vi in hennes spjälsäng i vardagsrummet. Den är ju knappt använd, def. inga nätter som spenderats i den, så vi tänkte försöka se om hon kunde bli kompis med den och kanske iaf sova nån middagslur i den. Idag funkade det inte alls, det var ju bara ett roligt ställe att ligga och sparka med benen i! Hon hade nästan somnat i min famn när jag la ner henne men då blev hon klarvaken och jätteglad. När vi tog upp henne efter en stunds sparkande somnade hon nästan direkt i soffan. Vill ju inte riktigt gärna ha henne kvar där dock eftersom hon är en mindre propeller nu för tiden.

Fick montera ner sängbotten i spjälsängen också för hon börjar ju dra sig upp, den lilla tjejen!

Ja ja. Nu börjar det gnällas på pappan så mamman får ta och logga ut här och se om det är sovdags den här gången istället!

Inga kommentarer: