Sångerska och sångpedagog

måndag 11 juli 2011

Cirkus Wiktoria!

 Vi var på cirkus idag! Cirkus Wiktoria! Mycket kul! Skrattade som ett barn åt vissa saker! Numren var jättebra, "direktörerna" var väl inte så himla bra... Kan man säga. Om man inte vill säga för mycket!

Har inte varit på cirkus sedan jag var liten men då kändes det som att man gick rätt ofta... Minns att jag var på Scott (och tyckte det var skitläskigt att sitta på läktarn, kändes som att man skulle ramla ner under bänkarna!), Brazil Jack och Maximum ett antal gånger.

Cirkus på G! Ett lagom stort tält. De kör i Uppsala, Vilan (?) imorn måndag ifall man vill gå dit och kika! Gör det! Ta med ett par barn så får ni en ursäkt om det behövs!

Kameler! Ena coola djur. Stora. Skön svikt i fötterna.

Jättesöta små ponnyer.

Manegen. Inte så stor men lagom! Sjukt effektiva killar roddade fram och bort mattan när det skulle vara djur. De borde starta flyttfirma! Kolla bokstäverna på sidorna! =)

Cirkusorkestern. Saxofonisten var jättebra! Trumpeten hade nog råkat doppa trumpeten i citron, han var konstant sur. Fniss.

Exiting! Första parkett!

Den intressanta direktören. Ser ni vem han är lik?

Supertajt trio, Los Sebastianos tror jag de hette. Två biffar och en sjukt fit tjej!

Det enda knasiga numret. Vad skulle hästen göra? Varför rynkade Jessica näsan åt direktören? Hade hästen en dålig dag? Den lyfte lite på tassen hoven när hon petade på den, det var allt... Förstod inte.

Två rytmiska människor. De kom senare tillbaka som Wilhelm Tell med partner.

Den fantastiske clownen Sebastian. Killen kom från Finland och var helt fantastiskt bra på buktaleri! Hade intensiva samtal igång med tre olika röster och det enda som avslöjade honom var struphuvudet. Munnen rörde sig inte. Hur kan man hålla reda på allt?? Ett sångnummer med två ur publiken var fantastiskt! Värt att se föreställningen enkom för hans skull!

Hockeyn. Jag säger bara det.

En bättre bild. Det blir inte bättre än så!

Kamelerna.

Are you talkin to me?

Wilhelm Tell. Skickligt! 

Så, har ni sett vem han är dubbelgångare till? Man skulle nästan kunna tro att det var han också...

Jessica Bengtsson och jättesöta ponnyer! Fantastiskt att man kan dressera djur så.

Se så små de är!

Sebastian in action!

Nå, ser ni??

Svårt att fota en tjej som snurrar runt och håller på, men här är hon högst uppe i tälttoppen! Skönt att hon hade säkerhetslina, då kunde man bara titta utan att oroa sig för henne säkerhet och vilja få slut på numret och ned henne på backen! 

Nej, katten var inte vit och utklippt. Den var cremefärgad. Kvinnan hette Olga och hade helt otroligt dresserade katter, fyra stycken. Galet! De såg ut att mår bra iaf! Har lite blandade känslor för numret, men katterna verkade iaf må bra. Som sagt.

En katt som går armgång...

En annan av hennes fyra katter. Denna var helt galen.

Laddar inför språng rätt upp i mattes famn och tillhörande godis!

Katten klättrade högt, högt upp och hoppade ner på en mjuk kudde (med svikt). 

Fick för mig att detta var en Neva.. vet inte riktigt. Men den balanserade på en boll och verkade måttligt förtjust. Detta var katten som verkade gillade läget minst.

Mer armkrok. Barr, heter det så?

Clowntrion kom tillbaka, nu som enbart akrobater. Skillade.

Det här förstod jag inte. En fin klänning. Direktörens fru (och del-direktör) kom in och sjöng "There´s no business like show business"....

En söt ung tjej som rockade ringar i finaltacket! Säkert dotter till några. Jo, det är klart...

Så, slut på cirkus för denna gång!

Inga kommentarer: