Sångerska och sångpedagog

lördag 31 mars 2012

Braveheart och fibulafraktur?

Idag skickade jag in en av mina inspelade låtar till en musiktävling! Fruktansvärt läskigt men lite roligt också!

Här kan man lyssna:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3147&grupp=5036&artikel=5044046

De senaste dagarna har jag börjat misstänka att allt inte riktigt står rätt till med min skadade fot. Visst, den är skadad och så. Blå. Flera ledband i vristen är svullna och det är fina blåmärken och allmänt svullet. Det som gör ondast just nu är dock ett ställe lite högre upp på vadbenet. Detta föranledde lite googling och det verkar rätt vanligt att man kan få en fraktur på vadbenet, fibula, vid en sån här grej. Läkaren på ortopedakuten ville ju inte röntga mig i mitt tillstånd (vilket var rätt dumt eftersom det är ok) men jag misstänker att det var lite synd.

Vi har ju en inbokad Londonresa över påsk och jag misstänker att det tar längre tid för någon form av fraktur att läka än för ett ledband att bli ok så man kan gå hyfsat. Det är ju liksom inte där det gör ondast nu.

Har haft min elastiska binda (fniss) sedan vi var där förra torsdagen och den gör verkligen jätteont där på vristen! Känns inte alls speciellt mycket på de andra svullna ställena, vilket känns väldigt märkligt.

Imorn blir det ett samtal till 1177 och förmodligen ett besök på ortopedakuten igen.

Hej och hå.

fredag 30 mars 2012

Babylyckan

Läste detta i expressen idag! Robbie Williams (och typ preciiis alla andra!) ska få barn i år! Undrar om det blir en augustibebis... Enligt hans blogg har de varit på ultraljud och tittat på bebisen och de borde ju ha gått en tid om det går ut med det så.

Han och hans fru gifte sig 2010 08 07! Ett mycket bra datum att gifta sig på! Augusti är ju en bra bebismånad också så vi får väl se om vi får höra något om det! :-)

tisdag 27 mars 2012

Amenvaff!!

Nog för att jag gillar lila men det här är lite löjligt!!

Har lyckats gå till köket utan kryckor idag! Det går inte fort, det är inte vackert, det är inte skönt men jag tar mig fram iaf! Alltid något!

söndag 25 mars 2012

Sömnlös

Vaknade vid kvart i sju sommartid och fick som vanligt besöka bekvämlighetsinrättningen. Det är så nu för tiden. Lite krångligare just nu med smärtor och kryckor men jag får vara glad att det ligger så pass nära!

Nu kan jag dock inte somna om.

Elvis, som alltid gör mig sällskap på morgnarna har smitit iväg och lagt sig nånstans, Ceasar syns inte till alls och maken ligger och snusar och sover vid min sida!

Å vad jag tycker om dem alla! Blir alldeles varm i hjärtat! Alldeles fantastiskt! Extra lyckorusig blir jag när jag funderar över om det är gaser eller framtiden som gör sig påmind!!

Då är det enkelt att för en stund ignorera smärtorna och hjälplösheten man känner när man inte ens kan vända sig i sängen utan att ögonen tåras. Iaf för en stund!

Idag älskar jag mina fina lite extra!

Och Alvedon.

lördag 24 mars 2012

Eh normalt??

Tog av förbandet för att försöka ta en dusch och noterar att jag är flerfärgad nu för tiden! Den ljusa foten är den som inte har ont...

Kan säga att det var den värsta duschen jag nånsin tagit! Tänk att vatten kan göra så ont!

Ska det vara så?? Vad skulle Sverker ha gjort?

Sängläge

Håller mig i fortsatt sängläge eftersom det gör så vansinnigt ont att försöka gå. Gör dock mina övningar!

Tittar på Grey's och myser. Elvis har somnat på min fot. Förmodligen avsvimmad.

fredag 23 mars 2012

Maria Montazami

I onsdags var vi på en föreläsning med Maria Montazami på ukk! HSB och Mäklarhuset anordnade och alls pengar gick direkt till Frälsningsarmén och deras hem för hemlösa. Drygt 100000 fick de ihop!

Maria var riktigt rolig att lyssna på. Avslappnad och med en skön distans till sig själv! Gillas! :) Stora salen var utsåld och det var faktiskt många killar där också! Efteråt fick folk ta bilder med henne. Fattar inte att hon orkar le och vara trevlig hela tiden!!

Tog några egna bilder men det speglar mest kaoset!

Invalido!

Dags för påfyllning av värktablett!

Vilken stjärnsmäll!!

Ligger hemma i sängen med benen i högläge och alvedon i kroppen!

Ramlade och skadade ledbandet i vristen igår. Inte skönt alls och nu kan jag inte röra foten utan en blixtrande smärta och att stödja på den är förenat med svartning för ögonen!

The story:

Skulle gå till bussen för att åka till jobbet. Efter avslutat jobb stod ett funkgig på schemat. Fullspäckat alltså. Ansvar och måsten!

När jag gick på trottoarkanten och var nästan framme vid busskuren händer något. Jag måste ha klivit snett på asfaltkanten och grässlänten (var liksom en rejäl kant där) och vips flyger jag ner i diket! Har skrubbsår på andra benet och en handboll på den andra vristen. Hade en kort stund innan noterat att PROs lokal verkar ha nån slags samling för det var massvis med folk där och den låg alldeles intill hållplatsen. Det var också två herrar därifrån som kom fram och hjälpte mig upp. Kunde inte stödja på foten alls och smärtan, den smärtan!! Har aldrig upplevt något liknande!

Fick hjälp att sätta mig i busskuren på bänken och där var ett ungt par med bebis som också hjälpt mig med foten i högläge och tog av mig skon. Jättetack till er alls som hjälpte mig i smärtan! Hoppas jag tackade er ordentligt.

Funderade lite på om jag skulle försöka ta bussen och ta mig in till stan för alla där tyckte att jag skulle till akuten och när jag tittade på vristen som var absurt uppsvälld kunde jag inte göra annat än hålla med.

Ringde till Olle som körde från jobbet i stan och kom och hämtade mig. Väl i bilen gällde det att försöka få tag på jobbet så de kunde ställa in mina lektioner. Hoppas såå att alla elever fick informationen!

Körde till akuten men de ville inte ha mig, hey- hur ska man egentligen veta vart man ska? jag hade ju kunnat brutit foten! så vi fick åka till närakuten. Olle fick där tag på en rullstol och jag rullades in på ortopedakuten.

Där fick jag lägga mig på en brits med foten i högläge. En läkare kom och kikade och ville skicka mig på röntgen. De var visst dock inte överrens om hur bra det var att skicka en kvinna i mitt tillstånd på röntgen så de ångrade sig. Han kom tillbaka och klämde lite (tror att han försökte lokalisera ben i vristen och trycka på dem för att se om de kändes "av") och sa sen att det förmodligen "bara" var mjukdelsskador. Jag fick stödförband och kryckor och ett träningsschema. Fick också höra att jag nog skulle kunna ÅKA till London om två veckor men förmodligen inte kunna gå omkring.. :-(

Eftersom jag föll och blev orolig vill man kolla upp så allt är ok med allt annat, men min bm hade stängt så vi for till en annan akutmottagning. Där fick vi vänta i nästan 3 timmar innan vi fick träffa en läkare som sa att det var rätt vanligt att såna som jag råkade ut för liknande. Till och med synen och djupseendet förändrades!

En snabbkoll med maskin gav oss beskedet att allt var fint! :) Så skönt! Han var så snäll att han till o med skrev ut en bild! Ser ut som en pacman!! Käkbenet ser ut som världens största leende mun!

Hade en sån där god yoghurt i väskan också.. Den krossades och jag har inte orkat kolla i väskan för att se vad som är nerkladdat. :(

Nu ligger jag i sängen och kan knappt ta mig till och från toaletten. Katterna tycker att kryckor är jättespännande och följer mig i hasorna och springer fram och nosar på dem för varje steg jag tar!

Alvedon är som sagt min bästis just nu! Har aldrig upplevt sån tydlig smärtlindring av dem tidigare! Har ju som sagt aldrig upplevt sån här smärta heller så...

onsdag 21 mars 2012

Äta bör man!

Om man inte hinner äta hemma får man äta borta. Eller på bussen! Så länge man inte kladdar allt för mycket!

Läste om denna yoghurt på (i??) en blogg och fann den sedan på vårt lilla Hemköp! Passade superbra att ta med på bussen och hej vad god den var!! Jättelen och god smak. Kommer köpa fler såna! Rekommenderas!

Uppe med tuppen!

Hänger på stan och gör intressanta observationer!

Det fullkomligen flyger barnvagnar!

Solen är underbar!

Kan man kalla det en slits om det aldrig satt ihop?

Hur kommer det sig att man vill gå ut i dylik slita och hudfärgade strumpbyxor?

Solen flyttar sig och jag flyttar efter!

fredag 16 mars 2012

Sångböcker

Fick precis hem två sångböcker som jag beställt. Min sångpedagog från SMI, Kerstin, har samlat och spelat in sina övningar och gjort två böcker, en anpassad för kvinnorösten och en för mansditon! Jag har bara bläddrat i dem men det ser väldigt bra ut! Pedagogiskt upplagt!

Min dator vill inte riktigt läsa cd-skivor så jag har inte kunnat lyssna på de medföljande skivorna, två per bok!

Jag beställde mina från Bokus.

http://www.bokus.com/bok/9789186825096/sangovning-tjejer-inkl-2-cd/

http://www.bokus.com/bok/9789186825089/sangovning-killar-inkl-2-cd/

torsdag 15 mars 2012

Spännande drömmar

Drömde att jag var med på en sån där sorgeprocession, eller vad det nu kan heta. En lång parad där det främst är liket av en människa som bärs på bår. Det var tydligen någon brittisk dokusåpakändis som dött. Någon populär eftersom till och med deras drottning deltog i processionen.

Vad nu alla dessa människor gjorde i Iggesund förstod jag aldrig men det var där vi var. Slutmål: centrumparkeringen!

Jag gick längst bak med ett par med barnvagn. Min uppgift var att skydda dom mot regnet som föll med hjälp av ett paraply. Upptäckte snabbt att det var Victoria, Daniel och Estelle som var mina skyddslingar. Runt om oss sprang ytterligare 3 barn, en äldre flicka och två yngre pojkar. Den yngsta pojken visade sig vara Daniels från ett tidigare förhållande.

Mycket intressant dröm. Undrar fortfarande vad alla gjorde i Iggesund som sagt...

måndag 12 mars 2012

De va fint vääääääder!!

Alldeles fantastiskt! Solen skiner, isbanorna är borta! Vårjackan känns nästan för varm! Fåglarna kvittrar och fjärilar vimsar omkring! Underbart!! Det finns hopp!

Sitter på bussen på väg till veckans första sångelever! Kanske får ha utelektioner idag! :)

Oh, Danny boy!

Har jag sagt att rätt låt vann? Ok, jag gör det igen för säkerhets skull: RÄTT LÅT VANN! Ett sannerligen magiskt framträdande! Utan krusiduller! Ingen pardon! Rena skills! PANG! Rätt i mellangärdet! Som en fetpärla!

Någon som inte håller med mig, och alla de människor i landet som röstade fram henne till seger OCH den internationella juryn som också hade henne som favorit är Danny! Nu kanske du frågar dig: Varför denna häxjakt på Danny? Svart måste väl ändå bli att han gör det så lätt för mig (och tydligen andra) att irritera sig på honom med det ena suspekta uttalandet efter det andra. Om jag inte minns fel beskyllde han förra året svenska folket att ha dåligt gehör. Denna gången är det andra bullar. Läs själva här: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article14505954.ab

Missförstå mig rätt, han har all rätt att vara besviken! Skulle jag också varit! Men han kan väl omöjligen ha missat att han långt ifrån varit favorit? Det kan liksom inte komma som en chock att han riskerade andraplatsen igen!

Det är ju jättebra att han är nöjd med sin insats men att säga att folket gjorde fel som inte röstade på honom låter bara som en dålig förlorare! Kan han inte acceptera att folk inte gillade hans pryl tillräckligt? Han säger att han gjort det fetaste numret nånsin i Sverige. Det får ju faktiskt stå för honom! Finns väl ändå inget objektivt i det? Sångkille med dansare har ju setts förut, senast förra året! Nu var det en flashig dräkt adderat till det hela, men räcker det då? Nej, tydligen inte.

Vad vinner han på att göra dylika uttalanden? Det är ju givetvis bra att man går in i en tävling med inställningen att man vill vinna, men man måste väl samtidigt inse att tävlar man finns också risken att förlora! Man kan inte säkra en vinst genom att satsa en massa pengar. Det går liksom inte att köpa det så!

Kanske borde Danny söka sig utomlands? Vore inte det något, Danny? Nånstans där folket inte upplevt din pryl på samma sätt och heller inte utstått dina anklagelser?

En vidhållen image måste väl ändå vara bättre än en svärtad? Dvs om han tigit och tagit det som en äkta sportsman hade han fortfarande haft cred i mångas ögon. Detta utspel stärker nog inte hans kort. Besviken har man all rätt att vara, men nån slags självinsikt är ju också trevligt. Och kanske undvikandet att klanka ner på dem han trots allt skulle ha svårt att jobba utan.

Lycka till Danny! Polen kanske?

lördag 10 mars 2012

Mellomiddag


Gjorde en jättegod mellomiddag idag! Sådär tokimproviserat så  man blev glad när det smakade helt ok! Ska avslöja det superhemliga receptet om jag kommer ihåg det!

Tagliatelle
Fläskfilé brynt i smör
Kvartade champinjoner, också brynta i smör

En flaska Jensens svampsås, gör som man ska (dvs addera grädde)!
Häv i lite creme fraiche
lökpulver
kantarellfond

Blanda ner svampen i såsen

Blanda pastan med såsen

Lägg upp på tallrikar och toppas med köttet!

Blev helt ok och gick framför allt toksnabbt! 

Nästa gång kanske vi testar att göra pastasås av deras whiskeysås! Den är ju tokgod som den är och kan ju säkert bli superbra så här också!

Rätt låt vann!

Sannerligen! Rätt låt vann! Hon höll hela vägen! Jättekul! Ska bli spännande att se hur det går i ESC! Tror hon har större chans till bra placering än vad tvåan skulle ha haft. Dansande pojkar med flashiga nummer finns i överflöd. En ensam tjej med ett minst sagt speciellt nummer, jättestark låt och fantastisk röst är något annat! Inget som distraherar, inget som stör! Kan bli kalas!

Heja Loreeeeeen!

Mellotime!!! Grand Finale!

Wohooo snart slut hela grejen! Har ju redan kommenterat alla bidrag men måste kanske göra det igen. Man har ju liksom hunnit smälta dem ordentligt nu och vissa har vuxit, andra grävts ännu längre ner!

1. David Lindgren - Gillar inte alls! Något med honom gives me the creeps! Låten är inte bra alls. Don't like it.

2. Thorsten - ååå vad detta är magiskt! Det är något naket och ärligt över hela grejen! Kanske är man förvånad över att han sjunger så bra som han gör och att han vinner lätta poäng på det? Det doftar Nationalteatern om det och dem gillar jag ju! En oväntad halv-favvo! Inget för seger dock, men lyssnar gärna på radio!

3. Dead by April - Nån måste ge den där sångaren sånglektioner! Det är illa! Tycker den är rätt schizad öht, vill den vara hårdare pojkpop eller rock? Som om Five (ni vet, de gamla rävarna) skulle skaffa en kille som growlade!

4. Lisa M - Låten har vuxit men jag fnissar fortfarande åt det där knepiga fillet. Helst dubbelvarianten som kommer efter refrängerna. Älskar hennes "dansare", viftare? Sången är (såklart) bättre mixad i radioversionen.

5. Top cats - Tål inte alls!! Gillar inte genren och är så trött på det att jag skulle spy om jag inte tyckte att det var dumt att spy upp den goda maten vi precis ätit! Hans sångstil är VEDERVÄRDIG!!!  Blir rädd och kommer drömma mardrömmar om jag måste se detta igen! Detta är min näst-sämsta låt! (Ja, Ranelid är klart sämst, men detta ligger inte långt efter!).

6. Loreeeeeen - Favvon!! Hon sjunger gudomligt och låten är superbra! Kommer till och med rösta idag! På det dyra numret! Bara så ni vet! Gör det ni också! Även om ni ska rösta på något annat! Rösta på det dyra numret! 8.50 till radiohjälpen! Dvs 1.40 till Telia motför 3.60 om man tar snålnumret! Oj oj! Vilket bra nummer hon gör! Lite skakigt första delen av första refrängen, men hon reste sig igen! Sååå bra! Hon är verkligen hur grym som helst på det hon gör där!

7. Ulrik Munther - Lilla killen, känns lite som Leo di Capri! Alltid liten! Han sjunger bra, låten är rätt ok, långt ifrån sämst, men det berör mig inte för fem öre! Han borde haft den där mad drummer-trummisen istället! Det hade varit kul! http://www.youtube.com/watch?v=ItZyaOlrb7E

8. Ranelid - Raneskiiiit!! Detta är fasansfullt! Skittråkigt att folk proteströstar på detta dravel! Om man inte gillar mello kan man väl bara ignorera skiten!? Han klär i skägg iaf! Och har gått från orange till mörkbrun! Framsteg? När ska man avslöja att han är en mullvad som gått för långt? Folk kommer väl rösta idag också men vi får hoppas att eurovision stoppar skiten eftersom delar redan publicerats och det är inte ok enligt reglerna!

9. Molly Sandén - Detta är en sån där låt som har vuxit och är mycket bättre på radion än vad den var live! Hon har dock en fin röst! Tror dock inte hon har nån chans varken här eller i Baku! Hon är sjukt dålig på engelska också men det är väl charmigt i vissa kretsar! Kläderna är bättre än i delfinalen också!

10. Danny Saucedo - Har fått en hang-off på killen! Han är ju en grym sångare men envisas med att sjunga skitlåtar! Han ser ju glad ut och så iaf! Men jag tycker fortfarande att rymddräkterna inte är speciellt snygga!

Summa summarum: KOM IGEN LOREEEEEEEN!!! Så jävla ap-bra!!!

måndag 5 mars 2012

Underbara väder!!

Solen skiner och luften är frisk! Fantastiskt!! Sitter åter på en buss på väg till jobbet.

Unnade mig en lång sovmorgon och klev ur sängen vid elva. Elvis låg hos mig från det att olle gick och det var nog därför jag drömde om honom! Han följde nämligen med oss till London! Han flög och var duktig, duktigare än matte! Sen körde vi runt honom i en kundvagn så han fick titta på fåglar i en park. Sötkatten!

lördag 3 mars 2012

Bröllop och utflykt

Idag sjöng jag på en vigsel i Västerås domkyrka. En mycket fin kyrka. Alltid lika spännande med kyrkoakustik men det är också ganska tacksamt! Sjöng tre sånger varav en har jag aldrig hört eller sjungit förut. Trevligt med nya bekantskaper!

Ett mycket fint bröllop och jag önskar paret all lycka till!

Har aldrig varit i Västerås förut och det verkade vara en väldigt trevlig stad. Vänliga människor som pekade och visade vägen för två "turister" som kände sig ganska bortkomna! Sympatiska människor!

Tycker verkligen om att sjunga på vigslar! Det är så mycket glädje och kärlek i luften att man blir alldeles varm i hela kroppen! Det är dock en liten anspänning eftersom man verkligen vill göra sitt absoluta bästa, för det är verkligen en engångsgrej för just detta par! Det är ju iofs alla sjungningar man gör, men man vill verkligen göra sitt yttersta för att alla brudpar ska kunna minnas sin dag med glädje och inte gräma sig över den där vansinnigt sopiga solisten liksom!

Kärlek åt folket!

Favoritfall!

Alla mina favoriter förutom Thorsten har fallit!

Vad hoppas vi på nu då? Ja du... Top Cats mot Timoteij och Thorsten mot bananen!

Första duellen är verkligen pest eller kolera. Andra hejar jag på Thorsten!

Pojkpop eller plojpop?

Måste ju säga pojkpop!

Inte för att de var sådär jättebra förra gången. Kanske har de lyckats öva upp kondisen så de lyckas sjunga och dansa samtidigt!

Duell 3

Thorsten mot Christer och Lotta!

Jag hejar på Thorsten! Gillade den! Han lyckades förmedla förra gången så jag håller på detta!

Det sanslösa Beatlesplagiatet kan ju bara kasta sig i dokumentförstöraren!! Ska man sno en fras kan man väl ändra antingen melodin eller texten?!

Duell2

Suede mot Timoteij!

Hejar på Andreas mest för att jag gillade Beautiful ones och blir lite nostalgisk!

Dagens lookalike!

Sångaren i Top Cats och Ensam hemma- Kevin (Macaulay Culkin)

Mello andra chansen

Som sagt, är det inte lite märkligt att den bästa sångaren/sångerskan är den personen som programleder hela skiten?

Och var är dom andra? Helena saknar jag inte alls, lite väl malplacerad, men Gina är ju faktiskt en skön frisk fläkt!

Första duellen är igångsparkad! Hejar på Dynazty! Är så sjukt less på rockabillytjafs!