Sångerska och sångpedagog

tisdag 25 december 2012

Halvpepp uppladdning


God jul och god fortsättning på er, alla mina rara bloggläsare! 

Vi har haft en lite speciell helg, kan man säga.

I fredags vaknade jag halv fem på morgonen av att det var alldeles blött i sängen. Lovisa låg och kräktes. I sig inget ovanligt, men mängderna gjorde att vi tyckte det var lite misstänkt. Hon fick lite mat och det hela upprepades. Kaskadkräkor! Vi somnade om tillsammans och Olle tog lite sovmorgon så vi tillsammans skulle kunna ha koll en stund. Hon fick frukost vid nio och Olle hann sätta sig i bilen och börja köra till jobbet innan hon började kräkas igen. Han fick vackert vända och jag ringde 1177. De tyckte att vi direkt skulle åka in till barnakuten. Så små barn som inte får behålla vätska (och har en nästintill torr blöja efter en hel natt) blir väldigt snabbt uttorkade. 

Vi åkte således in på vårt första besök till barnakuten. Ett låååångt och segt besök.

Ska poängtera att tösen själv var på topphumör hela tiden! Skrattade och babblade som vanligt! 

Efter tre timmar kom en läkare och kollade henne. Kikade i öronen och halsen. Hon gapade stort och duktigt! Han bedömde det som magsjuka (eller vinterkräken, det var svårt att säga).Yeeeyy! 

Hon kräktes lite mer på dagen men fick iaf i sig lite vätska och systemet funkade! 

Dagen därpå mådde hon mycket bätttre men då var det min tur. Suck! Inget roligt alls! Opepp uppladdning med illamående inför jul. Skulle ju städa och hålla på i helgen.  

Jag blev bättre under dagen men på kvällen var det då Olles tur att ramla dit! Stackarn! Han åkte dit värst kan man säga! 

På söndagen skulle vi åka ner till Nyköping för att fira med Olles släkt. Hans båda bröder skulle bland andra vara där, tillsammans med en massa kusiner till Lovisa. Det blev inget av med det. Jättetråkigt! 

På julafton, igår, skulle min släkt komma ner till oss men det sköt vi på. Vi mådde alla bättre och var bara lite trötta efter helgens sjukdom men i övrigt symptomfria! 

Vi fick en mysig julafton tillsammans istället med improviserad julmiddag och paketöppning. Det funkade det med!

Just nu väntar vi på min släkt som vågar sig hit. Symptomfria i två dygn, minst! Olle är ute och skottar snö och Lovisa har sovit middag ett tag och ligger och rör sig i sängen (ser henne på barnvarnaren). 

Får ta och lägga upp lite bilder senare. Blogger verkar lite halvsurt idag. Får hoppas att inte detta inlägg också försvinner ut i cyberspace. 

God fortsättning! 

Puss och kram!  

Inga kommentarer: