Sångerska och sångpedagog

söndag 30 juni 2013

Vilken dag...

Sitter här och känner mig fånigast i världen! Idag tog vi nämligen bort ena sidan på Lovisas spjälsäng och ställde den (spjälsängen) bredvid vår säng. Tänkte testa om hon kunde sova i den, fast ändå bredvid oss! Det funkar ju inte riktigt annars...

Nu sitter jag då och bölar eftersom hon till slut, efter mycket bök och stök, somnade där. Jag fick halvligga ner i den och hålla om henne, men hon somnade efter ett tag. Hon sa inget, inga protester. Bara detta eviga bökande. Hon somnade iaf och vips! har min lilla tjej blivit större. Vips är hon längre bort från mamma.

Fånigt va?

Idag fick jag och Elin en liten utflykt till Sollentuna av alla ställen! Så här ser det ut på stationen där! Riktigt mysigt! Eller, mest sällskapet! Sollentuna var väl sådär. Ingen Christer Pettersson iaf! :)


När jag träffade mina kära igen möttes jag av detta! Älskar henne ofantligt mycket! Mammas knastjej!

När vi var på BVC sist frågade vår sköterska om vi hade nån potta. Ööööhh, nej, sa vi. Tyckte hon var lite för liten för det (och visst är det väl ändå rätt skööönt med blöja!? Behöver aldrig springa till toalett när man är ute på liksom!) men det var tydligen en fiffig sak att ha en sån, låta den bli kompis liksom!

Vi skaffade en! Den används på lite annorlunda sätt. Den används iaf! Förvaring till badleksakerna! Alltid nåt.

fredag 28 juni 2013

Majsan i plurret!

Igår hämtade vi båten och idag sjösatte vi henne! Hon döptes med en ciderburk och fick namnet Majsan! Lagom fräsigt sådär! Ska bli så mysigt att fara ut på sjön och meta eller vad man nu vill göra! 

Sedan drog vi in till Gränby för lite helgshopping! Unnade mig en body butter från Body Shop mot min torra hud. Den var på rea! Yeeiy! Skönare att handla till sig själv om det inte är så dyrt liksom!

Passade även på att köpa en smoothie/juice på Naked Juice Bar! Så himla goda! Lovisa ville också smaka! Trots minen ville hon ha mer och mer! :-) 

Biverkningar from hell av mina nya piller men det hoppas vi försvinner snart!

Sa jag att jag älskar min familj?

Jag älskar min familj!

tisdag 25 juni 2013

Bloggtorka

Längesen jag skrev nu. 

Vi var ner till Hässleholm förra veckan och det var minst sagt en intressant resa. Vi låter det vara så. Men, note to self: Bila aldrig mer 60 mil med släp. Aldrig. Och helst inte med en liten fis (som dock skötte sig exemplariskt!). 

Leka tittut på Brahehus. 

Skåne-action

Trötta söta fötter i Skåne. 

Mys i regnskyddet. 

Persikoträdet när vi kom hem. 



Och sedan var det midsommar! Vi var ganska slutkörda efter resan så det var skönt att "bara" vara hemma. Hade fina vänner på besök och fick en chans att träffa deras nytillskott. 
Midsommarfinklädd tjej står riktigt bra nu!

Sötnosen!!

Min snygge make spelar Brainstorm


På Midsommardagen var vi ner till idrottsplatsen här i byn. De gillar visst att fira dagen efter här. Mysigt med tivoli, dans och spelmän. 

En karusell. Innan den gick sönder. Oops. 

Familjen!

Mamma fixade två vinster!

Sedan bar det iväg direkt till Sthlm för hemligt äventyr och ännu en natt på hotell. Lovisa börjar bli rutinerad nu! ;)

Tar en flaska på en uteservering. 
Vackert Stockholm

Frukost utomhus

Ego

Props. 

Gapa stort, pappa!

Lovisa har fått en egen mikrofon! Hon vet precis hur man ska hantera den!



Har fått jobbigt ont igen och följer därför massörens råd om Ipren. Jobbigt och extra jobbigt att hon nu har semester i två veckor. Men men. 

Igår tog vi en sväng ner till sjön och Lovisa fick bekanta sig med vattnet. Mycket uppskattat! Plask plask! :)

Annars rullar det på i sakta mak. Nu har jag bytt medicin och hoppas den funkar bättre än den förra. Vill må bra nu! 

Och varmt är det. Så in i helvete!! 

måndag 17 juni 2013

Mörbultad

Har varit på mitt tredje massagepass nu och är alldeles mörbultad. Det går framåt, absolut men det gör vansinnigt ont! Det är också psykiskt jobbigt att veta att man gått med detta så länge och låtit det gå så djupt genom att bara ignorera det. 

Min massör är jättebra. Hon hittar punkter och förstår. Kommer fortsätta att gå ett tag till för det är jobbigt att ha så här ont. 

Idag fick jag tre stretchövningar jag ska pyssla med. Tre muskler i axeln är de kritiska. Lilla bröstmuskeln, plus två till jag inte kommer ihåg namnet på. 

Nu ska vi ner till Hässleholm för att tömma huset på det sista. 

torsdag 13 juni 2013

Skön onsdag

Trots ett krångligt brev från en krånglig instans blev det en mysig dag. Försöker verkligen leva i nuet och insupa allt. Övning ger färdighet. 

Tjejen står nu i flera sekunder utan stöd. Blir mer och mer, längre och oftare. 

Idag gick hon och höll i sig i tv-bänken, för första gången!!

Nyvandrad

Persikoträdet!!

Dåligt fokus men kart!

Tittar på pappa som klipper gräs 



Se så fint det blir!

En stor väldoftande blomma i trädgården

En till 

Lovisa har fått en Förgätmigej. Kommer alltid förknippa den med min mormor...


Mammas lillgull!

Måste jag verkligen ha hatten på mig??

Pinky!

Undersöker löv

måndag 10 juni 2013

Ny stol!

Idag var vi till doktorn med Lovisa. Ringde BVC och rådgjorde med dem och då bokade de in en läkartid direkt. Jättesmidigt!

Som tur var är det ingen fara för lungorna. Halsen såg också bra ut. Lovisa fick Mollipect utskrivet så hon ska kunna bli av med slemmet. Hoppas det går snabbt över!

Jag sov dåligt i natt och skulle upp tidigt för att åka på massagen igen. Jätteskönt! Fast ont. Fast bra. Fast ont. Ska gå tills jag blivit bra, har jag bestämt mig för.

Däckade när vi kom hem. Sov i tre timmar. Olle badade och matade Visan och jag märkte ingenting. Nu har hon somnat utmattad.

Vi var in och kikade på barnstol till bilen också, tänkte bara titta, men hittade en stol vi funderat på och rådgjorde med personalen. Just den färgen var på utgående och därför på rea. 1995kr för just den stol och färg vi ville ha så vi slog till! Babyskyddet är lite trångt nu.

 Britax Max-Way Elena

Britax Max Way i färgen Elena. Blir hur bra som helst!

London baby!

I lördags kom vi hem efter en alldeles underbar knapp vecka i min favoritstorstad London! Tycker ännu mer om staden efter denna tripp. Om det beror på människorna, språket, lättförståeligheten, shoppingen, arkitekturen eller något annat låter jag vara osagt. 

Inledde med en flygresa, Lovisas jungfrutur, som gick hur bra som helst för ALLA inblandade! Det du!

Sedan tog vi oss till Richmond för härliga dagar med Albert med familj. Så mysigt och fint!

Sedan bar det in till city för två nätter på hotell. 

Hotellerummet hade en "iconic view" och vår klocka var Big Ben himself. Eller Benny, som vi kallat honom. 

Parkbesök, picnic och panini. 

Sista dagen shoppade vi, eller mest jag, loss på två av mina favoritställen. Evans är ett ställe (och webshop) där de har många snygga kläder i många olika storlekar. Mycket uppfriskande när man jämför med Sverige. 

På Primark shoppade vi massor av barnkläder. Hur billigt som helst! Kvaliteten är helt ok också. Köpte massor till Lovisa förra gången vi var där och hon låg i magen. Otrevlig könsuppdelning av kläderna på barnavdelningen dock. Vet inte för vem den egentligen finns. Vi shoppade dock från båda hörnen. Trots att jag blev fint hänvisad till flickkläderna när jag tittade på en "killtröja". 

Vi hann också med ett besök på den stora leksaksaffären Hamley's! Helt galet! De hade dock inte det vi letade, figurer från I drömmarnas trädgård så vi blev lite ledsna men shoppade lite andra saker istället. 

Tog också en tur i London eye! Trodde aldrig jag skulle fixa det men det gick!

Barn(vagn) i London har funkat helt ok. Två saker lämnar mig dock helt förbryllad:

1. Hur kommer det sig att 99% av alla småttingar, under ca 2 år, åker framåtvända i vagn?? Snacka om intryckschock! 

2. Är det vi i Sverige som är överdrivet nojiga eller andra som är oförsiktiga när det kommer till barn och sol? Ungar låg i vagnar i gassande sol, utan något skuggande. Kändes galet främmande. 

Har mått riktigt bra under resan och det är fantastiskt! Sovit jättebra också. Det jobbiga med det är dock att när man får små stunder när man mår bra (bättre) märker man att ens vanliga läge är åt helvete för dåligt. Jag hoppas dock att det blir bra snart. Kändes bra att vara så långt borta från allt jobbigt även rent fysiskt. När vi kom hemåt kom det tillbaka men det var en välbehövlig paus. 

Nu hoppas vi på bättring och fler guldstunder. 

Alla packar!

Framme och på bussen!
Dianas memorial playground. 

Tittar på ankor i Richmond

Fina kusiner!
Med farbror Sven. 
Tittar på kusin Alberts babysim
Många framåtvända vagnar. 
Det första vi såg när vi kom upp från tunnelbanan. Bra läge. 
Utsikten från hotellrummet. 


Lovisa och elefanten hon köpte på Hamley's

Lyxade till det med roomservice en kväll. 


Utsikten i dagsljus!
Mys i Hyde park 

Nog är de lika varandra!?
Lovisas shopping från Primark! Galet bra pris!
Den övre finner man bara på killavdelningen och den undre är det enda jackiga som finns på tjej. Bra där. 

Lovisa gillar också!
Middag med utsikt

I London eye!
Baby approved. 
Majskrokar vid themsen. 

Fniss

Lisa var med oss på Heathrow!

Lill-Babs välkomnade oss till Sverige.