Sångerska och sångpedagog

fredag 31 maj 2013

Orutinerad!!

På väg in till stan. Sniffat på busshållplatssyrénen. Fixat och grejat så gott det går. Ska nämligen ut och äta och ha trevligt med några vänner idag, mammabrudarna!

Jösses! När gjorde jag sånt sist?? Fördrink och hela kittet. 

Känner mig dock galet orutinerad. Alla byxor jag täckte ha ligger i tvätten. Fick ha ett par andra som tyvärr avslöjar alldeles för mycket av mina blekfetavita orakade, snustorra ben. 

En stor fläck på linnet, hoppas den inte syns. Tunikan har Lovisa torkat golvet med, hoppas hon inte svabbat några fläckar med den, eller skapat några nya...

Lägg till den sköna svullnaden! Den har förvisso gått ner men ändå. Ser alldeles sné ut! Törs heller inte ha några linser förrän det är borta helt, vilket betyder glasögon. Och inga solbrillor. Hej å hå!

Trött och svullen. Men glad ändå!

Jag har i alla fall duschat!! 

Idag kom äntligen våra nya utemöbler. Matgruppen till uterummet! Så fina! Hann iaf se lite när Olle skruvat ihop bordet innan jag var tvungen att älga till bussen. En spekulant på de gamla kommer och kikar imorn. Håll tummarna för att vi blir av med dem!


Di gamle. 

Di nye!! 

Golvet i uterummet täckt av krypskydd. 


Ok. Hur ska jag klara min första utekväll utan raringarna? 

Å just ja! Går ju på Iprenkur. 1177 säger att man ska ta det lugnt med procenten då. Tur att jag inte är nån stordrickare. Är ju så där knäpp att jag inte behöver alkohol för att ha kul! :D 

(Ja, jag har ont, ja, jag äter Ipren, nej, jag är inte gravid! Ja, jag är bara tjockis!) 

Ha en fin kväll! 


Vem vill komma och inviga med oss??

torsdag 30 maj 2013

Deformerad

Ser ut som jag vet inte vad!
Igår när jag låg och tittade på Grey's märkte jag hur det började kännas konstigt i ansiktet. När jag sedan masade mig till en spegel såg jag en riktigt snygg svullnad under ögat. Nice. 

Eftersom den var kvar imorse ringde jag 1177 och rådgjorde med dem. Själva ögat är inte påverkat mer än att det känns obehagligt. Spänner dock jobbigt i hela nyllet. Kul. Hängde bland massa mygg igår och fick rejäla knölar på benen efter betten. Kanske är det ett sånt! Kliar ingenstans men svullet är det. Känns typ som om man gråtit en vecka och med bara ett öga!

Tog mig iaf iväg på massage idag! Har haft så ont i en axel och nu var måttet rågat. Pallade inte mera! Fick en akuttid hos en tjej som jag blev rekommenderad. Hur bra som helst. Mindre kul var att jag tydligen har finfina inflammationer i axelpartiet. :( Har haft ont väldigt länge och hon kunde även lista ut att jag haft problem tidigare. När jag gick på SMI hade jag ju svåra problem med ena armen och handleden. 

Är grymt mör nu efter första besöket och har bokat in flera när vi kommer hem från London. Är less på smärtan!! Sattes även på en Iprenkur. 

Det bästa med att åka buss är busshållplatssyrénen!! Den blommar och är så fin! Doftar ljuvligt!


Har fått tillökning i familjen också! Har beställt en dammsugarrobot!! Blir ju en miljard tussar efter katterna varje dag och jag vill verkligen inte dammsuga varje dag så det blev en sån här! Lovisa är ju en fena på att äta ludd men det är knappast en bra kost i längden! 

tisdag 28 maj 2013

Jordgubbs- och päronpuré!

Blev lite puré idag igen. Skönt med aktiviteter som inte kräver nån speciell tankeverksamhet!

Kokade ihop jordgubbar (hade frysta) med ett gäng päron i en skvätt vatten. Adderade också en nypa vaniljpulver. När jag mixade det tyckte jag att det blev lite väl löst så jag hävde i två deciliter mixade havregryn. Hade ju en förhoppning om att Lovisa skulle äta havregrynsgröt nån gång men hon ratar det. Inte ens en tesked i den vanliga gröten går hem. 

Hoppas detta funkar iaf! Också bra mellis!



måndag 27 maj 2013

Bananplättar!

Hade ett gäng brunfläckiga bananer som inte ville dö och tänkte att jag skulle testa ett recept på bananplättar. Perfekt mellis tydligen enligt rutinerade mammor. 

Superenkelt och blev jättegott tyckte hela familjen. Ska visst gå att frysa också!

Bananplättar

Ett ägg och 0,75dl vetemjöl per välmogen banan. 

Vispa med elvisp och stek i plättlagg. 

Observera att plättar är såna där pyttesmå, såna som det är sju små i en lagg. Inget annat fjantigt! ;D 



Lovisa gillar mammas mat och då blir mamma jätteglad!!

lördag 25 maj 2013

Lördagen i bilder

Shopping på Kappahl. Mammas nya topp fick toppbetyg hos Visan. 

Mamma och Lovisa väntar på karnevalståget!
Mitt hjärta!
Tomas Gylling. Hade en tjej som hukade bakom skynken och blandade dricka. 
Mina fina!
Tyvärr en lite suddig bild men den föreställer två saker jag tycker himla mycket om. Lovisa och syréner. 

Majskrokar på Alexanders uteservering. 
Lovisa på sitt första stormöte! Attra i Stadsparken. 
Snackar lite med syskonen Blixt! Hur gör man för att säkra en plats i bandet och sånt. 
Attra in the park. 
Hemma igen! Gungar i nya gungan!

fredag 24 maj 2013

Fin och feberfri!

Imorse hade febern gått ner igen! Hon sov bra men var väldigt varm när jag gick och la mig vid midnatt. Skönt iaf att den är normal nu!

Hon har ju världens bästa morgonhumör! Jag väcktes av telefonen och när jag graciöst tog mig ur sängen började hon babbla. Ett bra tecken på att hon håller på att vakna! Då hade hon bökat in sig under sin tunna kudde och där låg hon och pratade med stängda ögon. Blickstilla låg hon och efter att hon kikat en stund så flöööög hon fram och hade världens största leende! Så underbart!

Hon har lite speciella sovstilar. Man vet oftast inte vilken kroppsdel som bökat in sig i ens rygg, njure, huvud. Det kan vara allt från fot till rumpa. Min älskling!

Och det var försäkringskassan som ringde. De hade fuckat upp! Yeeiiyy!

torsdag 23 maj 2013

Feber och funk

Olle är iväg och spelar funk och jag är hemma med en febrig liten skruttunge! 39,1 hade hon ikväll så då blev det ett svalkande bad och Alvedon till natten. Mitt lilla hjärta... Förmodligen är det en reaktion på vaccinet hon fick förra veckan. Dag 5-14 efter sprutan kan man få feber och lätta symptom. Vi är på dag nio nu. 

Hon somnade iaf snabbt efter sagoläsning, sång och nattflaskan. 

Själv har jag suttit och pysslat med lite saker. 

Är skitless idag! Försäkringskassan krånglar och verkar ha gått på semester för ingen har koll på nånting. Förstår inte att det ska vara så svårt!! Gaahhh!!

Åsså har jag ont i huvudet määäää!!

Gnällinlägg blev det idag!

Längtar efter min man som är på funkgig. 

Febrig skrutta i pappas famn. 

Ska snart krypa ner hos henne och sova lite. 

onsdag 22 maj 2013

Dunka-dunka!

Vaknade med huvudvärk och den har enbart eskalerat hela dagen. Inget roligt alls. :( Så fort jag böjer mig ner blir det värre så det är knepigt att plocka upp småskitar från golvet tex!

Åt piller så vi tog oss iväg på den sista babyrytmiken. Det har varit såå mysigt men nu är det slut för terminen och nästa termin är Lovisa för stor. Min lilla tjej!

I måndags laddade jag upp två låtar på soundcloud! Spelade in dem då när Lovisa och Olle var på playdate och shoppingspree!

Här finns länkarna om man vill lyssna! :)





Tar gärna emot feedback!

Inspelningarna är lite kackiga men de är gjorda med hjärtat iaf! Förhoppningsvis blir det lite bättre längre fram när jag kommit på hur man gör med mixern osv!

Nu ska jag lägga mej ner igen. Skönare så!

tisdag 21 maj 2013

Persikor??

Ser inte detta ut som en liiiiiten persika in the making?? Ett litet persikokart?? En liten växande luden sak som det faktiskt finns ett gäng av på vårt lilla träd! :D

Nu ska vi väl inte hoppas på för mycket men det är spännande med ett persikoträd, det tycker jag nog allt! Och nej. Det är inget djur!

måndag 20 maj 2013

Tyst det är i huset...

Ja! Det är helt galet tyst här!

Missförstå mig rätt, det är väl lite trevligt att kunna göra precis vad man vill också, men efter att ha varit nära min lillunge konstant är det konstigt när de sticker iväg och gör något, bara hon och hennes far! Det är ju absolut något jag unnar dem, herregud! Inte så. Det är bara... lite tomt.

Här är det så varmt att jag typ flyter bort. Älskar våren och när värmen är sådär lagom varm. Idag är det för varmt. Bläää!

Har suttit och spelat lite på övervåningen (varmaste stället i huset). Gav mig aldrig på mixern utan körde på zoomen. Dels en sång som jag skrev häromdan och dels den underbart vackra Utan dina andetag. När jag ligger bredvid Lovisa när hon somnat på kvällen dyker den alltid upp i huvudet. Har börjat sjunga den för henne också och nu har hon en (kackig) digital version av den också! Sparad för eftervärlden! Haha!

Nej, man kanske skulle passa på att göra nåt mer? Ansiktsmask är ju nice? Följt av lite peeling och hårinpackning? Låter det bra? Tror det...

Puss!

söndag 19 maj 2013

En tung helg

Känner mej lägre än lägst och har det jobbigt just nu. Min fina make stöttar och torkar mina tårar. Min fina dotter kräks på mig och biter mej i näsan. De tar hand om mig på sina egna sätt. Mina hjärtan!

Imorn ska de på playdate och veckohandling i stan. Jag kommer vara hemma ensam för första gången sedan innan Lovisa föddes! En enda lunch har de varit på medan jag låg hemma och sov en gång. Det är allt. Känns konstigt. Ska dock pyssla med lite musikterapi och testa mina nya saker. 

Kikar på hockeyn nu och det verkar ju onekligen bli hemmaguld! Kul! Gick bättre idag än i ESC igår. Nog för att Robin var skitbra och Petra Mede ägde sönder allting! Saade var skämskudden tyvärr. 

Nu blir det guld!


lördag 18 maj 2013

Slö, slapp och en smula likgiltig!

Överlevde fredagen. Himla jobbig dag. Ingenting funkar, huvudet är tomt men fyllt av annat än det jag håller på med. Är ju redan långt nere men hamnar liksom extra långt ner den här tiden på året. Blir hela tiden påmind om vilken dag det är. Sjuttonde maj.

Det är iaf skönt att jag nu har Lovisa! Hon får mig alltid att må bättre och det är underbart! Men samtidigt hugger det i hjärtat. Hon kommer aldrig få träffa honom. Bara se på bilder och höra om honom.

Ja ja.

Ny dag, nya tag!

Var in till goda vänner på brunch idag. Väldigt trevligt! En massa barn och Lovisa är nyfiken på dem! Så roligt att se interaktionen. Nästa gång är det vår tur att vara brunchvärdar! Första gången! Vilken prestationsångest!! ;)

Ikväll är det tacomys och ESC som gäller! Olle håller på och nattar tösen och jag tittar på semifinal nummer två. Vilka ska Sverige få möta imorn, USA eller Schweiz (sic!)?

Jag tror att Robin kommer göra ett skitbra nummer i ESC! Låten är skitbra och han sjunger urbra! Den där tonen på slutet är ju bara sååå slaktig!! Vinner gör han nog tyvärr inte. Tror Norge tar det faktiskt. Eller Azerbadjan (hur i hvete stavas det egentligen??) Hoppas på Sverige och i andra hand Norge!

På måndag ska mina hjärtan dra in till stan för att leka med andra pappor och bebbar! Då får jag en dag helt för mig själv! När hade jag det senast?? Ska bara försöka göra saker som jag brukar gilla, för att försöka få tillbaka lite av mig själv.

Har ju fått mitt PA så kanske blir det lite musikterapi!

Puss!


torsdag 16 maj 2013

Myspicnic!

Träffade ett par av bebisarna från Hjärtatgruppen för lite picnic i Stadsparken idag! Jättemysigt! 

Så kul att se hur de utvecklas och växer, våra små!

Lovisa gillar att titta på andra bebisar. Att klämma och känna på dem är också roligt! 

Vädret var underbart och vi blev inspirerade att köpa en lära gå-vagn! Blev en hit fram tills det att Lovisa bestämde sig för att skalla pianot! Då drog hon på sig en jättebula vid ögonbrynet och grät hjärtskärande en liten stund. Mammas lillfjun!

Nu sover hon iaf och vi tittar ikapp på hockey och schlager!

onsdag 15 maj 2013

Mango- och päronpuré

Kokade lite fruktpuré idag. Ett par väl mogna päron fick sällskap med en mango och lite vatten. Kokade upp och mixade sedan. Blev sex burkar. Smaskigt tyckte alla provsmakare. 


tisdag 14 maj 2013

Nya möbler i uterummet!

Idag kom loungegruppen till uterummet! Hittade den på Bauhaus och beställde hem den på nätet. Fri frakt is the shit! 

Riktigt nöjd!

Nu väntar vi bara på att matgruppen vi vill ha ska komma in i lager igen så vi kan få hem den också! 

Nån som vill köpa ett set trädgårdsmöblet i trä? Bord, soffa och två fåtöljer. 700kr. 

Här är våra nya iaf!



måndag 13 maj 2013

Barnvagnstest: Unico!

Lunchade på stan idag. Uteserveringar kan ju verka toppen men efter att ha gått runt lite och kikat så är det inte riktigt så enkelt. Två kriterier (utöver god mat, förstås) måste uppfyllas.

1. Plats för barnvagnen

2. Skugga soliga dagar.

Passerade snabbt Villa Romana på gamla torget. Omöjligt att få in vagnen på serveringen om man ville ha den vid bordet och inte en bit bort. Med en vaken bebis var det ju inget alternativ. Soligt också och parasoll bara här och där.

Vi hamnade iaf på Unico och deras uteservering. Där fanns skugga och bra plats för vagnen vid bordet! Toppen!

Maten var också riktigt god!

Två tummar upp!

Barnvagnsvänligt: Fågelsången, Gränby!

Att Gränby centrum är barnvänligt kommer väl knappast som en överraskning!

Idag har vi testat en fika på Fågelsången på andra våningen. 

Fikat var helt ok och det var gott om plats för vagnen. Även där vi satt, en halvtrappa ner liksom. Toalett och skötrum finns i närheten. 

söndag 12 maj 2013

Fotoväggen

Vår fotovägg är ju äntligen klar! Blev färdig alldeles innan mitt kalas. Den är fylld med bilder på sånt som betyder mycket och är viktigt i vårt liv. 

Givetvis är Lovisa med! Även platser som är speciella. Katterna. Syréner! Pianot representerar musiken. 

Väggen kommer byggas på allt eftersom men detta är en bra grund. 


fredag 10 maj 2013

Gunga!

I onsdags gick vi till en lekpark i närheten och gungade lite! Första gången för Lovisa och hon tokgillade det!

Först en photosession i gräset. Mossan.







Ser kanske lite uselt ut med bara en sko, men hon sparkade av sig den ena.