Sångerska och sångpedagog

torsdag 28 februari 2013

Babysim och babyrytmik

Det gick sååå mycket bättre igår! Vi tänkte dock ge upp i mitten eftersom Lovisa blev less men vikarien uppmuntrade oss och tyckte att vi skulle fortsätta och hon blev strax gladare!

Vi kunde vara med på ett helt pass för första gången!

Idag var det babyrytmik och det var jätteroligt! Första låten höll hon dock för öronen! Haha! Sedan blev det bättre och en del gapskratt! Fram tills sista minuterna då när Lovisa höll på att döööööö av hunger och mamma var lite seg med att få till flaskan!

Sedan blev det en liten pulkatur i solskenet! Måste ju passa på innan all snö är borta! Iofs längtar jag mig knäpp efter vår!

Imorn är det lunch med hjärtatgänget igen! Ska bli så roligt!

Full fart!









lördag 23 februari 2013

Melodifestivalen 2013

Nå. Summering. Var det nåt att hänga i julgranen? Var det nån som sådär stack ut? Näe. Det tyckte iaf inte jag. Vissa var väl hyfsat trallvänliga men ingen som Euphoria!

Lovisa tittade på första låten och var alldeles tyst.. Såg nästan skräckslagen ut! Under de andra låtarna spelade hon extatisk med sin maraccas. Förutom när Sylvia kom fram för då skrek hon rakt ut!

Jag tyckte nog att disconumret var bäst. Kan vi inte skicka det??

Nu ska vi titta på Skyfall!

Har ätit en massa tacos och är så mätt att jag mår illa!

Bjuder på bilder på Lovisa när hon kollar mello!









Foglossningsrester

När det är svårt att sova blir iaf jag väldigt medveten om all värk i ryggen som finns kvar, alla veck på lakanet, hur ont man får i armen om man ligger på den, hur törstig man är, hur kissnödig man är osv i all oändlighet! Spelar ingen roll om det är vid midnatt eller 6 på morgonen man inte kan sova, samma medvetenhet.

Just nu är det resterna från foglossningen som är jobbigast. Får knapra lite Alvedon och hoppas på att somna om snart!

Vi verkar ha klarat vaccinationen bättre denna gång! Inga tecken, kanske lite gnälligare bara, men inget behov av nån Alvedon där inte! Det tackar vi för!

fredag 22 februari 2013

torsdag 21 februari 2013

BVC och vaccination!

Idag var det dags för det där uschiga igen! Nån skulle alltså sticka hål på min bebis ben! Usch och fy!

Det gick iaf rätt ok. För mig. Jag bölade inte denna gång (sic!) och det gick snabbt över för Visan efter lite gos. Hon klarade den övriga besiktningen också. Det går så himla snabbt bara! Nu väger hon 9 kg och är 69 cm lång! Inte undra på att vi måste upp i storlek. Iaf på vissa plagg. Vissa saker som är 56 funkar fortfarande!? Mycket märkligt!

Nu håller vi tummarna för att hon inte får lika ont som förra gången! Har iaf laddat med suppar och kommer inte tveka att ge henne en vid första tecknet på ont! Hon har ett ont-gråt som man lärt sig känna igen (magknip, tänder, vaccinont) så det vill vi inte höra! Hon ska iaf inte behöva ha ont! Om det blir som förra gången borde det dyka upp först imorn kväll, vi får väl se!

Nån har stuckit hål i Visans ben!! :(


Imorn jobbar Olle sista dagen innan han går på pappaledighet så jag har bakat en tårta som han får ta med sig! Första gången jag gör med marsipanlock och tycker väl att den blev helt ok för att vara just första gången. Man ska ju inte titta på den utan äta den och fyllningarna blev sååå goda! Inte för att jag tror att nån av hans kollegor läser min blogg men jag tänkte iaf inte skvallra vilka fyllningarna är! Nån överraskning måste det ju bli! :)
Inte så illa pinkat, va?


Lovisa har precis somnat och vi slappar i soffan. Hon är duktig och sover själv nu. Eller, själv och själv. Hon somnar när vi gjort våra nattrutiner och ligger bredvid henne. Sedan kan vi gå iväg om vi vill. Nattrutinerna består av tandborstning, nattflaska, minst en saga och sedan en godnattsång följd av godnattpussar och sedan ligger vi bredvid tills hon somnar. Ibland går det fort, ibland tar det längre tid. Om hon nattas runt 21-22 brukar vi gå upp, annars kryper vi ner och somnar vi också! Känns som en bra deal!

Jag hoppas på att få sova bättre i natt igen. Nu börjar det bli för många bajsnätter för min del! Sugigt!

Puss och kram!

onsdag 20 februari 2013

Lovisa <3 Fyrishov!

Det gick mycket bättre igår trots ickeoptimala förutsättningar! Hon sov bara en kortis innan och var jättetrött! Trots detta lyckades vi vara i poolen nästan hela passet innan hon blev tröttgrinig.

Vi kommer fortsätta gå dit. En sämre tid men det får gå ändå!

tisdag 19 februari 2013

Upphackad

Somnade runt ett igår tror jag! En klar förbättring! Vaknade vid halv sex av en babblande bebis! Hon är så söt när hon ligger och pladdrar och jollrar och vill ha uppmärksamhet. Och mat! Så det fick hon, såklart!

Sedan pladdrades det ett tag till och efter ett tag gick Olle upp och jobbade. Sedan slocknade hon igen och jag låg åter vaken, sömnlös.

Till slut måste jag ha somnat om eftersom jag vaknade av sötpladder strax före elva! Då började vår dag på riktigt!

Nu hoppas vi att Fyrishov är bättre för Lovisa!

Insomnia

Ännu en natt när jag inte kan sova. Den tredje på raken. Trodde jag var klar med sånt nu.

I förrgår låg jag vaken till fyra igår till två. Undrar vad det blir idag.

Lovisa verkar ha kommit in i nån fas. Första gången det märks på henne! Wonderweeks verkar ha missat den dock, sexmånadersfasen. Sover korta stunder på dagen och svår att söva till natten.

Nu sover hon dock i sitt babynest som fortfarande ligger mellan oss. Just nu känns det som att det kommer få lugga kvar där ett tag. Det är underbart att få vakna bredvid henne!

Alla andra sover nu. Ceasar ligger och snarkar vid min fotända. Underbara katt!

Imorn ska vi testa att bada på ett annat ställe. Målet är att vara vid bassängen utan gråt. Gärna i också! Om det funkar byter vi grupp, annars hoppar vi av ett tag.

Lovisa har badat tre gånger sedan förra gången hemma i balja och hon älskar det! Två gånger testade vi med hennes badbyxor och det funkade även det! Nu hoppas vi att miljöbytet hjälper!

Nu ska jag lägga mig igen och hoppas att tankarna slutar snurra, att kroppen slutar göra ont och att jag helt enkelt ska få sova! Sover bäst från 06 och framåt men det funkar inte så där jättebra!

Ska be min man att lägga sig på sidan också för han snarkar ibland. Jag flyget i taket! Lovisa har typ vant sig! :)

fredag 15 februari 2013

Tröttläge

Jösses vad trött jag är. Trött. Trött. Av vaddå? kan man undra. Jadu, säger jag. Ingen aning! Går ju runt och myser mest hela tiden men sover väl inte riktigt bra kanske. Lovisa sover helt ok, Olle också, men det känns som att mina sömncykler blir uppfuckade och att jag inte riktigt hamnar i djupsömn. Typ. Eller nåt.

Nu har vi iaf varit i kontakt med simskolan och på tisdag ska vi testa att gå till en annan bassäng och se om det är så att Lovisa helt enkelt förknippar den andra med nåt jobbigt och blir ledsen därför. Värt ett försök iaf. Vi gör som de på simskolan tipsar om. Funkar det inte så funkar det inte.

Idag var vi och småkollade på bilbarnstolar också. Har sett en som vi är lite sugna på och nu fick vi se den live. Lovisa satt riktigt bra i den, är väl kanske två centimeter för kort egentligen och det är ju ingen brådis. Jag tycker hon börjar sitta lite dåligt i babyskyddet dock så det ligger där framme i horisonten, inköpet alltså. En Britax Multi-Tech II och om jag får som jag vill blir den rosa! :) Såå fint! Och sen så verkar ju stolen vara bra också! ;)

Bild från shop.alltforforaldrar.se

torsdag 14 februari 2013

Happy alla stjärtans!

Imorse vaknade vi alla och hade lite hjärtansmys hela familjen. Presenter, pussar och mys! En av mina favoritpresenter var att Lovisa somnade om! Tjohooo! Jag var toktrött när hon vaknade pigg vid åtta-ish. När Olle åkt till jobbet sov vi till halv elva. Så skönt!

Jag tror Lovisa kommit in i nån separationsfas. Om jag försvinner ur hennes synfält blir hon ledsen. När jag kommer tillbaka blir hon glad igen. Intressant det här.

Nu vilar vi. Också skönt! :)

onsdag 13 februari 2013

Segdag

En sån där jobbig dag då man känner sig mer död än levande. Sov dåligt i natt så det smittar av sig. Den lilla energin jag har lägger jag på Lovisa så det blev ingen babyrytmik idag. Inga extravaganser när mamma är slut.

Tur att jag har värsta bästa bebisen! Mindre tur att fläktreparatören kom när hon sov sin andra middagslur så jag inte kunde följa med till drömmarnas land. När hon tog sin första lur var vi ute och fick lite luft så då kunde jag inte heller få mig ett par minuter.

Nu längtar jag faktiskt tills Olle kommer hem för så här trött var det längesen jag var! :(

Babysim

Hela planen gick väl igår. Eller, ja, nästan då. Trots utsövd och mätt bebis blev det ledset och tårar så snart vi kom ner i bassängen. Eller, igen, det började redan när badbyxorna kom på! Då gick det från glad bebis till ledsen bebis på ett par sekunder!

Hon är sedan ledsen ända tills vi duschat och fått på oss vanliga kläder. Då blir hon vår lilla solstråle igen!

Vi tänker naturligtvis inte tvinga henne, vill ju inte att hon ska få negativa känslor för vatten, så vi stannar hemma nu ett tag. Får se hur det blir längre fram.

Hon gillar att bada hemma i baljan men det är annorlunda med poolen tydligen. Det är lugnt och stilla och bara sju barn med föräldrar så jag vet inte om det är det heller.

Ja ja. Som tur var blev hon glad igen och vi fullföljde tisdagstraditionen med Gränby och veckohandling efteråt!

Nu ligger jag och kan inte sova. Typiskt. Olle och Lovisa snarkar och sover. Hoppas vi kommer iväg på babyrytmiken idag!

tisdag 12 februari 2013

Dagens uppvärmning:

Skjuta barnvagn i uppförsbacke i snömodd! Hej å hå!

Projekt: Glad Lovisa till babysim fortlöper iaf enligt planen! Nu är vi på väg till stan och där hoppas jag hon somnar i vagnen senast om en timme. Ska köra mitt allra bästa, mysigaste, så kanske hon somnar en sväng!

Tisdag och babysim!

Innan vi la oss igår gjorde jag och Olle upp en plan över dagen, allt för att försöka maximera möjligheterna till ett lyckat babysim! Har ju inte gått så bra de tidigare två gångerna eftersom hon bland annat vägrat sova osv.

Det sprack direkt! :D Men vi gör det bästa av det hela! :) Jag tror på oss denna gång! Jag tror att vi kommer kunna vara med i poolen hela passet denna gång! Mat och sömn is the key!

Hon har blivit stor. Det märks. Hon äter inte alls lika ofta på nätterna längre. Igår åt hon sista gången vid 21 och vid 08 tiden imorse var det dags för påfyllning! Vår stora lilla fröken bus!

Nu har pappa skottat så vi tar oss ut med vagnen och sedan har han farit till jobbet. Lovisa spelar maraccas och sjunger och jag bloggar, funderar på om frukost vore nåt.

Tycker att den här förbannade vintern kan ta och försvinna och det genast! Avskyr vinter, kyla och snö! Hoppas det blir roligare att vara ute och leka sedan. Tror det. Nu är det bara jobbigt!

Nu ska jag gosa med min bebis som är jättetrött! Doh! Hade ju tänkt att hon skulle vara vaken i två timmar till! haha! Håll tummarna!

Puss!

måndag 11 februari 2013

Dagens smitare!

Det går undan!

Idag fick jag också för första gången se hur hon reagerat negativt på folk hon inte känner. En fläktreparatör var här idag och hon blev jätteledsen! Ögonen tårades. Har aldrig varit så tidigare. Blir intressant att se om det är så nu ett tag eller om det bara var han som var läskig!

















När Lovisa själv får välja...

... så ligger hon så här när hon ska somna! Drar filtar över sig ordentligt.

Mamman går inte riktigt med på det i längden dock så hon brukar pilla fram en liten näsa när Lovisa somnat, så hon får ordentligt med luft! Man måste ju vara rädd om den lilla Lovisa man har!



söndag 10 februari 2013

Dagens middag

Meckar Lasagne! Loving it! Bästa receptet från Vår kokbok, med en viss anpassning från mig.



Ma-ma!

Lovisa säger ma-ma! Yeeees!!! Winning!!

Hehe.

Eller, jag vet inte om det är så mycket att hon menar "mamma" som att hon upprepar en skön stavelse liksom. Jag körde dock hårt i ett dygn med att säga "mamma" och igår började hon också! ;-) Sorry, pappa!

Olle drömde ju att "dancefloor" var hennes första ord så det är väl bara att köra på!

Hon käkar smakportioner med god aptit! Älskar gröten hon får på morgonen. Gapar stort och säger "mmmmm"! Känns jättebra! Ännu godare verkar det vara med de små pytteportionerna puré hon fått! En favorit är grönsaks- och kycklingpurén vi gett henne. Såå gott, tydligen! Har gett henne några skedar och det är jättesmaskigt, tydligen!

Hon skulle nog kunna äta hur mycket som helst om hon bara fick, men där kommer mamma och pappa in och säger stopp. Måste ta det lite lugnt med den lilla magen!

lördag 9 februari 2013

Barnvagnstest: Gränby Centrum

Hur bra som helst. Att äta vid någon av restaurangerna vid deras Food court går hur bra som helst med barnvagn och passande nog finns ett skötbord inne på handikapptoaletten alldeles intill! Där har vi spenderat många saneringsminuter!

Ja, det finns ju också ett amningsrum med ett skötbord vid andra sidan, på andra våningen borta vid Dressman-butiken. Där har vi också varit!

Nu har Gränby Centrum även tagit bort kostnaden för toalettbesök och det uppskattas verkligen! Skönt utan barn, ännu skönare med nedbajsat barn!

Vi gillar Gränby i vår familj! Skönt att kunna ta sig runt med vagn utan problem till alla butiker som finns där.

Lovisa säger god natt!



fredag 8 februari 2013

Freeeedag!

Det är fredag igen! Like it! Och en bra sådan också! Lovisas vaccinspruta blev framskjuten så vi har sluppit biverkningar också! Yeeeiy!

Hade bvc-träff på biblioteket och det var vårt första besök på det lokala biblioteket. Jättefint! Fick många fina tips på bra böcker och lånade ett gäng.

Tog sedan en Gränbylunch och sedan åkte Olle en sväng till kontoret och Lovisa fick följa mig till ett läkarbesök.

Sedan blev jag så inspirerad att jag tog en sväng till Akademibokhandeln och shoppade lite böcker! Två pekböcker och två för lite äldre. Älskar Pija Lindenbaum och Nämen Benny är ju så himla söt! Lovisa älskar att leka tittut så den passar jättebra! Musikboken också förstås!

Blev en tripp till Hm också. Suck!! Kunde inte motstå den söta Marie(?)-bodyn och blev glad när jag hittade Beatlestishan! Den står dock på kvittot som t-shirt kille. Suck igen! Jag såg iaf inga snoppfack på den!









torsdag 7 februari 2013

Baklängesålning!

Lovisa ålar in under tvbänken. Går framåt. Fast bakåt!

















Pampers Active Fit!

Visan kör stadigt på Pampers Baby Dry och de funkar jättebra! Vi köpte dock systervarianten för att se om den är lika bra och kanske ännu bättre dagtid eftersom hon börjat röra sig massor.

Öppnade paketet och de var ju såååå fina! Perfekta för en musikbebis!







Purétime!

God morgon! Eller vad man ska säga!

Idag höll jag på att trilla ur sängen när jag upptäckte att klockan var 9.50 och Lovisa fortfarande inte ätit sitt nattmål! Det brukar ske nån gång mellan 4 och 7. När Olle åkte upplyste han mig om att hon inte ätit så jag tänkte att hon skulle väcka mig inom kort. Vet iofs inte vad klockan var när han drog! haha!

Hon blir så stor vår tjej!

Nu har vi precis festat loss på en puré med grönsaker och kyckling! Verkade gott! Mycket mer poppis än de där grönsakspuréerna vi testat tidigare.

Lovisa och jag har precis sovit middag och även denna gång somnade hon av sig själv. Jag låg passiv bredvid, fick stoppa in nappen en gång bara. Sen vrider hon på huvudet, sluter ögonen och somnar. Jag drog filten över mig och sov jag med där jag låg bredvid henne. Vaknade en dryg timme senare av det vackraste jollret jag vet! En jätteglad och pigg tjej som ville upp och ha mat!

Nu ska vi gå och leka!

Puss på dej!

onsdag 6 februari 2013

Dagens

Idag blev det lite annorlunda igen.

Vi var på infoträff med bvc men det var sjukt ovärt! Dåligt planerat faktiskt. Skämmes! Skulle handla om förskolor men de enda som var där och informerade var två pedagoger från den kommunala förskolan här. De hade ju bara koll på sin verksamhet och kunde inte svara på alla frågor om placering etc som de flesta hade.

Brukar tydligen vara nån från kommunen där som kan svara på sånt men inte denna gång. Riktigt synd!

Som tur var fick Lovisa träffa lilla Sara och de kom riktigt bra överens! :) Så kul att se bebisar interagera!

Sen for vi och åt lunch innan jag och Lovisa planerade att gå på babyrytmiken.

Blev inte riktigt så. Olycka i vinterkläder och åkpåse kombinerat med jobbigt snöande gjorde att vi åkte hem och sanerade istället. La tiden på en liten photoshoot på sexmånadersdagen istället! Inte lika fina som de bilder Johanna tog men helt ok!

Sedan somnade vi och sov i knappt tre timmar! Hur skönt som helst! Lovisa hade inte riktigt fått de timmar hon behövt på natten och inte heller jag så det behövdes!

Nu väntar vi hem Olle och då ska vi gjuta hand- och fotavtryck som minne av denna dag!

Puss och kram!

Sex månader

För exakt sex månader var vi på väg ner till gyn-op för att för första gången få träffa vår bebis! Hade den första snittiden, 8.15 men eftersom flera sköterskor kämpat med att sätta infarter på mig, svårstucken som jag är, var det lite försenat.

Nervös som en tok var jag! Faktiskt mest inför operationen. Helt obefogat! Underbar personal tog hand om mig. Inte ens ryggbedövningen var något problem, kändes knappt!

Hälsade på en massa människor i operationskläder men den enda jag minns är den underbara narkossköterskan som var så bra med mig. Hon hette Lindvall, allt jag vet!

Efter ett tag på opbordet började de böka och dra. Märkligt det där med att känna tryck men inte smärta. Öht en märklig känsla att förlora styrseln över benen, inte känna något alls.

9.07 6/8 föddes vår underbara dotter! En riktig liten goklimp! 49,5 cm lång och 4000g. Rund och fin vilket skulle visa sig bra eftersom hon gick ner massor i vikt efter ett par dagar.

Fick se henne direkt, lilla lortmaja! :) Otroligt svårt att förstå att alla buffar där inifrån var från den lilla bebis som plötsligt hade sin fot mot min arm!

Sedan togs hon till barnbordet för avtorkning, mätning och koll medan de började lappa ihop mig. Har ingen tidsuppfattning alls men tror att det gick ganska fort. Olle var med henne hela tiden och när de var klara fick jag upp henne på bröstet.

Min lilla skrutta!

Det är alltså ett halvår sedan. Bara ett halvår. Det känns som att det var igår, samtidigt som att det känns som om hon alltid funnits hos oss. Hon är så självklar.

Nu sover hon bredvid mig, så vacker och underbar på alla vis! Så där sött som hon sovit sedan hon kom: på rygg med armarna uppåt.

Förundras varje dag över alla nya saker som händer, alla skratt och upptäckter, och är så lyckligt lottad som får dela detta med henne!

Blir också lite stolt över mig själv som varit med och skapat denna lilla varelse! Jag och Olle! Tittar på henne och tänker "det där gjorde vi himla bra!"

Vår lilla Lovisa!

Tack för att jag får vara din mamma!