Sångerska och sångpedagog

fredag 31 augusti 2012

Ständigt denna... oro?

I natt överraskade pluttan oss igen med en långsovning! Hon åt mat 23.30 och borde då rimligtvis ha vaknat cirkus fyra timmar senare och varit hungrig!

Halv sju vaknade jag och fick väcka henne för mat! Hade ett läkarbesök inne i stan halv elva och ville liksom få in ett mål till innan dess. Tänk att man lyckas planera fast man halvsover!

Visst, det var en rätt kinkig dam som hade svårt att somna men ändå! Undrar hur länge hon sovit annars!

Nu sover hon i min famn och vi har kollat på film, Hunger games! Får dock väcka henne för nattmat strax eftersom hon inte ätit sedan halv åtta.

Märkligt hur man börjar fundera på om hon är frisk istället för att glädjas åt att hon är lugn och nöjd! :)

Hoppas nu att hon somnar snabbt och sover läääänge! :) Imorn får vi nämligen finbesök så då vill vi vara pigga och glada!

torsdag 30 augusti 2012

Vigselring!

Fick tillbaka min vigselring idag som Olle snodde av mig! Den har inte suttit på mitt finger på ett tag eftersom jag varit orolig att jag skulle börja svälla så jag hade den och förlovningsringen i en halskedja istället så det är ett kärt återseende!

Den har dock genomgått en makeover! Den har nu en stor sten, pappas sten, och en mindre, Lovisas sten! :) Jättefint! Svårt att ta bilder på det bara, de gör den inte rättvisa, men ni får tänka er!

Älskar dej, Olle!

Ett dygn som mjölkfri!

Den nya ersättningen luktar, och smakar! verkligen APA! Väldigt illa! Förstår inte hur hon kan sluka den men det är ju bra! :)

Tycker att kräkningarna minskat radikalt men även magknipet kanske? Hon är inte lika otröstlig!

I natt fick jag väcka Olle i lite smått panik för att fråga om hon fått något nattmål. Hon fick nämligen mat 22.30 och borde bli hungrig 3-4 timmar senare. Jag vaknade av att hon gnydde i sömnen vid två och då tänkte jag att det snart var dags för mat till henne. Sen somnade vi båda om och vid fen vaknade jag som sagt och trodde jag missat något.

Då fick hon iaf mat och somnade om ett tag senare. Vid åtta gnydde hon igen men vaknade inte och ville ha mat förrän halv tio! Värsta grejen! Lilla sötnosen!

Hade faktiskt bett henne om ett långsovpass och hon tog mig på allvar! Jätteskönt! Har ju inte sovit en hel natt på drygt tre veckor, och längre lär det gå. Innan dess vaknade man ju ett par gånger per natt av att nån tryckte på kissblåsan! De uppstigningarna varade ju inte så länge dock. Hann inte vakna så mycket!

Nu förbereder jag mig för första längre stunden ensam hemma med Lovisa! Olle ska på after Work med jobbet och vi tjejer får väl kanske inte riktigt följs med! En liten smula läskigt är det allt men det är väl lika bra att vänja sig! Snart bara två veckor tills han börjar jobba heltid igen liksom!

Jag blev för övrigt klar med mitt metodikarbete häromdagen! Med stor layouthjälp av Olle! :) Nu ska jag bara få till en framsida! Inväntar inspiration för jag vill rita den själv! Eller texta. Eller nåt! :)

Nu ska vi försöka äta lite! Tacosrester!

Inga besök idag eller imorn men i helgen kommer fina människor och kikar på Lovisa! :) Det är EXTRA mysigt när besöket har med sig mat eller fika! :D extra praktiskt! Man har lite dåligt med hinn... :)

onsdag 29 augusti 2012

Mjölk och besök!

Sitter med en liten tös i famnen och väntar på att middagen ska bli klar. Olle fixar tacos! :)

Idag var vi till Bvc igen. Lovisa har gått upp bra men vi berättade om alla kräkningar och magknipet så hon höll med om att vi kunde prova en mjölkfri ersättning en stund för att se om det var nån skillnad.

Lovisa har ätit två såna måltider nu och bara kräkts en gång per mål och ingenting däremellan! En otrolig skillnad, men redan? Känns lite otroligt! Magknipet vågar jag dock inte uttala mig om ännu!

Tänk vilket styr det är! :)

Sover i etapper och får ibland för mig att jag är pigg men det går fort över! :)

Idag var vi in en sväng till stan för att köpa ersättningen. Passade på att köpa lite kläder till Lovisa! Vantar och mössor samt ett par pyjamasar! Hon kräks ner dem och behöver extra! Mycket spännande att gå runt med tösen i en kundvagn! Hon älskar att åka bil så hon somnade och sov hela tiden!

Sedan fick vi finbesök igen! Anna, Mikael och tjejerna var här! Mysigt! :)

Nu ska jag se om jag får lägga ner henne bredvid mig i soffan så jag kan äta lite! Håll tummarna!

tisdag 28 augusti 2012

Mystisdag också???

Vad är detta?? Två mysdagar på raken??

Vi myser så pass att vi glömt att äta men det ska snart korrigeras mha ett besök på lokala pizzerian!

För andra gången idag har Lovisa somnat på mig. Gnälligheten kan liksom än så länge avvärjas på så vis. Hon tokdäckade mitt i ett jättegringnäll och har sovit i två timmar på min mage. Hon kanske längtar tillbaka?

Snart är det dags för mat till henne också. Hon har haft ganska lång stund mellan målen idag. Då undrar ju jag mest varför hon inte kunde ha lika långa uppehåll på natten, men men! Fyra timmar mellan flaskorna är ändå rätt bra! :)

Olle hjälper mig med layout och jag bygger upp inspirationsbank genom att läsa matbloggar!

Jag letar enkla goda recept som antingen är snabba att laga och/eller passar bra i matlådor!

Tar emot alla tips!

måndag 27 augusti 2012

Mysmåndag!

Blev inte riktigt som man tänkt sig men det kanske var väntat?

Fyra vaknade tösen och var JÄTTEHUNGRIG och efter det var det ruggigt svårt att somna om. Till slut gick det iaf och vid åtta var det dags igen för käk. Vi var dock jättetrötta och ville sova vidare. Efter maten, alltså.

Blev en dag i sängen med en slumrande/ätande lilltjej och två trötta päron som kollar på Lost. Kanske borde vi passa på att sova lite istället, men inte just idag!

Jag skulle vilja prova en bärsjal! Någon som har en att låna ut eller sälja billigt! Vill inte lägga dyra pengar ifall Lovisa inte gillar det. Bärselen vi har provat funkar bra men jag vill prova sjal också!

söndag 26 augusti 2012

Slappsöndag

Idag har vi haft besök igen! Fyra av Lovisas kusiner har varit här och kikat på sin lillkusin! Tack så mycket för presenterna och besöket! :)

Roligt med besök och vi tar det lite pö om pö, sprider ut det lite! :)

Kikar på Solsidan just nu och fnissar åt mammagruppen i Odd Molly! Kommer man bli sån?? Känner mig dock mer som hon Mia Skäringers karaktär, kommer inte ihåg hennes namn, Anna kanske?

Imorn blir tösen tre veckor! Galet vad tiden går! Olle ska vara hemma i tre veckor till och imorn ska han hjälpa mig en stund med layouten på mitt metodikarbete så det blir klart. Vet hur jag vill ha det men inte hur jag får det så. En timma om dan tills det är klart är planen! Det borde man hinna med medan hon sover på dagen! Vore så skönt att bli klar med det och sedan kunna fokusera på de sista två resterna, uppsatsen och auskulteringen!

Om nån har nåt förslag på spännande sångundervisningssammanhang i Uppsalatrakten så är det bara att hojta!

Nu somnar jag snart! Galet trött och det har blivit lite av en grej att knoppa tidigt! Somnar tidigt och sover mellan matningarna. Får se när hon äter sista kvällsmålet ikväll, tippar runt elva och sedan får vi sova ett par timmar innan det är dags igen!

Något som håller oss sällskap är Lost! Gillade det inte alls när det gick på tv. Olle tittade dock och gillade det. Han kikade på Bb och nu har jag också blivit fast! Två säsonger kvar att se! :)

Känner att jag skriver väldigt konstigt och osammanhängande men så får det vara just nu!


lördag 25 augusti 2012

Lovisa

Idag har lilltjejen haft sin första namnsdag! Den firades med skogspromemad och besök av Niclas, Sanna och Elias!

Pluttjejen är ju mini mini när man jämför! :)

Uppvaktning och paket i långa banor!

Första gången hon hade klänning på sig!

fredag 24 augusti 2012

Regnväder!

Igår tänkte vi ta en promenad med vagnen igen. Vi var nämligen tvungna att gå och köpa mat åt Lovisa! Hon äter som en häst!! Bara bra, med tanke på den knackiga starten!

Det var bara det att vädret var jättedåligt och det regnade! Till slut klädde vi oss ändå, hade spenderat hela dan i mysläge i sängen med flera avsnitt av Lost, och begav oss iväg. Fiffigt med regnskydd till vagnen!

Det var uppehåll när vi gick men när vi skulle gå hem öppnades skyarna!! Uj uj vad det regnade! Öste ner!

Lovisa märkte dock inget utan sov gott i sin fina vagn!

Igår fick vi också hem en bok vi beställt. Den handlar om flaskmatning och vi vill ju lära oss allt liksom!

Är så himla tacksam för Olle har tagit de senaste nätternas nattmatning eftersom jag behöver sova och återhämta mig lite. Känner mig piggare på dagarna så jag antar att det fungerar. Jag brukar ändå vakna men inatt märkte jag inte av den första måltiden! Hoppas bara inte Olle kurkar! :(

Massor av bebiskläder köpte jag ju men inte mycket används! Det blir mest om vi ska lämna huset. Annars har hon mest bara blöja och filt när vi ligger och myser tillsammans. Hud mot hud liksom.

Nu ska jag snart vara ensam med henne för första gången! Olle ska in till stan och shoppa lite och gå på infomöte om öppna förskolan och sånt!

Saknar honom redan!

onsdag 22 augusti 2012

Äntligen! +mammas matbekymmer!

Var till Bvc idag och nu har äntligen lillhjärtat passerat födelsevikten! Jätteskönt! Hon gick ju ner vad som var på gränsen till ok men vi har kämpat oss upp nu! 4115gram är hon uppe i!

För mamma är det dock tvärtom! Kilona rinner av, och det är väl alltid trevligt, finns ju att ta av, men jag har helt tappat matlusten! Det är mindre roligt! Är inte hungrig, bara lite snurrig. Inte sugen på nåt alls, inte ens jambomackor! Då är det illa!

Försöker tvinga i mig lite frukost, jag och olle delar en tallrik yoghurt med special k, en liten portion med något till lunch och likaså middag. Får dock kämpa som tusan och mår illa efter ett par tuggor!

Om nån har något tips tar jag gärna emot! Har ju redan gått ner allt jag gick upp och lite till! Visst, synd att klaga men ändå!

måndag 20 augusti 2012

Håller tummarna!

Den nya maten verkar bra för skruttans lillmage! Håller tummarna för att det håller i sig!

Enligt Bvc var de lika bra, denna variant innehåller dock lite goda bakterier och det verkar ju behövas tydligen!

Ska ändå in till stan och köpa magknipsdroppar imorn! Bra att ha liksom. Och fler flaskor. Och semperdroppar till de gånger man kör på tetra.

Mycket nu!

Tog en promenad idag också. Jätteskönt! Långsamt går det men det gör inget!

Nu har vi kollat Dallas och nu säger vi god natt!

Lovisa sover mellan oss, just nu i mitt dåliga babynest. Det blev misslyckat men funkar ändå. Mormors ligger i vaggan och är dagbädd just nu!

Kärlek åt folket!

söndag 19 augusti 2012

Vilken dag!

De senaste dagarna har vi passat på att ta promenader hela familjen. Elljusspåret igår och runt byn idag. Det är ju jätteskönt! En bra ursäkt att komma ut också! Tänker så mycket bättre i friska luften och man blir lite piggare med!

Att jag redan gått ner de få kilon jag gick upp får jag nog dock förklara med att jag inte gick upp så mycket mer än vad bebis med alla tillbehör samt lite vätska i kroppen väger, samt att min aptit helt försvann så jag kunde inte riktigt äta efter förlossningen, fram tills nyligen. Promenaderna får jag nog tacka för att jag idag väger mindre än vid inskrivningen i vecka tio! Alltid något!

Idag, och tidigare men det var nog först idag vi förstod vad det handlade om, har lillan haft en jobbig mag-dag! Inget roligt alls!

Det gör ont i hjärtat när man ser magknipen och hur jobbigt hon har det i samband med maten. Tidigare blev hon nöjd och somnade direkt men på sistone, hur mycket sistone det nu kan bli med nån som fyller två veckor imorn! har det bara varit jobbigt för henne! Ont i magen!

Bvc pratade om en variant av ersättningen som skulle vara bra så vi begav oss mot Hemköp för att testa men den fanns givetvis inte där! Inget apotek heller så vi kunde inte prova några droppar som ska vara bra.

Eftersom jag läst att en annan matsort sägs kunna vara lite mildare mot magen bestämde vi oss för att prova den istället! Kanske jättedumt, men vad gör man?? Vill inte att hon ska ha ont, det är väl lite det som det går ut på?! Att se till att hon har det så bra som möjligt!

Nu har hon fått två mål och jag tycker att knipet har minskat lite! Efter sista målet nyss kom hon till ro nästan direkt och somnade. Gjorde lite kalas i blöjan och somnade om! Sover nu som en prinsessa efter byte.

Ska ringa Bvc imorn och rådgöra! Har en jätterar sköterska där. Ska också försöka ta oss in till stan för att skaffa fler nappflaskor. Vi beställde ett par från jollyroom.se som skulle vara bra om man ville kombinera ersättning med amning, men eftersom denna lilla böna var alldeles för hungrig för min mat så fick det bli ersättning heltid och då behövs inga såna flaskor.

Min minimjölk gjorde henne helt enkelt inte mätt och det är på ersättning hon börjat gå upp i vikt igen efter att ha tappat lite väl mycket i början.

En väldans massa meck och trevande är det men man måste ju få känna sig för!

Nu ska jag försöka somna lite också innan det är dags för mat igen. Runt tolv borde det vara dags!

Mina sovande hjärtan!

lördag 18 augusti 2012

Känslostormar

Tittade på avslutningscermonin förra helgen. OS, alltså. Mina gamla (ja, jag säger gamla trots att jag lyssnar på deras nya skivor rätt ofta och tycker dom är rätt bra, faktiskt, men lite pinigt är det allt! :-D ) idoler Take That var ju planerade att uppträda och då bara måste man ju kolla!

Ett par dagar innan konserten fick man dock veta att leadsångaren förlorat sitt väntade barn. Barnet var "stillborn". Fruktansvärt!!

Går liksom inte alls att föreställa sig grejen... Tittar, och tittade, på min lilla bebis och kan inte begripa hur man skulle ta sig igenom en sån sak.

Hade aldrig väntat mig att de skulle köra på konserten. Iaf inte han! Hur skulle man kunna göra en sån sak?

Hur som helst hörde jag att de hade varit och repat och att han tänkte genomföra giget. The show must go on...

Bölade som en tok när de började sjunga. Hans röst var märkbart påverkad, inte alls den säkra sångaren som man känner igen sen tidigare. Det var så otroligt känslosamt. Förstår inte att han höll! Och den låten! Den är så vacker! Förstår inte hur han fixade det! Showmanship!

Emotionellt kaos! Alla hormoner i mig och alla tankar. Tänkte på vad han tänkte. Vilket jävla pokerface måste han inte ha?

Skitfånigt kanske, men känslosamt, ja!

Delar med mig av en länk till videon men också till klippet från avslutningen. Har inte hunnit kolla det eftersom datorn buggar, men det verkar vara rätt iaf.

Jag ska sluta lyssna nu för jag bara bööölar!

Ska krypa ner i sängen bredvid min man och min dotter! Hoppas på en god natts sömn med bara ett fåtal vakningar för blöjbyte och matning!






Livet

Att få vara hemma tillsammans med min man och bebis är fantastiskt! Att han inte kommer gå tillbaka till jobbet på måndag känns om möjligt ÄNNU bättre!

Tio pappadagar får man ju ta ut i samband med barnets födelse men vi har ju lyxen att kunna lägga hans semester i samma veva också! Alldeles fantastiskt!

Sammanlagt sex veckor kommer vi få tillsammans innan AT vill ha tillbaka honom!

Det är så skönt att det är svårt att sätta ord på det!

Sex veckor för att tillsammans komma in i rollerna, iaf en smula! Sex veckor för att börja lära känna Lovisa och hennes rutiner och behov!

Just nu ligger vi i sängen och tittar på serier på paddan medan hon sover i vaggan vi ställt vid fotändan av sängen.

Hon är än så länge en jättesnäll bebis! Hon äter, sover, kissar och bajsar! Hon gillar att sitta i den lånade babybjörnen och att åka vagn. De senaste dagarna har vi tagit promenader och idag testade vi att gå ett varv i elljusspåret! Funkade jättebra med vår pansarvagn! :)

Imorse nåddes vi av beskedet att Olles fina mormor somnat in. Är så glad att jag fick träffa henne! Vi bodde hos henne de första gångerna vi var ner till Båstad och hon var så rar!

Livet går verkligen runt. En ny liten människa kommer till världen och andra lämnar över stafettpinnen. Känns nästan som att en del av henne nu tagit plats i vår lilla. En fin tanke.

Lovisa heter ju Christina i andranamn och det heter även Olles mamma, som i sin tur fått det som en ihopsättning av sina föräldrars, Olles mormors och morfars namn.

Dagens bild!


fredag 17 augusti 2012

Vår prinsessa!

Idag har vi varit hemma en vecka med vårt vackra hjärta! Hon kom till världen 6/8 klockan 09.07, var 49,5 cm lång och vägde 4000g prick! En goklimp!

Galet overkligt!

Kom som sagt hem förra fredagen och har levt i en bubbla sedan dess! Babybubblan!

Man myser runt i myskläder och försöker komma på hur livet har förändrats. Det är inte helt lätt att greppa och inse vidden av vad man har varit med om, vilken väg livet nu kommer ta. Det är stort. STORT!

Hon verkar gilla barnvagnspromenader och det är jättemysigt att gå runt med den fina vagnen laddad med en underbar liten prinsessa!

Misstänker att bloggen blir ganska bebisinriktad i framtiden och det får vara så! Terapikanal! ;)

Bjuder på några bilder från de första elva dagarna ur vår dotters liv! Som vanligt kan jag inte styra ordningen på dem i appen. :(

Här är Lovisa Ingrid Christina Margareta!




torsdag 2 augusti 2012

Photoshoot!

Idag fick vi hämta bilderna från gravidfotograferingen vi var på! Jättespännande, och jätteläskigt eftersom jag AVSKYYYYR!!! att vara med på bild! Fotografen gjorde dock ett bra jobb och fick mig avslappnad! Rekommenderar verkligen henne om man behöver en duktig fotograf SAMT vill ha en vettig människa som får en att slappna av! Angelica Klang heter hon och finns att nå på www.fotografangelicaklang.se ! Hon finns även på Facebook!

Bjuppar på några bilder och det är som sagt Angelica Klang som tagit alla bilder!



Fotograf: Angelica Klang
















Det är jätteroligt att ha dessa bilder eftersom jag redan saknar magen! haha!

(Fast när jag tittar på dem så ser jag ju att den inte är så liten som jag inbillar mig! Den är ju GIGANTISK!!)

Förväntningar och farhågor

Innan jag blev gravid hade jag en massa tankar om hur det skulle vara!

Jag trodde bland annat att man skulle få hur stor mage som helst som skulle vara i vägen för allt och otroligt begränsande i vardagen. Att magen skulle vara tung och göra ont när man försöker röra sig mot slutet.

Jag KÄNNER mig inte så stor faktiskt! Trodde jag skulle bli myyyycket större! Det är lite svårt att säga hur mycket jag begränsas av själva magen eftersom jag har sån vansinnig värk i bäckenet och därför inte kunnat gå normalt sedan vecka 15 ungefär.

Man blir ju liksom lite lätt less när man har ständig värk... Jag tycker dock inte att själva magen påverkat mig så mycket! Jag går runt här och klappar och stryker på den, tittar på vågorna när den rör sig och funderar på vem som finns där inne!

Kläder var också något jag tänkte på. Hur sjutton ska man få ner den stooooora magen i nån slags kläder??

Det visade sig vara rätt lugnt, faktiskt! Väldigt många av kläderna jag använder är såna jag hade redan innan. Det måste väl iofs innebära att jag går runt med ganska rymliga plagg till vardags! :) Lever ju i leggins och klänningar i vanliga fall så det har ju funkat superbra!

Det är dock lite värre med amningskläder! Förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta bra sådana! Det sjuka är att de flesta överdelarna är ganska tighta i modellen. Iaf såna som jag sett!

Vill man klä sig så som nyförlöst mamma med en dallrig mage som inte dragit ihop sig?? Ok när man är gravid, då är det ju jättemysigt att ha lite åtsittande saker som accentuerar magen, men när man bara är postpregtjock?? Nja! Inte jag iaf! Det kan jag inte tänka mig!

Har letat efter skjortor och tunikor med knappar och omlottröjor så jag hoppas sånt funkar!

Trodde heller inte att jag skulle vara så trött som jag varit från början till slut! Mitt blodvärde har varit jättefint så jag har ingen aning om varför jag varit så fruktansvärt trött!

Det jag aldrig hade kunnat föreställa mig innan är den här värken! Knivar i bäckenet vid minsta rörelse, minsta förflyttning.

Jag har ju liksom tyckt det varit väldigt mysigt att vara gravid! Det känns lite vemodigt att den delen nu snart är över. Vi går mot något nytt och okänt, som kommer vara mycket längre än nio månader!

Missförstå mig rätt, jag längtar mig tokig efter bebisen!!

Igår monterade vi in babyskyddet i bilen och undersökte vilka sätt som är de bästa att packa in vagnen i bagaget på! Bäddade också vagnen med sängkläderna jag sytt! Blir så fint så!

Tror att vi är klara nu... Nu fattas bara bebisen!

onsdag 1 augusti 2012

V. 39 och augusti!

Helt galet! Idag är det augusti, månaden som vår bebis kommer få som födelsemånad! Alldeles jättehäftigt är det ju! En augustiunge! Det är väl riktigt fint? Bland de bästa har jag hört! ;)

Vi firar tvåårig bröllopsdag nästa vecka och jag kan inte förstå att det redan gått två år! Vart har de tagit vägen?? Tiden går fort när man har det underbart!

Nu ska jag försöka sova! Är inte riktigt trött men jag hoppas det ska ordna sig! Myrorna har flyttat in för kvällen men jag försöker hålla dem borta med högläge och vitaminer!

Somnade nån timme på eftermiddagen lagom till sista minuterna av damfotbollen. Skönt att iaf få sova lite! Ska försöka släppa det där med att vilja sova på nätterna och istället bli glad åt sömn när helst den behagar komma!

Nu kom iaf Ceasar! Han kommer ibland och vill sova mellan oss! Lillhjärtat! Spinner som en tok och vill bli klappad!

Olle läser på om förlossning!

Hoppas alla som vill får en underbar sömn inatt!

Puss och kram!