Sångerska och sångpedagog

tisdag 31 juli 2012

Sovfåtölj!

Det brukar inte vara omöjligt att sova två nätter i rad men bara för det har jag sovit piss i natt igen. Var liksom inte ens trött igår kväll, bara utmattad.

Somnade först men vaknade sedan för att inte kunna somna om igen. Gick och la/satte mig i amningsfåtöljen istället och fick snabbt sällskap. Lyckades sova tre timmar innan klockan ringde och det var dags för mvckontroll! Hade helt sjukt ont i ryggen och fötterna var fyllda med vatten och gigantiskt värkande svullna!

Hej och hå!

Snaaaaaaaaaart!!!

95% har gått nu!

måndag 30 juli 2012

Tjejmys och insomnia!

I natt blev det en sån där skitnatt igen! Tittade på klockan sista gången strax efter sex och vaknade av Olles klocka vid sju.

Jo tjena vad kul!

Somnade iaf om och vaknade vid elva och kämpar nu för att inte somna för att boosta den kommande sömnen.

Vad är det då som stör?

Ja, fogarna (vansinnig bäckensmärta som gör det omöjligt att hitta en bra position), kissnödigheten (som gör att man måste kliva upp varannan timme och ställer till det om man lyckats hitta en någotsånär bekväm position) och till sist: restless legs! Vem kom på det???

Näe jag är less på dessa nätter! Trivs som tusan med att vara gravid på dagtid men dessa nätter alltså! Bajs bajs bajs!!!

Idag var det dock fikadejt med Elin och det var mysigt! :) Måste ju passa på liksom!

Våra smultron växer bra! Jordgubbarna är inte lika pigga men det gör inget!

Älskade!

Det är tur för mig att min man vill ha barn! Jag menar, han är alldeles underbar och hjälper mig med allt som är svårt nu och det är jobbigt att behöva vara så needy och tänk hur det hade känts då om han inte alls varit sugen på att bli pappa!

Liksom.

Eller, kanske en jättedum tanke, men jag är iaf så otroligt tacksam för allt han gör för mig! För oss! För vårt ofödda barn! Hade aldrig klarat det utan honom, varken psykiskt eller fysiskt!

Och vad får han tillbaka? Ja världens sämsta fru som är så otroligt glömsk!! Tur att vi hade lite fikabröd (kaffebrö!!!) i frysen till namnsdagsfikat! Detta trots att jag till o med drömde om det i natt. Mitt i undermedvetna och mitt medvetna jag är inte riktigt synkade tror jag!

Nu ska jag krypa ner under lakanet och försöka sova lite! Igår var en tung dag, pigghetsmässigt eftersom jag knappt sov något men det tog jag igen idag med sovmorgon till tolv och sedan middagslur mellan ett och tre...

Älsklingen ska till kontoret imorn och jag får besök av finaste Elin för lite tjejsnack!

Puss och kram till er och jag hoppas ni alla får uppleva den fantastiska känslan av att dela livet med en annan underbar människa! Min behåller jag för mig själv, men ni fattar principen!

Sov gott!

lördag 28 juli 2012

Chillad drottning!

Viktigt att ha koll på manikyren när man ska inviga spelen.

Höggravid skytt?

Kommer inte ihåg vilket land hon representerar men det är tydligen nån kvinna som är gravid i åttonde månaden som ska tävla i skytte!

Fattar inte riktigt...

Vi blev medbjudna att skjuta lerduvor för ett par veckor sedan och efter en hel del googling bestämde vi oss för att avböja. Det är nämligen inte så bra för bebisen eftersom det blir ganska höga ljudvolymer. Bebisens hörsel kan skadas.

Förstår inte hur man kan vilja utsätta sitt barn för det. Ska hon vadderas? Vadderas och lindas in i något superabsorberande material som stänger ute det höga ljudet?

Ska bli intressant att se...

Tysk "supporter"

Kollar lite på invigningen och såg tysken som vänsterheilade när tyska truppen kom in. Undrar vem han var och hur lång tid det tar innan han blir portad.

Undrar också vad de tänkte i kontrollrummet när de såg honom i bild, bästa sändningstid, live till hela världen.

Ebba och Jacob säger inget, undrar om de inte såg eller om de är tillsagda att ignorera det.

Vad ska man säga? Än är iaf inte den sista idioten född!

fredag 27 juli 2012

Fotosession!

Idag har vi gjort nåt som på förhand kändes skitjobbigt men gick mycket bättre när det väl var dags! Vill bara poängtera att jag inte talar om förlossning!

Vi hade nämligen bokat in en fotografering av magen, also known as gravidfotografering. Jag hatar verkligen att vara med på bilder (spännande att vara gift med min man! ;) ) och tycker det är skiiiiiiit! Men vi ville väl ändå få ett par fina bilder på magen så då var det bara att äta bajsmackan!

Hur det än var så var fotografen Angelica fantastisk på att få en att slappna av och känna sig bekväm. Rekommenderas!

Imorn ska vi på bröllop. Visste ju i te alls när vi fick inbjudan om det skulle funka att gå alls. Skulle bebisen ha kommit etc. Nu verkar det inte vara några problem dock och vi laddar! Hoppas att TENSen lyckas hålla värken i schack också!

Puss på er!

torsdag 26 juli 2012

MVC-kontroll

Klockan är bara barnet och jag är på stan. Till o med innan affärerna har öppnat! Vilken grej!

Tid hos barnmorskan för rutinkontroller redan 0800, då blir det lätt så!

Just nu känner jag mig en smula lodig eftersom jag sitter på en parkbänk och väntar på bättre tider! Affärsöppningstider alltså!

Vi passade iaf åter på att mysa med frukost på stan. Ett hotell som ligger nära stationen har frukostbuffé och jag är proppmätt! Det går ju iofs fortare än vanligt att komma dit...

Tänk, nu är det inte alls långt kvar tulls vi får träffa henne... Det är ju så spännande att jag kissar på mig!!

onsdag 25 juli 2012

Värmeslag!

Gläds med alla semesterfirare som verkligen fått en kanondag i Uppsalatrakten idag. Själv håller jag mig i ett mörkt sovrum med en fläkt som går konstant, moffandes glass!

Måhända är det helt ok ute i skuggan men att klä på sig tillräckligt med kläder för att inte förarga grannarna känns inte så lockande!

En sån här dag vill man, eller iaf jag, vara vid havet. Gärna i en båt så man känner saltstänket i ansiktet och vinden i håret. Saknar det så jag nästan gråter! Sörjer att det blivit så här och kommer aldrig nånsin förlåta det!

Blod tjockare än vatten? My ass!!

Sörjer för min egen skull men också för att mitt lilla hjärta inte kommer att få uppleva det på samma sätt.. :(

Fan. Blir arg när jag tänker på det! Människor är inte alltid riktigt rätt installerade!

Hoppas ni FINA haft en bra och skön dag! Jag klarar mig! Ser svalare ut de kommande dagarna så jag kommer igen då! :)

Btw!

Ifall ni har glömt det så är det här "hon"!

V. 38 - FÄRDIG!!

Nu är hon liksom färdigbakad! Klar! Redo för omvärlden! Givetvis med viss hjälp, men hon blir inte så mycket mer klar där inne!

Dags att komma ut!

The party's out here!

Idag hade hon hicka tror jag! Första gången vi kände de där rytmiska snabba rörelserna och vi fick nog till i med med dem på film. Vet inte om det syns något, men ändå!

Sjukt häftigt, spännande och vansinnigt absurt!

Första veckorna med växtvärk känns lååååångt borta! Den där molvärken som gjorde att man misstänkte att det gått åt helvete ungefär trettioelva gånger om dagen! Det var vansinnigt skönt när den perioden var över.

Då försvann allt i stället! Alla symptom, alla tecken! Inte heller roligt iofs! Tacksam för att det finns ställen man kan boka ultraljud på för att kolla läget! Det gillades och det gjorde vi!

Sen satte foglossningen igång och den har varit min följeslagare sedan vecka 15-16 nånstans. Gör sig ständigt påmind och känns som en "kär" bekant. Vill dock helst att den försvinner kvickt som satan när hon kommit och att jag aldrig mer behöver träffa på den! No way!

Har väl inte så mycket att säga till om där men man kan ju hoppas!

Igår och idag har vi fått en massa saker sålda! Jätteskönt! Nu finns det bara ett par plankor ekparkett kvar! Typ 2 kvm så alldeles perfekt ifall msn har fått nån skada som man vill laga! Kom igen nu! ;)

Hälsade på lilla I igår! Bedårande söt och drygt tre veckor gammal! Helt galet att vi ska få en sån! Jättekonstigt!!

Sov sött nu! Det ska jag försöka göra! Ska bara ta en iskall dusch! Himla fuktiga äckelvärme!!

måndag 23 juli 2012

Dagens!

Dagens outfit:

Tygskor från skopunkten (handlar massor av skor där, kvantitet före kvalitet. Många att alterera mellan)

Vita leggins från Kappahl.

Klänning från ellos

kofta från nånstans,men den syns inte

Bola från bluebox

Och bebis privat! Fniss! (många fniss idag)

Väntar som vanligt på en buss för vi ska åka och hälsa på en liten bebis! Mysigt!

Snart kommer vår skrutta och livet kommer aldrig bli sig likt! Lite läskigt men det verkar vara naturligt! :) Bbväskan är nästan klar, bara sånt där man inte kan packa långt i förväg kvar.

Jag är otroligt glad för det här usla vädret! Förlåt mig, alla semesterfirare där ute! Temperaturen är så skön!

Vädret verkar också locka till shopping! Det ramlar in en massa mail från folk som vill köpa våra saker! Superbra! Ikväll kommer ett helt gäng för att titta på olika saker. Garderober verkar vara hett eftertraktade på marknaden!

Fniss

Fnissar åt gubben på radio som inte gillar lagen om sjöfylleri! Hoppas han slutar prata snart för han framstår som.... lite speciell!

Sluta supa, ffs!!

söndag 22 juli 2012

Köpa?

Har äntligen fått upp lite saker på Blocket. Det tar dock lite tid att få annonserna godkända men några har isf kommit upp så om du letar efter tvättmaskin, garderober eller innerdörrar kan du ju spana in länkarna!

http://www.blocket.se/uppsala/Tvattmaskin_Siemens_41645708.htm?ca=10&w=1

http://www.blocket.se/uppsala/Garderob_41648604.htm?ca=10&w=1

http://www.blocket.se/uppsala/Innerdorr_med_glas_41649703.htm?ca=10&w=1

lördag 21 juli 2012

Projekt: mys och insynsskydd!

Älskar Indiska och har äntligen köpt ett gäng gardiner att ha på altanen. Funkar som mys, skugga och insynsskydd! Perfekt!

Satte upp dem idag. Kommer låta dem vara så långa som de är, iaf i år. Orkar varken sy eller stryka mer nu så vi kör på detta!

Projekt:Vinbär

Ovärt! Sjukt Ovärt! Vansinniga mängder med vansinnigt långtråkig rensning ledde till två saftflaskor och två burkar sylt på bärresterna.

Visst, jag gjorde två till långpannekakor också och det var värt, men aldrig mer så mycket tråk för så lite goodies!

Bortskämd med den fantastiskt goda äppeldrickan tror jag. Äpplen som varken behöver skalas eller kärnas ur, bara klyftas och läggas i vatten med nåt, vad det nu var. Lär ju bli några satser sånt i år igen, om äppelskörden blir fin alltså!

Vår Elvis är förresten lite knäpp! Han vill vara ute i kattgården i spöregn! Sen kommer han in och är dyngsur. Sötnosen!

fredag 20 juli 2012

Tillfällig backlash?

Sovit så där bajsdåligt i natt igen. Tur att vädret är så trist för annars hade vi planerat en tripp till havet och det hade ju varit tråkigt att inte orka!

Tänkte plocka lite mer vinbär och baka lite för jisses! vad god kakan blev! Tjuvsmakade lite igår och ska göra en till idag. Hur simpel som helst och minimalt med disk! Sånt gillas!

Hoppas bara regnet tar slut så jag kan gå ut och plocka. Det går ju liksom inte snabbt för mig. Allt går i minus 50km/h liksom. Så är det med värk! :( Jag hoppas den försvinner så fort bebben hittat ut!

Här är receptet iaf: (inte så nyttigt kanske men man fikar ju inte hela tiden liksom!)

180 grader i 30 minuter typ

200g smör. Inget margarinskit.
6dl socker
4 ägg
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
Bär efter tycke.

Smält smöret i en stor kastrull och häv sedan i allt utom bären. Klä en långpanna (ca 30*40) med bakplåtspapper och häll i smeten. Häv över bären och in i ugnen.

Plättlätt!

torsdag 19 juli 2012

Baka baka multitask!

Förra året sket vi i alla vinbär. Eller, vi gjorde gelé som blev galet misslyckad, men förutom det! I år tänkte jag försöka orka göra iaf något av några.

Snabbt och enkelt är kravet och jag hittade ett recept på en vinbärskaka. Misstänkt lik en hallonkaka jag gjorde förra året så jag tänkte att jag skulle prova. Ett väldigt enkelt recept iaf!

Har ännu inte smakat så jag får väl återkomma om den saken. Planen är att den ska flytta in i frysboxen!

När jag stod med smeten ringde försäkringskassan så det blev lite multitask där ett tag! Hoppas jag sa rätt saker bara... Hjärnan hänger liksom inte riktigt med! Haha!

På väg in till min man nu. Sjukt varm tänkte jag att jag skulle hoppa jacka. Har åkt buss i fem minuter och nu kom regnet. Suck! Klädd i linne och mina nya supersköna mammashorts från hm. Ingen bra grej i kombo med regn kanske. Tur att jag har ett paraply i väskan!

Vågar jag säga att jag har tur med vädret? Pallar inte alls värme så detta är sjukt nice! Verkligen! Någon hörde min request!

onsdag 18 juli 2012

Slapp

Det känns som att jag spenderar fler timmar sovandes än vaken nu för tiden. Antar att det kommer förändras inom kort och att jag borde passa på medans tid är. Somnar runt ett, vaknar vid nio tio och kan utan problem sova middag i tre timmar på eftermiddagen.

Idag har jag märkligt nog inte sovit, bara vilat. Tog dock en rejäl sovmorgon så det kanske är därför.

Intog lunchen, eller frukosten om man nu vill det, ute i solen. Solstolen är jätteskön för min rygg! jordgubbsyoghurt med färska jordgubbar och special k! Plus ett gäng plommon! Supernice! Fick iaf nästan trekvart ute innan det började regna!

Man ser så mycket göra när man inte har ork! Den som kunde se till att våra fönster blev putsade skulle för alltid ha en stor plats i mitt hjärta! När man har katter som gillar att nospussa på dem blir de inte särskilt snygga efter ett tag.

Får se om jag pallar ta ett om dan. Då borde jag kanske hinna tills hon kommer! :D

Maken har nyss kommit hem från jobbet och nu är han ute och vallar gräsklipparen! Skönt att få det gjort också! Är så nojig när det kommer till högt gräs! Livrädd för fästningar!!

Själv sprang (läs; vaggade) jag ut till glassbilen som kom idag! Mysigt och nostalgiskt! Köpte småpinnar som är bra att ha när man behöver kyla ner sig en smula!

Själv läser jag Jesper Juul och inser hur komplext det här med föräldraskap är. Boken är jätteintressant och ger många tankeställare! Tror att det är bra att fundera över vad man har för sig och vilken attityd man har gentemot barn. Alla föräldrar strävar väl efter att vara de bästa föräldrarna nånsin till sina barn? Därmed inte sagt att alla föräldrar har samma uppfattning om VAD som är det bästa!

Visst, man kanske knäcker sig själv om man försöker vara "perfekt" i alla andras ögon, men har man kommit fram till vilka ambitioner man har själv kan man ju liksom jobba däråt!

Eller så bara blir det som det blir! :D

Härmed lovar jag att älska och stötta mitt barn, i nöd och lust, vått och torrt! :)

Snart kommer hon!!!

V. 37!

När man är uppe sent på kvällen hinner man se apparna uppdateras! :) Det är extra kul på tisdagskvällarna eftersom jag går in i en ny vecka på onsdagarna.

Nu är det alltså den trettiosjunde veckan som är påbörjad! Helt galet! Efter denna veckas slut räknas bebblan som färdig! Galet! Känns som att det var alldeles nyss vi fick veta att hon existerade öht!

Idag var sista gången vi fick träffa vår fantastiska barnmorska också. Hon går på semester så nästa gång vi träffar henne är vi tre! Har bara ett besök inbokat kvar och då får vi träffa en vikarie.

Trots min tupplur är jag nu äntligen trött och imorn ska jag sova huuue länge som helst! Laddar batterierna tills det är dags liksom!

Sov sött!

tisdag 17 juli 2012

Smidig middag!

Är grymt dålig på mat men ibland får jag spännande idéer!

Just nu har jag en paj i ugnen. Rester och lite kompletteringar. Smidigt. Skönt med pajdeg i frysen. Minimalt med meck!

När jag kom hem från stan däckade jag och sov i tre sköna timmar. Helt underbart! Hade dock tänkt ta mig in till stan på skenrep men orken fanns helt enkelt inte. Hoppas på mer ork en annan tisdag innan bebben tittar ut!

Håll tummarna nu för att pajen blir god så jag inte blir alldeles hormon-grinig!

Hjärnbrist!

Har sovit för lite i natt och det i kombination med graviditet verkar leda till hjärnbrist!

Efter föräldragruppen skulle jag nämligen uträtta lite ärenden på stan tänkte jag. Lika bra att passa på liksom! Shoppade lite småsaker här och där och stod plötsligt i kassan på Kappahl. Då slog det mig:

-hade inte jag en massa påsar nyss??

Hade absolut ingenting i händerna! Kunde heller inte komma på VAD jag shoppat, visste bara ATT jag gjort det.

Jag hade precis varit i en provhytt på Lindex så jag backade dit.

I den nu stod en annan kvinna och mina påsar hängde enligt henne inte där.

Suck! Hjärnan försökte febrilt komma på vad som skulle kunna tänkas finnas i de där påsarna utan att lyckas.

Gick så till kassan och en jättegullig tjej där hade precis hittat dem och hängt in dem bakom kassan under "kvarglömt"! Tack o lov!

Hade iaf shoppat en massa bra saker så tur var det att jag fick tillbaka dem.

Sitter nu på bussen och är snart hemma. Då blir det energipåfyllning och ett par timmars sömn! Hoppas på att funka bättre sen!

söndag 15 juli 2012

Skiftarbete

Har ju världens sötaste djur, så är det ju bara!

Tänkte att det skulle bli väldigt tomt att sova utan Olle men katterna tog hand om den saken. Känns nästan som att de gjort upp om saken! De turades nämligen om att hålla mig sällskap under natten så jag behövde aldrig vara själv!

Ceasar tog första skiftet då han låg i sängen redan när jag la mig vid två. Där låg han sedan kvar när jag vaknade vid fyra för att gå på toaletten.

Jag somnade sedan om och vaknade till när han gick. Strax därefter tittade jag upp igen och då låg Elvis på samma plats.

Elvis låg kvar när jag vaknade igen vid åtta för ytterligare ett besök.

Vid nio sprang han iväg och Ceasar kom tillbaka.

Vaknade nyss och då låg Ceasar kvar. Elvis har precis anslutit för lite morgonmys!

Mina älskade katter!

Myskväll!

Idag har Olle varit på svensexa hela dagen och han kommer inte hem förrän imorn. Bra att han passar på! ;) Jag har iaf passat på att ha myskväll med min fina vän Elin. Goda räkor och en himla massa tjejsnack! Precis sånt dom behövdes!

Nu har hon precis åkt hem och jag ska preppa för sängen. Galet trött!

Mina kära katter tar nattjouren tills Olle kommer hem imorn! Det är väldans tomt utan honom men vi ska nog klara oss! Bebisen är väldigt aktiv ikväll, till o med Elin fick sig en spark, och det är mysigt!

Sov sött alla!

lördag 14 juli 2012

Barnkammaren

Rummet är i stort sett klart nu. Vi fixade byrån och vägghyllan igår. Igår fick vi också äntligen hämta hem vagnen! Den är så fin! Tror den kommer bli jättebra att gå sköna promenader med!

Katterna verkar förstå att något är på g. De har inspekterat både vagn och säng noggrant!

Monterade sängmobilen idag. Tack snälla kusin A för att vi får låna den! :)

torsdag 12 juli 2012

Dagens mage

När jag ser den från mitt perspektiv, alltså ovanifrån, känns den inte alls särskilt stor men så fort jag går förbi en spegel påminns jag om hur sjuuuukt stor den är! Läskigt!

Men lite skönt också! Man kan ha tajta kläder utan att behöva fundera på huruvida magen pöser över eller ej. Det är med andra ord helt ok att se ut som en boll! :D

Dagens outfit består av:

billighetsballerina från skopunkten
Korta leggins från lindex
Randig klänning från primark. 3,50£! Galet billig!

Nu är vi på väg in till stan för att hämta bebisens vrålåk!! Barnvagnen som vi beställde i vecka 17 ska äntligen få flytta hem till oss! Den är så himla fin!

Mysig morgon

Har fått lyssna på skruttan idag också för att det var ett planerat besök hos barnmorskan. Allt fortfarande jättebra!

Efter det tidiga besöket passade vi på att äta lite frukost på ett hotell. Jättemysigt! Man får väl passa på helt enkelt!

Sitter här och är alldeles skakig eftersom jag väcktes ur min tupplur av dörrklockan och reparatören. Lagom fräsch man känner sig när man kallsvettas och ser allmänt sömnig ut!

Vill visa en bild på en av alla mina bästa vänner just nu, amningskudden! Fick den av min älskling för flera veckor sedan och den sover jag med varje natt. Bra att ha mellan knäna och sedan givetvis vid amningen!

Våra vackra rosor har också börjat blomma! Så himla fina!