Sångerska och sångpedagog

torsdag 31 maj 2012

Syjunta!

Har klippt och nålat och imorn ska jag sy. Ryggen gillade inte nåt av det och det var verkligen pilligt. Det ska iaf bli ett gäng dreggelscarves till Pyret! Såna man kan ha runt halsen för att fånga dreggel och kräks!

Hade tänkt sy lika många till i helvitt men det får nog bli lite senare. Blev så väldigt pilligt, som sagt! Älskar dock det gröna tyget!

Gosedjuren!

måndag 28 maj 2012

Lite skönt ändå va?

Alltså att det är lite kyligare när man ska jobba! Helgen har ju varit tokfin men lite väl varm tycker jag. Iaf i mitt läge. Undrar hur det blir senare i sommar... Hoppas på en lagom varm sommar, inte som i fjol!

På väg till jobbet nu. Inte många dagar kvar på mina anställningar. Detta är sista veckan jag jobbar fullt på dem, dvs tre dagar i veckan. Nästa vecka har en av mina kurser tagit slut och skolan har avslutning. Tiden går fort när man har roligt!

I helgen kollade vi givetvis på Loreen och fick se henne sparka rumpa med övriga Europa! Hon var helt fantastiskt bra! Så himla roligt att övriga deltagande länder också tyckte det! Faktiskt första gången på typ hela tiden jag verkligen gillat vårt bidrag! Skitbra hela paketet faktiskt!

Igår var vi på dop! Fina Elias döptes och dopet var minst lika fint som prinsessans! Fick också tillfälle att gosa med en jättesöt liten tjej, jättelänge! Ungefär fyra veckor gammal tror jag och sååå bedårande! Min egen bebis sparkade på lånebebisen och jag längtar mig tokig tills vår tjej kommer! Tiden går både snabbt och långsamt nu!


Igår kväll passade vi även på att beställa lite saker från Ikea. Vi skulle köpa en stor tung fåtölj så då är det skönt med hemkörning, plus att vi passade på att beställa en massa annat till bebisens rum!

Vi slog helt enkelt till på den där sköna fåtöljen vi sett tidigare! Helt fantastiskt skön och härligt att kunna ligga ner om bebisen inte vill somna själv etc.

Imorn är det koll hos Bm igen! Alltid mysigt att se hur det är med bebisen!

Nu lägger jag upp en bild igen. Gissa på vad! Jo, busshållplatssyrenen såklart!!

Puss och kram

fredag 25 maj 2012

Lillhjärtat!

Idag var vi iväg på en så himla tuff sak och då pratar jag inte om de sjukt långa bilköerna vi hamnade i på väg till Sthlm! Vi var på 3D-ultraljud och fick se vår lilla bebis (igen!)! Sååå himla häftigt! Bebisen var dock en smula envis och visade ballerinatendenser. Ett intresse är nämligen att ligga och klia sig i ansiktet med en fot! En vig liten skrutt alltså! Trots knuffar och buffar från barnmorskan så var foten kvar! Sötnos!

Ett annat intresse som vi fick observera är att slicka på moderkakan! haha! Såg jätteroligt ut! Helt klart annorlunda!

Nu längtar jag bara så himla mycket tills augusti och bebisens beräknade ankomst!

Bjuder på några bilder från idag! En bild med lite förklarande pilar också för det är inte så himla enkelt att se vad som är vad, helst inte när det ligger en högerfot i vägen!

Vår lilla dotter!

En fot ovanför näsan

Ansiktet

Gapar lite

For dummies! 

Söta små tår! 

torsdag 24 maj 2012

Syrener!

På väg från jobbet var jag bara tvungen att sno en liten kvist att lukta på! Helt underbart!!

Hoppas vara också blir stora och fina!

Nu blir det buss ett tag och sedan hem och kolla mello!

Puss

Sommar!

Varmare än så här behöver det absolut inte bli! I juli och framåt kan det till och med gärna få bli lite svalare faktiskt! ;)

Måste se till att skaffa lite nya kläder tror jag! Växer så det knakar känns det som. Eller iaf ibland!

Sitter nu och väntar på bussen till jobbet. Busshållplatssyrenen är sååå fin och luktar ljuvligt!

Bussen är sval och skön för en gångs skull! Helt fantastiskt!

Nu blir det matdate med maken innan jobbet! Väldigt mysigt!

Visst glömmer man att det varit vinter en dag som denna?!

Ha en underbar dag!

Busfrö!

Har ett litet busfrö tror jag! En busunge som är hur hemlig som helst på dagarna men vaknar till på kvällen. Ska det vara så?. Haha! Hinner ju få hjärtsnörp och galna kosjukan flera gånger om dagen liksom!

onsdag 23 maj 2012

Mammas nya leksak!

Så kom den då! Den nya leksaken! Superbra att ha i jobb och liv! Jättefin och smidig och väldans snygg! ;)

Ceasar blev också glad! Kartonger liksom! Det rosa skyddet var jättefint och det gillar jag massor! Också fint med gravyren!

Tack älskling för den fina födelsedagspresenten!! Du får också full access! Lovar!! :D

tisdag 22 maj 2012

Symaskin-skin-skin!

Har suttit och sytt tvättlappar! Man vill ju vara miljövänlig liksom! 20 handdukar delade i två och zickzackade! Hade god hjälp av katterna, givetvis! Elvis agerade press eller strykjärn! Ceasar kom och inspekterade när allt var färdigt.

Symaskinen från 78 håller fortfarande! Funderar på att sy ett överkast till spjälsängen av min brudklänning men jag undrar om det är något man vågar adlibba eller om man ska be nån annan! Haha. Funderade också på om man borde göra något lapptäcke eller så. Det är ju roligt att göra saker till bebben och jag kan ju tyvärr inte sticka som många verkar pyssla med.

Ska iaf sy såna där dreggelhaklappar! Måste köpa lite tyg bara!

måndag 21 maj 2012

Hungrig?

Efter föräldrakursen gick vi och käkade på Forno Romano på stan. De har en sååå god pasta som jag käkade. Det kom dock in en gigantisk laddning mat och jag blev mätt av blotta åsynen av den!

Kände mig rätt osvensk när jag bad om doggybag! Den kommer räcka till två mål så om ni vill bli rejält mätta rekommenderar jag restaurangen!

Äppelblom!

En sak som jag älskar med vårt hus är de tre fantastiska äppelträden som står på framsidan! Förra året gav de massor av frukt, mycket mer än vi kunde ta reda på och vi gjorde saft, mos och en massa bakverk!

Nu blommar de som tusan och jag hoppas vi får lika mycket frukt i år! Kommer dock aldrig ihåg vad de tre olika sorterna heter, mer än att det största heter Åkerö och är Södermanlands landskapsäpple! :) är det månne ett Sävstaholm också? Och ett Astrakaaaaneeeeen?

När jag var liten hade vi ett äppelträd på framsidan. Vet inte vilken sort och det var heller inte speciellt gott. Dessa verkar bättre! Jag är dock allergisk mot råa äpplen men kan äta dem tillagade utan att få klåda i munnen!

En helt vanlig morgon

Inget jobb för mig idag. Mina elever har studiedag i skolan så vi har ställt in och istället ska jag på kurs! Bra timing!

Har sovit som en prinsessa och behövde inte vakna förrän halv sju!

Visst, Ceasar väckte mig lite tidigare men jag lyckas alltid somna om från hans morgonbröl! Han vill nämligen hoppa upp i sovrumsfönstret och spana men det är så svårt när rullgardinen är nere. Han försöker dock! Högt och ljudligt! Men det slutar alltid med att jag får lyfta på den och då blir han nöjd! Det blir så himla ljust här utan gardinen så till hans stora förtret måste vi ha den nerdragen. Jag somnar dock om!

Låg vaken och försökte sedan väcks Olle när hans klocka ringde men slumrade om när han gick upp. När han drog runt halv nio somnade jag om igen och vaknade två timmar senare av telefonen. Ok pigg faktiskt! Skulle kunna sova ännu mer när jag väl börjat men ska ringa lite samtal innan jag drar in till stan!

Hoppas alla miljaaaaarders bloggläsare får en fin dag! Puss och kräm!

söndag 20 maj 2012

Kolmården

Har varit på en jättemysig utflykt med maken idag. Vi for till svärmor i Nyköping igår kväll och idag begav vi oss till Kolmården! Jag hade aldrig varit där, knappt Olle heller, och jag ville så gärna se delfinerna! Vi såg många andra djur också, och missade en del. Mest mitt fel. Förkyld och ont i kroppen.

Tycker mycket om djur och jag hoppas vi kan ta med Pyret till såna också!

Förstår inte hur man har kunnat dressera de vackra delfinerna så där! Galet!

Undrar hur djuren egentligen har det i en djurpark... Visst, bättre än att utrotas och svälta men ändå!

fredag 18 maj 2012

Hem igen

Åter i bilen på väg söderut och hemåt. Glad att jag fick göra fint på graven. Mindre glad åt en natt med minimalt med sömn. Flyttade runt bland tre olika sovplatser i hopp om att komma till ro men det gick inte så bra. Somnade en timme på eftermiddagen dock i soffan framför TVn. Pålitliga TVn.

Trotsade feber, snor och igentjock hals och fick mig en jambolunch iaf! Topp tre bland det godaste jag vet! Trots bedövade smaklökar! Avslutade med glass på Skutan, bra för halsen!

Nu vill jag hem till Alvedon!!

torsdag 17 maj 2012

Paps

Sitter just nu i mammas soffa. De är själva inte hemma utan på väg till Cypern och Johan!

Har precis varit och pysslat hos pappa. Låter rosorna vara kvar för de verkar leva men satte dit såna där fina Stjärnöga som vi hade som dekoration på bröllopet. Hoppas de klarar sig.

En tung dag och jag kan inte förstå att det redan gått sex år.

Är glad att Olle ville fara upp med mig. Vi tog med oss allihopa och ligger över en natt innan det bär söderut igen imorn.

Till råga på allt har jag blivit förkyld! Känns som den första gången under graviditeten iaf! Halsen tjock som tusan och snoret bara forsar! Kul? Näe. Jävla skittdag!

onsdag 16 maj 2012

Kattgård

Igår satte vi upp väggarna och katterna fick provnosa! Verkar bli en succé! Taket är dock inte klart ännu men det kommer!

Sedan ska det inredas med lite klättersaker, vind- och regnskydd och sånt!

Blev tokbra och rätt stort! Värsta bra ritningen vi gjort!