Sångerska och sångpedagog

fredag 30 september 2011

Döv som hör för första gången eller fake??

Såg nån som gillade ett klipp på fejjan.

Klippet ska visa en 29årig tjej, född döv som för första gången får höra sin röst mha ett implantat.

Tittade på det och direkt känns det bara fake! 150´000 views och tusentals kommentarer. Många tackar Gud (ööh, tacka vetenskapen istället kanske?) och en del tycker som jag: Det är fake!

Att döva kan utveckla ett språk är känt. De kan läsa på läpparna och sedan forma sina artikulatorer likadant och  addera stämbandsvibrationer där det ska etc. Vad jag vet kan de dock aldrig utveckla ett perfekt tal. Det måste man höra och härma för att lyckas göra. Denna tjej har ett för bra tal för att ha varit döv hela sitt liv och precis hört för första gången!

Att hon sedan lyckas uppfatta frågor när hon inte ens ser "läkarens" mun spär ju bara på "fakekänslan". Hon kan ju inte redan ha lärt sig att språkljuden "Do you hear my voice" ska kopplas samman med vad munnen artikulerar och visar när den säger samma sak.

Vore ju fantastiskt om jag har fel, men jag tror jag har rätt. Berätta gärna för mig hur det kan komma sig att tjejen talar så bra när hon aldrig hört något!

Titta själva:



Edit: Nu har aftonbladet hittat storyn också. Läste nån kommentar om att hon tydligen haft hörselproblem sedan hon var två år(??) vilket då gör rubriken missledande. Återigen: Läppläsande är fantastiskt, men du kan inte alls få reda på hur alla ljud produceras iom att det händer så mycket saker innanför läpparna. Har hon haft hörapparat sedan 2 års ålder har hon ju också hört sin egen röst tidigare!

Ja ja. Jag är skeptisk. Så är det bara.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article13712867.ab

Ceasar är min räddare i nöden!

Igår kväll när jag skulle sova attackerades jag av en sån där nattfjäril/mal-grej! Äckligt!! Som tur var kom Ceasar in i sovrummet och fick tag på den. Lekte lite med den, tuggade på den, lekte lite till, tuggade lite, lekte lite för att till slut äta upp den!

Det är tur att vi har så bra jägare!

torsdag 29 september 2011

Saker som inte är så roliga!

* Att H&M skickar mig en klänning i FEL storlek och att den storlek jag faktiskt beställde är helt slutsåld. Alla storlekar är egentligen slutsålda.

* Att man nu för tiden inte är liten längre utan måste pyssla med "vuxna" saker. Fick en kallelse att ta cellprov. Kul. Not! Viktigt och sånt men bläääääää!!! Och det är inte ens första gången så jag kan inte ens säga att jag preciiiiiis blivit vuxen utan näe, det är andra gången! Usch och fy! Det är nu man vill sätta sig bakom Möljen och dricka pudas (folköl, eller hur?!) och vara allmänt fjortis cool!

Men nej. Ska man ta och dammsuga lite kanske?

Eller nej. Jag ska gå upp och arra lite till mitt metodikarbete! Ett skitbra arbete som jag tänkte skriva och sedan testköra på mitt jobb innan jag lämnar in det! It's gonna be aaaaaawesome!!

onsdag 28 september 2011

Godaste äppeldrickan!

Har precis hällt upp den tredje satsen äppeldricka i fina flaskor! Den är ju bara sååå underbart god! Tack mamma för receptet!




Frysen behöver påfyllning eftersom vi nallar hela tiden! Himla fiffigt att det "ingick" en frysbox när vi köpte huset! 

Måste köpa fler ingredienser och göra en till tror jag! Har flaskorna iaf! Eller borde man frysa in lite äppelpajer? Äppelmos har vi så att vi klarar oss!

Sov sött!

Greys!

Åå vad jag gillar Grey's Anatomy! Verkligen! Det är få serier som kan få mig att böööla men det kan den där! Vet inte vilken säsong som rullar just nu på eftermiddagar på femman men jag tittar ändå! Har redan sett avsnitten men tittar igen! Väntar på den nya säsongen som startar nästa vecka! Like it!

Måste ju dock erkänna att de äldre säsongerna hittills har varit de bättre. Det där nya gänget från det andra sjukhuset är inte riktigt några favoriter...



Nu fixar jag inför jobbet! Busspendlar, går rätt bra men bussen härifrån och den som går från stan till skolan är inte riktigt synkade, tyvärr. Får planera med goda marginaler.

Ha en underbar dag!

tisdag 27 september 2011

Körskola!

Var på introduktionsutbildning ikväll! Sjukt läskig tanke det här med att köra bil. Är livrädd faktiskt! Typ. Men han som höll i utbildningen var riktigt rolig och det vore grymt att få honom som körlärare!

Har redan fixat körkortstillstånd och nu kan Olle fixa handledarintyg, sen ska vi bara leta ett stort, obefolkat, obebilat område där jag kan börja testa att köra! Har ju inte alls kört något! Inte ens startat!

Livrädd, men det är lite skräckblandad förtjusning faktiskt!

Akta er!!

Brunt paket!

Fick ett brunt paket med posten idag! Hamstrade ju lite goodies från elf när de hade sin sista (?) 50% rabattkod här om veckan! Köpte en massa bra saker och fyllde på med basvaror.


Lovely!

Elvis tog bubbelplasten i besittning direkt!

Ceasar, däremot föredrar... lådan!! Surprise!

Elvis gillar flawless finish foundation, precis som matte!

Dagens godsaker! När det är halvapris! kan man kosta på sig prylar från studiokollektionen.

Läpprylar. Gloss och stift. Bra skit och en ny sak att testa.

Två mineral foundations, en flytande och fyra produkter jag aldrig tidigare provat!

Ett tillskott till mineralskuggorna. Fantastiskt fina och välpigmenterade!

Zit zapper, primer och veil.

Cover stick, sååå bra och sjukt billig! 7.66 kr/st denna gång!

Lite verktyg!

En fin kabuki!

Misstänker att detta är bra skit! =) Gillar verkligen elf! Det är så mycket roligare att sminka sig när man har massor av produkter att leka med! Har inte råd med MUS, FACE etc och är jätteglad åt detta märke! =)

söndag 25 september 2011

6 år!

Igår firade vi sex år tillsammans!

Galet länge!

För sex år sedan var det alltså också en lördag och Attra hade stormöte på ip-only!

Vi spenderade dagen med att fixa och greja i vårt hus. Har två rum som varit obs-zoner sedan vi flyttade in och vi har nu tagit tag i det ena! Vi ska bygga ett arbetsrum helt enkelt!

Jag fick så vackra blommor av min man! Katterna tyckte också om dem så vi var tvungna att ställa dem högt. De blev alldeles galna och bet på dem. Knaskatter!

Vad säger du älskling? Sex år till??

De stora vackra rosorna fick stå på hatthyllan!

Ursäkta den crappy kvaliteten men kameran är upptagen så mobilen fick agera kameramaskin (å vad jag längtar tills dess att jag kan/ska köpa en smartphone!!)

Gött mos! Älskar att få blommor!

fredag 23 september 2011

Plötsligt händer det!

Wuhooo! Whop-whop!

25 bloody spänn på gratislotten från Rampanel! Får festa loss ordentligt ikväll! Vann förra gången de skickade ut en lott också. Sweet.

Kom hem från prommen för en stund sedan med värkande tår och blodfyllda blåsor. Inte så bra. Måste undersöka what's up liksom. Så här kan det ju inte vara, det går inte för sig!

Man får götta sig åt den ofantligt stora vinsten istället! 

Celebration!

Invalido

Hur kul är det att vakna mitt i natten av att en muskel i ryggen får för sig att slå knut på sig själv? Denna smärta! Blev lycklig när Olle vaknade och kunde knöla på det onda men det gick liksom inte ens att identifiera utgångspunkten, det gjorde ont på hela sidan.

Håller tummarna för att han orkar med lite till när han kommer hem.

Ska ta en promenix snart och inviga mina nya prommeskor!

ADIDAS RESP WALK GTX  W GREY   / PINK
Adidas Response walk. Pink/Grey. Givetvis! Måste ju vara lite rosa! Den första butiken jag var i hade lyckats slarva bort lådan med min storlek (de hade den enda skon ute i butik för prov men kartongen med den andra fanns ingenstans) och jag ville inte ha den helsvarta skon av samma modell som han då istället försökte prångla på mig (döh!) så jag fick ta mej ner till en butik på stan istället. Nu ska dessa invigas!

Ceasar gillade också mina nya skor, eller egentligen mest kartongen de kom i! Två sekunder tog det innan han tog över lådan och la sig i den!

Måste ses! FoF blir fulla i tv.

Om inte annat för att jag blir nyfiken på varför aftonbladet sätter sin moraliska väktare på att skriva artikeln om det hela!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13669462.ab

För övrigt tycker jag det verkar himla modigt att bli packad i direktsändning. Det gäller att inte riskera några moodswings eller ha undertryckta känslor som bara väntar på att få bubbla fram!

Jag såg inte programmet igår men det lär väl gå att ordna.

Nu = över till något helt annat.

torsdag 22 september 2011

Mystorsdag!

Jag är fortfarande torsdagsledig. Det är så skönt! Sov typ hur länge som helst, vet inte varför. men min kropp verkar behöva det.

Städat lite, tvättat lite, bakat lite. Det är typ det. Tänt lite ljus så här på kvällen.

Den fina ljushållaren vi köpte nånstans, Fullerö?

Hallen med toalettdörren och arbrumsdörren till höger.

Vår nya lampa från Indiska. Älskar den!

Den ger ett alldeles fantastiskt sken!

Köpte även en ny "oljelykta". Hittade ju syrenolja på Household och trodde vi hade vår lykta nånstans. Köpte en ny på Indiska.

Lite gofika. Testade att baka en "Pollykaka". Helt ok! 

Nom-nom.

måndag 19 september 2011

Konsert mm.

Känns som att det var evigheter sedan jag bloggade, men det var ju faktiskt igår.

Har fortfarande något skit i kroppen men jag funkar hyfsat iaf!

Det känns äntligen som att vi håller på och smyger igång vårt hus! Saker kommer upp på väggarna och lådor kikas i. Japp, det finns fortfarande massor av kartonger som behöver packas upp men det blir en annan gång! Den stora fina klockan som jag fick i födelsedagspresent har äntligen kommit upp på väggen och den pryder sin plats vid randväggen!

BRAVUR Väggklocka, svart Diameter: 57 cm
Igår var det kyrkogig med Olle på trombon och Stefan på piano. Var riktigt trevligt! Det är ju det bästa jag vet! Sång och sånt. =)

Nu tittar vi på bandat idolavsnitt och sen blir det sängen! Imorn blir det jobb igen! =)

Ett rätt disträ(t?) inlägg. Kul.

söndag 18 september 2011

Inredning - pö om pö


Vi flyttade in i april och har inte haft någon som helst brådis med att få i ordning. Tydligen. ;) Nu de senaste dagarna har vi dock fått ett ryck och fixat lite!


Nya soffan från Burhéns, Möbelhuset. Soffbord Smile från Mio. Kuddar från Indiska. Katt från sibiren.


Sådär ja! Spegeln på plats! Skitbra! Spegel från IKEA. Världens fulaste uplight och den ska ut! Måste hitta en bra lampa till den här delen av rummet...


Funkar även i dagsljus!

Kille på TV. Piff och personlighetstjafs ska ju också till. Samt ska saker flytta IN i tv-bänken istället för att bo UNDER den...


Ceasar fick också vara med på bild!


Håller också på och fixar i hallen. En LACK från IKEA har fått ankarkrok från ClasOhlson. Det ska införskaffas korgar som ska bo ovanpå.

fredag 16 september 2011

Det här med kön och genus, ett väldigt litet men ack viktigt inlägg i debatten...

Hittade bilder i mobilen som jag glömt att jag tagit.

Var och tittade på doppresenter med E för lääängesen. Hittade då en alldeles fantastisk bok (NOT!). Egentligen var det två böcker, en i rosa och en i blått. Alla vet ju vilka de respektive målgrupperna är... Och ifall man inte kunde räkna ut det själv så har de skrivit ut det. För säkerhets skull.


Pojkarna köper de coolaste kalsongerna.

Flickorna då?

Jo...


Flickorna köper de sötaste trosorna.

Intressant det där om vilka ord man använder när man vänder sig till de olika könen. Tufft respektive puttinutt.

Märkligt att man helt enkelt inte kan låta alla ungar vara barn och behandla dem likadant utan att tillskriva dem några egenskaper bara för att de ser ut på ett visst sätt innanför bebisblöjan. Inte flick- eller pojkblöja. Bebisblöjan!

Varför inte ge alla samma förutsättningar och sedan låta dem "snöa in på" den person de själva väljer att vara? Den identitet de själva vill ha? Intressen etc. Varför begränsa?

Detta är alltså barnböcker. Till små barn. Småbarn.

Otäckt!!

Promenix

Tog en förmiddagspromenad i makligt tempo. Skönt! En timme, drygt 5 km. Får dock så ont i fötterna (lutar åt alla möjliga håll) så jag ska in imorn och köpa ett par nya gympadojjor! Upptäckte fina hål under skorna igår så jag får fina fläckar på strumporna där lort gått igenom! :P Ser ut som om mina fötter blivit stigmatiserade!

Solen sken och man blev varm i hjärtat av det. Dock kändes det lite sorgset att den inte värmde speciellt mycket. Det är verkligen höst nu!

Vackra färger dock!

Önskar mig en ny telefon så jag kan ta fina bilder, nu får jag hålla till godo med den som åstadkommer dessa:

Det blev en tur till Sätuna en dag. 6km tor.

Trädstubbe med en hel svampkoloni!



Ett vackert träd i pågående höstomklädning.


Skulle ta ett kort på flygplanet som flög så lågt men det fastnade visst inte.

En vacker rödklöver som växte vid vägen


Någon har kört traktor i elljusspåret. Taskigt, måste jag säga! Extra kladdigt att gå där när man har hål i skosulan...

Snoriga, snörvlande Fortum-säljare!

Har haft typ en miljard missade samtal från ett suspekt telefonnummer (0313529110 förresten, så ni vet vad ni har att vänta er!) och denna gång kunde jag faktiskt svara. Misstänkte att det var något skit så jag hade väntat på att få svara och säga att jag inte var intresserad av något!

När jag svarat är det första jag hör en jäääätttelång(äcklig) snörvling! Sen kommer något som låter som en barnröst och jag funderade över om jag kände några barn i 031-området. Men icke! Det var en snörvlande (förkyld som alla andra människor just nu) tjej som frågade om att allt var bra. Ehh....? Hon fick också ur sig att hon ringde från Fortum och ville prata med mig eftersom jag står på elen. Tänkte efter en millisekund och kom fram till att vi INTE var kund hos dem och att det nog var (jävla, jävla) Vattenfall som vi fick räkningar ifrån.

Å vad det är skönt att spela vara dum då! Jag sa snabbt att jag inte alls hade någon koll på det där utan att det var min man. Då blev hon hon plötsligt ointresserad av mig och önskade mig en trevlig dag.

Undrar om jag skickat henne på min man nu eller om hon (hoppas hoppas) strök mig från sina rullar!

Jag verkligen AVSKYR telefonförsäljare!! Ska jag köpa något vill jag fundera över det i lugn och ro, inte bli stressad av nån som ringer mig! Jobbade själv som det under gymnasiet men slutade snabbt eftersom det kändes sjukt jobbigt att störa folk!

Och HERREGUD! Är det inte ett kardinalfel att snora den tilltänkta kunden i örat det första man gör??

Så himla irriterande och dåligt att man inte kan NIXA mobiler!

Så alla ni som funderat på att ringa mig och sälja skit, gör inte det! Spar era röstresurser och lägg dem på nån annan!

onsdag 14 september 2011

Saker man orkar när man inte orkar något annat:

* tänka på hur lyckligt lottad man är som är gift med min man! IN YOUR FACES!! till alla er som INTE är det! ;)

* titta på två katter som sitter och spanar på en fluga/springer runt och är allmänt galna

* fundera över vad som lät från övervåningen. Observera att en katt alltid ingår i ekvationen

* måla tånaglarna bubbelgumsrosa! Först måste man ta bort det avskavda röda (som heter Jazzy red från Isadora) vilket var rätt slitigt när man mår snurr.

Saker som jag önskar mig just nu!

Saker som man önskar sig när man är sjuk:


En skön filt att krypa in under


En öppen spis att ligga framför och titta in i!


Ostkrokar. Galet. Men en av de godaste sakerna i världen när man mår risigt. Eller alltid, för den delen!


Räkor. Det godaste som finns. Alltid. Men så himla jobbigt att skala! Såå mycket skräp, så lite goodies. Men men.


Behöver inte säga mer än så.

Dessa prylar kanske inte passar så bra ihop, men när man glömt att äta blir man sugen på så många dumma saker!

Fast mest av allt önskar jag att min man kommer hem! Han är på rep.