Sångerska och sångpedagog

torsdag 30 juni 2011

Soffor etc.

Titta vilket snyggt bord! Det första rätt fina jag sett på sjuuukt länge (finns inga fina soffbord!!).


Detta kommer från Vålamagasinet men tyvärr finns ingen prisuppgift.. Garanterat inte tokbilligt.

Ett runt vore perfekt för oss! Och matchas med en rya i en mysig färg! Vore väl härligt att sätta fötterna i!

Vi har ju typ nästan bestämt oss för soffan också! Olle var där två gånger idag! Möbelkillen skrattade när vi kom in igen(var där igår också)! Sen höll han på att skrämma livet ur mig! Smög sig på oss när vi stod och pratade! Höll på att skita på mig! Hade ju varit snyggt! Inte så praktiskt när man ska provsitta soffor.... "Nej ursäkta, JAG KAN STÅ! (avdelning: egohumor).

Så här vill vi iaf att vår soffa ska se ut! Det är en extra djup modell! Sååå skönt! Vill inte sitta upprätt! Det kan vi göra vid matbordet! Detta är en riktig myssoffa! Breda armstöd som man kan sitta på. Sånt gillar vi!

Får se om vi tar ett besök till Möbelhuset imorn också eller om vi skippar det! ;)

Märkligt att man "alltid" hamnar där... Hade aldrig hört talas om det förrän Olle propsade på att vi skulle kolla där när vi letade våra förra soffor. Han hade köpt en bäddsoffa där innan. Där hittade vi våra jättehärliga soffor, de som vi har nu! De är fortfarande bra, men vi vill ha större nu, så om nån vill köpa kan ni höra av er! ;) 




Nedkylning

Turkisk/grekisk yoghurt till tacos = DÖDSSTRAFF!!

Eller typ iaf! Det är ju vidrigt!!


Man kan ha sån här till andra saker, som substitut till yoghurt etc. men det funkar banne mig INTE som ersättning till Creme Fraiche eller gräddfil! VERKLIGEN INTE!!

Anledningen till att jag skriver detta är att vi precis kommit hem från en liten tacobuffé på Williams här i stan. Blev superglad när jag hittade på nätet att det fanns tacobuffé i Uppsala men det var lite sådär faktiskt.. Lite för många indiska kryddor i färsen. Köttfärssås till tacos också! Nja. Men spiken i kistan var dock den där creme fraiche-substituten. Inte ok.
Men det var ju väldigt billigt iaf. Tacobuffé för 65 spänn varje torsdag från klockan 18. Om man inte är så noga liksom. Saknade flera komponenter dock och tycker faktiskt att jag (vi!) gör det mycket bättre själva!

Värmeslag!



Försöker få saker gjorda men jag är sååå sjukt värmekänslig! Hjärnan liksom kokar ihop!

Letade fram en filt och tänkte ligga lite i solen, gå all in liksom, men det gick inte. För varmt när det är vindstilla!

Detta är jag.

Anyway.

Ska in på bibblo och låna lite böcker till uppsatsen. Måste komma igång lite. Mest för min egen skull. Mitt psykes skull. Ska också dra iväg och kolla på tyg till en eventuell soffa. Har hittat en modell och typ vi vill ha men nu måste vi se till att få bra priser på dem också! Den säljs på några ställen så vi tänkte åka runt lite! Den är extra djup och det är ju sååå skönt! Vill verkligen ha en "krypa upp i"-soffa! Sån där man vill dra upp fötterna framför en bra film med varm choklad.

Det här med färg är lite svårt... Borde väl kanske ha en grå/svartspräcklig för att inte alla katthår ska synas! haha! Men jag måste säga att katterna är bra på att inte ligga i dem nu! Det är knappt några katthår här öht! Superskönt!

Tokigt att de vill att man ska ha lägre ben när man har en djupare soffa! Vi vill ju inte alls ha det! Såg i affärerna hur sjukt låga ben det var. Vi har ju två hjärtan som dels hårar =dammsugning behövs, samt spelar in  bollar under den =de får hemskt gärna ta sig under och hämta dem! Fattar inte hur man får in dammsugaren under en sån där låg sak. Lär ju bli rätt skitigt! =( Eller iaf dammigt!

Nu blir det dusch!

Puss å kramen

According to...?

Två kanaler (iofs 3 och 6) visar Jims värld, samtidigt! Vadan detta?

onsdag 29 juni 2011

Neil Patrick Harris

Är ju fantastiskt rolig!



Numret är sååå bra!

HIMYM

Såå skön serie! Älskar denna låt! Något melodiskt som jag föll för. Dock verkar inte själva videoklippet finnas, men i detta behind the scenes-klipp får man se lite iaf!



Semester!!!

Egentligen är det här helt galet! Jag tycker inte om att flyga och nu har vi bokat årets tredje (om man räknar Guadeloupe iaf lite till detta år) flygresa!!

Vi drar ju till Köpenhamn/Båstad om ett par veckor och då flyger vi till Kastrup och från Ängelholm och nu har vi bokat en tripp till Turkiet också!! Galet! Idioti?! Brushan är ju där nere och jobbar och vi vill ju hälsa på honom! Då blev det en perfekt komboresa Ettårigbröllopsdag/Familjevisit! Vi reser med Solresor och hittade ett hotell som verkar nice! Vi kör en all inclusive också, slapptaskar! Var ju så härligt på Guadeloupe att inte behöva tänka på något! Nu var ju det bara halvpension så detta lär ju bli ännu bättre! ;)


Hotellet ligger hyfsat nära havet dårå! Ett fyrstjärnigt "facilitetsrikt". Hotel Galeri Resort. Nu håller vi tummarna för att jag håller mig lugn också! Jävligt lugn! En vecka.

tisdag 28 juni 2011

Fiffigt!


Just nu har jag inga problem med sånt här men nån gång i framtiden kanske och då vore det ju asabra att ha!

Bilar?

Jag vill köra bil! Eller, jag vill inte köra bil egentligen, men jag vill avlösa min man när vi är ute och kör! Eller jo, det vore ju coolt att köra bil kanske, men de är ju stora och bängliga! Lite smått läskiga!

Men vilken bil ska man köra då? Finns ju några modeller. Den ena är inget för tjejer tydligen medans den andra är det. Kanske får sikta på en Opel?



Till min älskling!

Har skördat lite från trädgården och bakat till min man! Aka "hemlisen". Inte maken alltså utan pajen! Här ser man hur den utvecklas! Luktar sjukt gott här nu! Dock är det roligare att baka än att äta. Man blir liksom mätt av alla dofter. 

Världens godaste och enklaste pajdeg iaf! Mamma gjorde alltid den när jag var liten och jag hittade receptet av en slump när jag packade upp kokböckerna igår. 

Rabarberpaj med blåbär och kanel in the making.





Kom hem och fika nu, älskling! Och köp gärna med dig lite mjölk! Måste ju göra vaniljsås till!


Mer Charice!

Det är lätt att youtubeknarka i timmar!

Detta klipp fick jag rysningar av! Vet inte om tanken var "duett" men Celine verkar helt tagen och oförmögen att "bryta in".



True talent!





Charice Pempengco (spellcheck?)

Fantastisk röst kul att hon bara blivit bättre! Verkar som att Oprah tagit henne under sitt beskydd!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Charice_Pempengco

måndag 27 juni 2011

Aliens?

Verkar vara nåt på G i himlen! Från två vitt skilda orter rapporteras om mystiska himlafenomen, med ett par sekunders mellanrum!

Hoppas ni inte tar illa upp, Å och H! Var mest coolt att man tydligen kunde se något så tydligt på två vitt skilda platser i landet!

Jävla, jävla ELF!


Eyeslipsface firade 200´000 likes på facebook och slängde upp ett erbjudande som hette duga! Halva priset på allt! 

Jag blev arg! Dumma dom! Jag ska ju inte handla!! Men då insåg jag att min mineralfoundation (bland annat) nästan var slut och med makens övertalning skickade jag efter en beställning! Det är ju liksom skitdumt att inte göra det när sakerna är så sjukt billiga! 

De billigaste prylarna kostade nu ca 7SEK och de dyraste runt 17SEK. Min superbra mineralfoundation kostade alltså 17 spänn! Sjukt prisvärd! Tredje förpackningen jag köper nu på ungefär 1.5 år. Bra dryghet. 

Man var dock tvungen att beställa för minst £25 för att halva priset skulle gälla så det fick bli så. Fyllde på saker som tagit slut och lite nytt att testa. 

Foundation
Blush
Läppbalsam
Ögonskugga
Ögonskugga

Kanske får trösta mig med det för den här jävla, jävla magvärken jag har! =( Inte kul! Kom igår kväll, försvann under natten, kom tillbaka för en timme sedan. Fosterställning med varmt på magen underlättar. Men jag ska ju göra andra saker! :-( Skura vattenfontän är ett av dagens projekt som återstår!

söndag 26 juni 2011

Godaste (och enklaste) midsommartårtan!

Till midsommarafton gjorde jag tårtor. Plural var bra eftersom vi blev fler än vad jag räknat med! Det är skönt att göra det lätt för sig och därför blev det en massa halvfabrikat, men ack så gott! Nyckeln är att göra det i tid! Det blev två små bitar över och de var ännu godare igår lördag!

Millas midsommartårta
Färdiga bottnar från valfritt ställe
Chokladpudding från påse. Vispa ihop och låt stelna i bunke. Bred sedan på i två lager.
Låt tårtan vila över natten i kylskåp.
Dag2:
En massa grädde smaksatt med vaniljpulver.
Minst en liter jordgubbar per tårta, i skivor.

Enkelt! Det bästa av två världar: choklad och jordgubbar!




fredag 24 juni 2011

Hur många talanger finns det i världen?

Det är verkligen talangsåpor överallt nu!! Varje kanal med självaktning måste ha minst en, helst flera! Se bara tv4 som verkar ha snöat in ordentligt! Idol, Talang och nu både The Voice och X-factor! Var ska detta sluta? Tv3 vill inte vara sämre och idag såg jag för första gången trailern till deras True Talent! My God!

Hur många procent av Sveriges befolkning har sökt något dylikt? Finns det underlag? Och framför allt: Finns det något intresse för de här framvaskade "talangerna" när kamerorna släckts?

Jag har sagt det förut och säger det igen: Fame factory är den enda jag skulle kunna tänka mig söka till och eftersom den inte finns kvar så kommer det inte att ske! Skulle den återkomma så skulle jag nog göra det! Mest för att jag följde den när den gick! Den var ju trevlig och artisterna fick vara individer och inte stylas in i ett idolfack som i vissa andra shower...

Fast det är klart.. Skulle nån anmäla mig så skulle jag väl kanske överväga att testa! ;) Mest för sakens skull!



Har du sokt till en talangshow?
Jajemen! Dock bara en.
Jajemen, flera stycken!
Nej, och inte vill jag heller!
Nej, men skulle garna!
Det obligatoriska "annat"!

  
pollcode.com free polls



tisdag 21 juni 2011

En skadeskjuten kråka.

Vad hände egentligen med sommaren? Jag erkänner att jag klagade och önskade mig kyligare väder då det var som varmast men man måste väl inte överdriva? Perfekt "sittainneväder" iaf.

Är ju som rubriken antyder en skadeskjuten kråka, dock en skadeskjuten kråka med texten Never again på ryggen  med en vrickad fot som jag så lämpligt ådrog mig i lördags efter giget. Skulle bära en låda av scenen och klev ner i en grop, ajaj v-dala. Fick sedan sitta på en stol med isförband. Kan dock gå rätt bra nu! Känns bara om jag råkar vrida foten i sidled eller tilta den.

Helgen bjöd också på en skåneresa för gravsättning. Jag önskar mig ett körkort och den största anledningen till det är att då skulle jag kunna avlösa O på såna här långkörningar!

Någon som absolut inte gillar att åka bil är lilla Elvis. Trots att han får åka i sele och sitta i mattes knä börjar han dreggla halvvägs till svärmor. Stackars liten. Och så tittar han på mig med stora sorgsna ögon och så får jag torka den lilla hakan. Lilla hjärtat mitt! Funderade också på om det var nåt knasigt med honom för under de dagar han och Ceasar var där var den lilla nosen alldeles, alldeles snustorr! Till min glädje är den nu mer sådär fuktig och pluttig som den brukar nu när han är hemma igen! Han verkar bestämt hemmasjuk, den lilla pälsbollen!

Fastnade framför en gammal film på svt (ja, telia, det krånglar som bara fanken, internet, tv och hela konkarongen) som tydligen heter "Driver dagg faller regn" och ska ha hälsingeanknytning. De spelade just Delsbo brudmarsch som ingångsmusik till det motvilliga bröllopet. De går visst runt i folkdräkt hela tiden!

Det olyckliga kärleksparet, oäktingen Jon och Marit, den trolovade.

Handling

Hälsingland, 1800-tal. Storbonden Germunds dotter Marit skall gifta sig med grannbonden Elias son Mats, så har det blivit bestämt. Nere vid forsen spelar oäktingen Jon, föraktad av alla andra. För många år sedan skulle Germund gifta sig med Gertrud, men hon rymde med en spelman och födde Jon. De två var även de föraktade och dränkte sig i forsen. Germund varnar Margit för att komma i närheten av Jon. På lördagens logdans försöker Mats våldta henne och hon springer hem. Även på hemvägen förföljs hon av tre män men Jon ingriper och räddar henne. Det dröjer inte länge innan de är förälskade.


Det är ju grymt spännande! Marit har precis nobbat Mats framför prästen och sprungit till skogs!

Ska kolla på cykel idag. Väljer mellan två identiska cyklar från biltema! Ja, vill inte betala så himla mycket för dem så då blir biltema fint. Har nog aldrig köpt en NY cykel... Om jag funderar så finns det bilder på en trehjuling som såg väldigt ny ut samt kanske den rosa lilla? Men annars, nej. Så det blir lite lyxigt!

Väljer mellan:

och:

En svart cykel och en svart cykel. Dock hemskt gärna ommålad till rosa så vi får slänga med en sprayburk också!

Så här vore det nice att få det:

Ska cykla på onsdag om det funkar med foten, knäppfoten med ett överstretchat ledband. 

Nu ska jag leka med den fantastiske dammsugaren! Love it! 
Snyggve! Måste komma på ett namn bara! 

söndag 19 juni 2011

Önskar mig nya skor!

Follow this link to check out the shoes I just created on Converse.com.

Har designat ett par vit/rosa! Tänk om nån i USA ville beställa åt mig och sedan skicka hit! Då skulle jag bli asaglad!

söndag 12 juni 2011

Stôssness.

Snart har hela helgen gått och med den kan vi konstatera att vi måste bo i världens (Sveriges?) varmaste hus! Det är helt galet varmt här! Vi har iaf gjort vad vi kan och köpt sex stycken fläktar de senaste dagarna! Det är rött bökigt att bära runt två golvfläktar så nu har vi några stycken utplacerade på väl valda ställen! Har också satt upp (eller, Olle har satt upp) mörkläggningsgardiner i vardagsrummet så nu kanske vi kan stänga ute lite värme!

Igår önskade jag mig ett rejält regnväder och imorse vaknade jag av en smäll och blixt så jag höll på att skita på mig, rent ut sagt! Efter det blev luften mycket skönare och just nu är det rätt skönt här inne!

Tog ut djuren en stund på eftermiddagen. De är så söta när de utforskar! Hoppas vi får till den där kattgården snart så de kan vara utomhus i skuggan så mycket de vill!

Har också tagit tag i badrummet! Sorterat smink och prylar och pluttat in i skåpen. Saknar vår min expedit men får göra det bästa av situationen!

Längtar tills alla våra saker är på plats och homestylingen kan börja! Vill ha ljuuus på väggarna (på borden går inte när man har två håriga saker som skulle säga "whoooooph" och övertändas) och andra fina saker!

Snart snart!

Arbetsförmedlingen i veckan?

fredag 10 juni 2011

Varmt att vara djur! =(

Elvis flämtar i värmen och då måste man kylas ner på något vis! En fuktig handduk verkar mysigt!



En vattenskål med isbitar finns också tillgänglig så jag hoppas de dricker ordentligt i värmen!

Blir lite ledsen...

Gissa vem?


Hon är fem år. 
Bär rosa läppstift dagtid och rött på kvällen. 
Hennes garderob är värderad till ca 21 miljoner (osäker på enhet).

Med mamma och pappa

Klart att folk har olika syn på uppfostran (och pengar, tjejen fick 32 mille i 5årspresent av pappa) men nog blir man lite ledsen i hjärtat när man ser henne! 

Femåringar ska väl inte behöva klampa runt i högklackat (ok i lek men wtf!) och inte vilja lämna hemmet utan smink!


torsdag 9 juni 2011

What a night!

Vilken grej! Tack alla som kom på konserten igår! Grymt kul! Men det gick galet snabbt och man hann inte riktigt med att tänka ordentligt... Och en massa blommor fick jag också! =) Söta, rara människor! Fina blommor i fina färger! Och mina favvogerberor! =) Elin vet hon!

Om jag har tur får vi till en inspelning i sommar! Håll tummarna!!


De får bo på altanen så kanske de klarar sig från kattätardöden! 






Elvis är som Ferdinand.

Nos-nos. Ceasar sover avslappnat i soffan istället!

Mysproppen!

Poser



tisdag 7 juni 2011

Nostalgi!


Häromdan var vi och shoppade och då lyckades jag övertala maken att vi skulle köpa en back dricka! Har aldrig gjort det själv i hela mitt liv men minns hur lyxigt det kändes när man kom till mormor och morfar och fick plocka läsk och sätta ihop en blandback!

Passade på att plocka i en massa gamla favvisar som päronsoda, hallonsoda, trocadero, (olle propsade på champis också) blandat med lite mer vuxna saker som olika sorters Loka.

Nu står den i kylen, halvfull! Hoppas på att det blir fler såna i sommar! =) Sjukt mysigt!
Och nej, just detta är inte vår. Google is my friend!

Kom på konserten!

Ni missar väl inte? 

Kom till Hijazz imorn och lyssna på min examenskonsert! Utlovar inga uruppföranden men semiuruppföranden iaf! 

Det ringde på dörren!

Detaljbild! Vilket himla pillgöra! Förstår att det tog tid!


Helbild! 


Halvbild!

Var på väg in i duschen när det ringde på dörren. Trodde inte alls att den skulle komma idag. Har sett på DHLs sida att den är på Arlanda men sist ploppade det iaf upp en "ute hos kurir" innan den kom och inget sånt idag. Färgen är heeeelt fantastisk! Min absoluta favorit, alla kategorier! Matchar vårt överkast på pricken! Jag som flera gånger funderat på om man inte kunde sy något av överkastet... 

Provade lite snabbt men det är för svårt med dragkedjor när man bara är en person. Haha får vänta hem maken innan jag kan säga något! Det sjuka är att den biten jag fick upp gick massor av bättre än den förra klänningen, den från Milanoo. Måtten jag skickade är EXAKT desamma så jag förstår inte riktigt... 

Här är "originalet" från Millybridal. Lite mörkare men också vacker!

Min klänning verkar iaf såå välgjord! Längden är jättebra och bjuder in till klackar! Satinet är slätt och fint! Gillar kinaklänningar! Jupp! Då får även en fattig jänta som jag känna mig finklädd nån gång ibland!

Puss och kram