Sångerska och sångpedagog

tisdag 30 november 2010

Tävlar igen!

Kolla vad man kan vinna om man är med i tävlingen på den här bloggen!


Hittade tävlingen på en annan blogg och helt plötsligt har jag fått ännu en blogg att spana in! Vilket kärt besvär! ;) Och givetvis vill jag tävla! Gör det du också!

måndag 29 november 2010

Hatsång till SJ! eller Skicka SJ till mellanöstern! Skulle skapa fred!

En kvinna på tåget föreslog att man skulle bjuda in några tåg-japaner till SJ. I Japan får tydligen halva ledningen sparken om ett tåg är 5 minuter sent. Det vore väl nåt. 


Jag har ett annat förslag! Skicka SJ till mellanöstern, Nord- Sydkorea eller andra "oroliga" platser, för ju mer man drabbas av SJ, desto mer enad blir man med sina medpassagerare! Samtal förs, man kommer tillsammans på übersmarta saker för att få allting att funka bättre. Helt klart är ju att SJ för människor ihop. Dock inte människor som man planerat att föras ihop med, helt klart. Men ändå.


Imorse när jag skulle iväg stressade jag till 9.35tåget (hört den förut??). När jag kom fram skulle tåget istället gå 9.42. Sen flyttades det framåt ett par minuter i taget. Spåret annonserades dock hela tiden som 7. So far, so good. 


Klockan var nu närmare tio och tåget som skulle gå 9.53 (också försenat) kom och gick från en annan perrong. Jag tänkte att jag låter bli att stressa iväg dit eftersom mitt tåg skulle komma in två minuter senare och vara av en sån (gamnmal) modell som typ garanterar sittplats, vilket inte dubbeldäckarna gör.


9.58 görs ett utrop. Mitt tåg är på ingående, men "observera spårändringen"! Det är alltså en spårändring som görs två minuter innan avgång, till en annan perrong, vilket orsakar kaos. Folk försöker springa, folk har barnvagnar, folk trängs osv.


Hur i helvete kan man vänta så länge med att annonsera bytet?? Man borde väl ha märkt att tåget nu var nära ett par minuter innan så folk skulle kunna ha en rimlig chans att förflytta sig??


Så jag kom fem minuter för sent till skolan, trots att min startmariginal var väl tilltagen. Som vanligt.


Hemresan var också fin. Inställda tåg gjorde att mitt tåg var överfullt (jag satt i  en dörr/trapp). Trevlig stämning. Folk svor men samtalade med varandra. Vi Sverigebor behöver en gemensam fiende för att ta kontakt!


Vi kom iaf iväg till slut. Försenade. Fastnade i Knivsta eftersom ena tågvärden dragit i nödbromsen. Innan vi fick veta det blev vi oroliga för det lät som något som hade kunnat vara en överkörning av något levande. Hon hade dragit i spaken eftersom en vagns dörrar inte stängts. Hon var snäll och berättade det för oss på tåget. Hon bad om ursäkt tusen gånger. Då tyckte vi mer om henne. Man tycker oftast synd om personalen, så länge de inte envisas med att kolla biljetter på ett försenat, knökfullt tåg! Då tycker man de uppnåt fräckhetskvoten för dagen.


Till slut fick vi iaf åka vidare, i reducerad hastighet eftersom andrelokföraren skulle gå runt och rycka i alla dörrar. Suck.


Jag lyckades iaf vända mina aggressioner till något positivt och skrev en hatsång. Den heter eventuellt "Won't you kill me", eller "They'll blow it". Kanske döps den till "What the hell is going on there". Vi får se tror jag. Den handlar iaf om hur det känns att stå på en perrong utan att få info eller nåt.


Typ så.


2/2 resor försenade hittills denna vecka. Yeeiyy.

söndag 28 november 2010

Strul!

Är sådär glad åt att Spotify inte funkar för mig, och har inte gjort på hela helgen. Jag ska ju lyssna på låtar för inlärning!! AHHH!!


Vilken tur att youtube fortfarande funkar och iaf kanske kan rädda mig lite. Dock knappast på konstiga klassiska låtar misstänker jag.


Denna ska jag sjunga på skolan när Dedde arrat storarr! 





Måste också sjunga på mina sångläxor. Det är en jättesvår låt att lära sig utantill! Tre verser som inte jag får någon logik i. De är ju på tyska och skoltyskan är långt borta. Google translate hjälper till, men det funkar ändå inte så bra...


lördag 27 november 2010

Frusen.

Jag fryser. Det är väl inte så konstigt för vilken annan människa som helst, men nu snackar vi om människan som alltid är varm, sover med ett fönster öppet året runt tex. 


Idag har jag gått runt i raggsockor och kofta, och varit iskall och huttrat ändå! 
Och ja, fönstret är stängt nu. 


Känns sådär halvkul faktiskt.

fredag 26 november 2010

WTF??

Läste detta på hemtidningens husdjurssida. Trevligt. Låter mycket sympatiskt.


Fan, borde vara körkort på djur!!



Fri frakt och fin present!

Min foundation är snart slut och jag har tänkt beställa en ny till resan. Rätt skönt att bara kunna pudra på något som är så lätt och bra. Gillar den och priset är ju rätt behagligt det med (42.70kr)! Ville ändå vänta på att det skulle komma en ny erbjudandekod från eyeslipsface innan jag beställde. Är ju verkligen aptrist att betala för frakt! Hallå?!


Idag kom det en! Det visar sig att de delar födelsedag med Ceasar och kör därför en kampanj nu i helgen! Ange 3BIRTHEU när du stoppat saker i kassan så får du gratis frakt SAMT en överraskning! De skickar med en ögonskuggspalett! Antingen får man denna :


Eller denna: 


Jag hoppas på den mörka! Håller tummarna!


Kan ju visa vad min beställning innehöll. 


En foundation dårå såklart. 
En brun ögonskugga (42.70kr)
En skimmerpenna. Eller eg. tre (turkos, brons och grå) för 18.20 kr/st.
En ögonskuggsprimer för 36.60 kr
Och en cremeeyeliner (42.70 kr)
Och en spray som man sprayar över maken (hihi) för att få den att sitta bättre, längre! Kanske skulle testa på min man... hihi! Den kostade iaf 42.70 kr.


Lite såna basic-saker. Och lite piff! Nu hoppas vi bara att det går fort för dem att komma hit! Snöoväder är ju aldrig roligt!




Bästaste Ceasar fyller år idag!

Jepp, han blir hela två år idag!! Lilla skrutt! Mattes hjärta! Han kan vara svårflörtad, men ack vad ljuvlig han är! 

Här kommer en bildbomb! Elvis får också vara med på ett hörn!






torsdag 25 november 2010

Ceasar + hår = sant!



Här är filmklippet från när Ceasar upptäcker mitt hår för första gången. Minns att det var hyfsat nyfärgat (tid: 0.50 typ).


Han gillar fortfarande att bita/slicka mej i håret när det är nyfärgat!

onsdag 24 november 2010

Lookalikes

Var inne på Lindex sida och såg en reklam och tyckte jag kände igen modellen! Hon liknade en tjej som var med i Americas next top model, men jag kunde ju inte komma på vad hon hette, så jag kunde ju inte kolla om det var hon eller ej. Onödigt kanske, men jag tyckte det vore ju roligt om den tjejen helt plötsligt blev anlitad i Sverige!


ANTM har ju bara funnits i en miljard (15 iaf) säsonger, så det var väl lite som att leta efter en nål i en höstack. 
Hade iaf fått för mig att det var i nån av de tidigaste säsongerna hon var med och jag såg ingenting av de första två typ. Så därför satt jag igår och läste igenom namn på deltagare, tack wikipedia! Men nej. Inget namn klingade bekant och jag orkade verkligen inte googla på alla enskilda namn. Så jag gav upp. 


Idag försökte jag igen och efter att ha googlat igenom säsong tre såg jag hennes namn! Runner up! Kahlen! Så jag googlade. Och upptäckte att det faktiskt inte var hon som var Lindex nya modell, däremot en annan modell, Carmen Kass. När jag googlade på båda namnen fann jag att fler än jag konstaterat likheterna. Det visade sig också att den lovordade andraplatstagaren Kahlen numer jobbar som cafébiträde (el. dyl.) eftersom hon inte får några modelljobb. De går nämligen till den lite mer etablerade Carmen, som ser precis likadan ut. =(


Stackars lilla Kahlen. Hon var ju jättebra! Hon är iaf yngre än Carmen, så kanske kan hon få en chans när denne pensioneras?

Hemma-onsdag!

Idag blev det en hemmadag. Skallen är dum och jag känns febrig. Inget kul alls. Har spenderat dagen med att agera madrass åt två katter, skriva en refräng (undrar när verserna kommer??) få körkortstillstånd (läskigt!!) och sova. Det är allt. 


Nu är planen att försöka planera mitt metodikarbete. Pratade med Anna i förmiddags och till min egen förvåning gick jag offentligt ut med att jag tänkte fokusera på att få klart metodikarbetet innan jul och fokusera på uppsatsen i vår. Hoppas jag lyckas hålla det bara! Vore ju sååååå skönt! 


Nu ska jag försöka ta mig till pianot! 

måndag 22 november 2010

Bedtime?

Jag tänkte skriva inlägget vid halv åtta och fråga om det var normalt att vilja gå och sova redan då. Sen gick klockan och nu är hon tio över nio, ett avsnitt ANTM senare. Är det ok att sova nu då? Börjar 8.30 imorn och hoppas hoppas hoppas att 7.30tåget fortfarande finns i tidtabellen! Vill inte gärna åka tidigare än så!


Yeeey! Det går! Och ska vara framme 8.05. Då hinner man ju redigt promenera till skolan! Ska ha Helle och kroppsmedvetenhet i 90 minuter, och det vill man inte gärna missa!


Nu blir det rejs i säng!


Puss å kram så länge!

Tack för den!

Höll på att bli tokig imorse! Hade tre val. 

  • Ta 9.09-tåget och bli 40 minuter tidig till skolan
  • Ta 9.35-tåget och bli 10 minuter tidig till skolan
  • Ta 9.53-tåget och bli 10 minuter sen till skolan.
Jag valde alternativ två. Kändes liksom mest logiskt. Givetvis kunde jag se på banverkets hemsa att tåget var sent. 9.41 skulle det gå när jag cyklade hemifrån. jag tänkte ändå utgå ifrån att det gick 9.35 för att hinna och slippa stressa. 

Den sista delen av vägen måste man cykla på en gång/cykelväg. Jag skriver "måste" för alternativet är en jätteomväg och det är väl ändå tanken med såna vägar, att man ska cykla på dem?!

Den har varit delvis avstängd pga nån slags arbeten, så då har man fått åka värsta krokarna. Så var det förra veckan, men då hade jag noterat att skylten där sa att den skulle öppnas igen 19/11. För att vara på den säkra sidan undvek jag den del som var avstängd då. 

Johej du! Trodde du på den? 

Nu var en annan del avstängd. Den sista delen. Jag var alltså väääldigt, irriterande nära mitt mål. På avspärrningen satt en skylt. 
Gång/cykelvägen avstängd till o med 19/11.
Mötte en gammal man med rullator som tog sig igenom avspärrningen. Han frågade om jag också skulle in och när jag tvekade sa han "Om jag kommer igenom med min rullator så kommer nog du också igenom"! När jag såg att det kom fler människor därifrån tänkte jag GERONIMO och gick in. 

I den andra änden var det fastsvetsat ett galler. DOH! Fanns som tur var en liten trappa ner till stora vägen där jag fick rulla min cykel, springa på trottoaren, springa över övergångstället och snabbt som ögat cykla och leta rätt på en dumpningsplats för cykeln. Denna gång var det (håll i er nu!) skönt att tåget var sent! Hann med 9.35-tåget, som istället gick närmare 9.50. 

Och eftersom vi var sena fick vi bli lite senare också. Släppa förbi andra tåg på Arlanda tex. Sånt är livet. Och jag blev en kvart sen till skolan.

En skitmorgon!

Sensmoralen är :

Lita aldrig på gamla gubbar, lita aldrig på SJ, lita aldrig på Uppsala kommuns väg/trafikplanerare!

Nu ska jag äta piller och hoppas på att huvudvärken släpper!

söndag 21 november 2010

Varning för socker!

Det är inte lätt alltid!!

Att bli överfallen av kattungar är ett behagligt sätt att avlida!

Söt!

Sprattelgumma!

Har pianohänder!

Hands up!

Me wants to eat you!

Ninja-kitten

Ett hårt liv att vara kattunge.

Sötnos!

It wasn't me!!

Mys!

Det tar ett tag innan man kommer på den bästa sovstilen.

Flickorna börjar bli trötta.

Me falls asleep...

Det ÄR jobbigt att vara kattunge!

Puss på mamma!

Den lilla tjejen som var piggast av alla!

Gänget som samlats i korgen istället.

Mysigt att sova med sina syskon!

Såå himla söta! Detta är alltså Elvis små bebisar! Hoppas de alla hittar fina familjer som tar hand om dem och att de fina kissarna blir lika härliga som sin pappa! 

Inskickat!

En uppgift inskickad! Skönt! Barnsångsmetodiken! Min min hjärna är verkligen moooos! Hade skrivit in sångövningar och fick plötsligt panik eftersom jag glömt skriva in en övning. Fixade och trixade, pdfade, photoshoppade och sparade. Bara för att se att den övningen låg överst på sidan. Suck!! Blir galen! Min hjärna finns inte längre! =(


Tog en paus från alla måsten och krav idag och for till Väsby för att gosa med kattungar! Himlans vad söta de är! Helt otroligt! Vill också ha ett gäng (verkar ju lättare än människobarn!) men det är stopp nu! Senare kanske! Vill så gärna ha en blå(silver)padda! Såå fina! Lägger nog upp en och annan bild senare!


Nästa projekt blir att slutföra och skicka in körledningsarret. Imorn. På nån av alla håltimmar vi har imorn. 


Går inte så bra med sångtexten till Things heller. Sjukt segt. Får släpa med mig datorn till skolan imorn och hoppas på lite inspiration!


Nu ska vi kolla på lite foton från idag! 


Puss så länge! 

Sämsta filmen.

Har haft världens sämsta film på i bakgrunden ikväll (samtidigt som jag vunnit över maken i TP och råttfällan!) och den sviker aldrig! Tårarna kommer trillande på ett givet ställe! Vansinne! 


Armageddon. Jorden ska dö, men USA räddar världen! Hurra för dem! Mitt förakt mot USAs världsego är tydligt! 


Men oj vad jag gråter! Nu för tiden har tårarna börjat samlas kring en och samma scen istället för att vara utspridda även över andra. Det är scenen där Harry (Willis) sliter sönder den spaceade rymddräkten för A.J. (Affleck), tar hans plats som hero of the day och säger åt honom att istället ta hand om dottern Grace (Tyler). Sen fortsätter tårarna rulla till o med scenen där Harry tar farväl av Grace och småtrillar filmen ut. Japp. Så är det. Har varit ett tag också.


Första gången jag såg den var i skolan på julavslutningen i nian. Hela skolan gick på bio sista dagen innan juluppehållet och sen skulle vi tillbaka till klassrummet för att få våra terminsbetyg. Det kan inte ha varit roligt att vara Lasse (vår klassföreståndare!) då! Rätt många i klassen satt fortfarande och grät och kunde inte riktigt fokusera på bokstäverna på pappret! 


Himla skitfilm! Den är ju rätt dålig. Egentligen. Men ack vad Affleck var snygg och allt var ju så himla hemskt! Och fint på slutet. 


This is the shit! Kolla på egen risk! Hittade slutscenerna på youtube, bless it. 


http://www.youtube.com/watch?v=jz03vtFzeO0

Jag tänker INTE titta igen! Inte på ett tag iaf. Kanske nästa gång den går på TV och jag känner för att lätta på trycket!

lördag 20 november 2010

Det blev softkväll. 


Gav upp sångtexten och har en dryg timme funderat på om jag ska ta reda på tvätten från i tisdags. Kanske dags att befria den från ikea-kassarna. Eller är det tvärtom? 


Snart slutar Olle spela för kvällen, tror det är 01. Då kommer han hem till sin fru och det vore ju kanske fint om hon kunde ha presterat något mer än att surfa runt på indredningssidor hela kvällen? Det är nämligen något jag gjort! 


Hittar ju såå mycket fina saker! Längtar verkligen tills det blir dags för oss att få tillträde till huset! Har idéer om det mesta, men just köket känns lite öppet. 


Ska vi ha barbord eller vanligt? 
Ska vi bygga en köksö?


Det senaste vi pratade om var att vi skulle se vad som känns bäst när vi flyttat in, och skaffa det då! Fördelen med ett vanligt bord är ju att man kan ha vanliga stolar och använda dem som extrastolar i matsalsdelen. Ett barbord är ju å andra sidan lite annorlunda och kan, liksom köksön (eller kanske en kombo!) användas som arbetsyta i en bra höjd. 


Ja jag vet inte riktigt... Får väl se vad som sker! Jag drömmer ju också om att få måla om där, men det är inte prio 1.


Prio 1 är att ta ner väggen mellan vardagsrum och sovrum, måla hela vardagsrummet vitt, måla fondväggen, måla hallen vit, måla allrummet/hallen på övervåningen vit. Och Olle hade visst raggat en målare! =) perfekt! Two thumbs up!


Nu ska jag kolla igenom de sista albumen jag hittade på styleroom, sen blir det tvätten! Och nu fick jag ett sms! Förmodligen min man som meddelar att han snart kommer hem! <3 

fredag 19 november 2010

Jojo.

Idag har jag spenderat hela dan med att försöka skriva en sångtext. Ja, och nysa och frysa också! Kanske fick mej en liten släng igår? Eller så är det bara kall-symptom! 


Sångtextskrivandet till showen går segt och ingen respons får jag heller, så det går inte framåt! =( Olle har lovat hjälpa till och spåna lite, men han fastnade i sitt nya paket så det får vi väl se om han hinner innan han ska iväg på gig. Globen igår, Uppsala slott idag! Eftertraktad kille! Jag och katterna får ytterligare en myskväll!


När han åkt får vi se om det blir softkväll eller om det kanske blir "leta sångövningar-till-metodikarbetet-fix"! 


Fredagar är min favvodag! Vi har börjat med en liten tradition, fredagsluncher! Supermysigt! 

Kampanj på eleven.se igen!

Passa på att shoppa lite julklappar till andra och dig själv! Spana in www.eleven.se och place an order! De har också 10% rabatt just nu, i helgen!


Linda på www.smastadsprinsessan.se lottar ut smink från Too Faced just nu så var med i hennes tävling!


http://www.smastadsprinsessan.se/2010/11/jag-ger-mig-too-faced-till-alla.html

Jobbat och jiddrat!

Ligger i soffan med datorn i knät. Den får fungera som värmefilt! Dissad av katterna och mannen så vad gör man? 


Jobbade ikväll och det gick bra! Inspirerande! Skrev också typ ihop en låt när jag hade paus. Roligt när man får inspiration att slutföra nåt av duschuppslagen man får! 


Sen tog jag en pratstund med finaste Kicki! Gick ute och pratade i telefonen eftersom det alltid bryts när man går in i trapphuset! Upptäckte sedan att vi talat nästan en timme, inte undra på att jag är nedkyld nu! =) Men vad gör man inte för sina vänner! Såna människor som man älskar och tycker så himla mycket om! Nu ska vi bara se till att hitta ett bra hus åt dem här nere så de kan flytta ner från Norrland! (jag skrev automatiskt norrlands och fick sudda!). 


Vi ska ju bli gravida ihop och gå med barnvagnar i bredd och göra sånt roligt som mammalediga gör!! Kicki, masa dig hit nu!! Eller snart iaf! haha! Kanske inte läge för kid just nu, men du får gärna komma ändå!


hell - vad jag fryser!! Kanske skulle bädda ner mig i sängen och kolla på medium! Har fått ett beroende där! Gillar serien jättemycket! Sen tycker jag att Joe Dubois verkar vara något av en idealman också! Han är så himla snäll och god på alla sätt och vis! Fast mänsklig. Fast han är fiktiv! haha! 


Han är lite som min man! Inte riktigt dock. INGEN är som han!! 



torsdag 18 november 2010

Visst är det irriterande...

... när man precis vrider på duschen och kommer på värsta låtidén! Då har man liksom tre val:

  • Stänga av kranen och gå och skriva ner den
  • Fortsätta och duscha/torka så pass att pianot inte dör vattendöden och sjunga den lilla slingan eller vad det nu är om och om igen så man inte glömmer den innan man hinner till pianot och skriva ner den!
  • Skita i den.
Men man kan ju inte skita i den heller! Tänk om det är värsta superlåten man kommer på!

Kom precis ur duschen nu och upplevde scenario två. Dock kom jag på mycket mer än vad jag orkade loopa så länge jag stod i duschen. Så jag fick välja ut en slinga och skrev sedan ner den. 

Hårtorkning är döden! Jag kan lyckas hålla kvar en idé länge, men om jag torkar håret försvinner den! haha! Kanske inte får gnugga geniknölarna under tiden de jobbar!

Musik kommer till mig när jag duschar. Snarare regel än undantag. Mycket märkligt och så har det varit så länge jag kan minnas. Ibland orkar jag inte bry mig, ibland är det nån gammal låt som nån annan redan skrivit, men ofta är det nya musikaliska uppslag! 

Min egen teori är att det sitter i sen jag var liten. Älskade att sjunga, men gjorde det aldrig offentligt, eller ens för familjen! Pinsamt ju! Jag brukade då passa på att sjunga i duschen! Där kunde ju ingen höra mig! hm...

Så duschen = kreativitet och musik!

Men det är inte alltid jag lyckas knyta ihop låtidéerna till färdiga låtar. Det ligger tonvis med småsnuttar här och var. Får nog ta och bli bättre på det! Jag vill ju få ihop nåt jag kan stå för! Min sånglärare fick lyssna på lite alster och hon (sa iaf att hon) gillade det och tyckte jag skulle ha hälften egna låtar på min examenskonsert. Så det gäller att samla ihop!

Napoleon!

Elvis ena ägare, Lotta, har varit och hälsat på hans första avkomma! Attans vad fin han är! Och lik sin pappa!! Han ser så himla härlig ut! Hoppas han kommer vara med på nån utställning så man kan få kika på honom irl! 


http://clarellis-sibbar.bloggplatsen.se/2010/11/18/3976553-vilken-snygging/

Följ länken och kolla in grabben!

Gamla texter!

Ibland när jag sjunger vissa sånger poppar det upp andra texter i skallen på mig. Ja, jag är lite knäpp, men det är nog inte hela sanningen! 


Ett exempel är den här julpsalmen (märkligt nog är det två psalmer jag tänker ta upp!) När juldagsmorgon glimmar! 


1.
När juldagsmorgon glimmar,
jag vill till stallet gå.
|: Guds Son i nattens timmar
där vilar uppå strå. :|

2.
Välkommen hit till jorden
i signad juletid!
|: Du är vår konung vorden
som ger oss ljus och frid. :|

3.
Till dig vårt lov vi höjer,
du barn i krubban där,
|: och våra knän vi böjer
för dig, o Jesus kär. :|



Så tycker ju inte jag alls att den ska gå! haha! Så här har jag lärt mig den (märk att jag är född på 80-talet ändå!)
1.
När juldagsmorgon glimmar,
jag vill till stallet gå,
|: där Gud i nattens timmar
re'n vilar uppå strå. :|

2.
Hur god du var som ville
till jorden komma ner!
|:Nu ej i synd jag spille
min barndoms dagar mer! :|

3.
Dig, Jesu, vi behöva,
du käre barnavän.
|: Jag vill ej mer bedröva
med synder dig igen. :|



Den första texten är visst äldre, och den andra kommer från 1986, eller iaf 1986 års utgåva av psalmboken. Om jag inte missminner mig så fick vi sjunga denna i lågstadiet för söta, god bless her soul, Barbro B! 


Vi fick också sjunga en annan psalm som är vacker. Jag lyfter ögat mot himmelen, men även den med en äldre text vilket ger mig huvudbry varje gång jag ska försöka sjunga den. Tur det inte blir så ofta. Andra versen har fastnat! "Glatt är att prisa och tacka diiig". 
Jag lyfter ögat mot himmelen
och knäpper hop mina händer.
Till dig, o Gud, som är barnens vän,
min håg och tanke jag vänder.

Glatt är att prisa och tacka dig,
och gärna vill jag det göra.
Jag vet det visst, att du ser på mig
och ej försmår att mig höra.

Tack för allt gott du mig ständigt ger
att känna, älska och äga!
Tack, gode Fader, för mycket mer
än jag kan nämna och säga.

Så håll utöver mig än din hand,
o, Fader god utan like,
och låt mig växa för livets land,
som är ditt himmelska rike!





Vilken tur att jag inte sjunger så mycket psalmer sådär till vardags. Jag gillar dock de klassiska julpsalmerna! Så vackra! Psalmer sjunger jag annars som en notläsningsövning! Det är ju superbra!


Ursäkta ett mycket märkligt inlägg!

onsdag 17 november 2010

Shopping!!

Sådär ja! Nu har jag äntligen skickat efter lite kläder! Haléns all the way, baby! Skickade efter tre ordrar eftersom deras villkor inte är de smidigaste! Man fick 100 kr rabatt om man beställde för 400, men om man då inte får 200 kr rabatt när man handlar för 800 osv. så tycker jag det är en ganska dålig deal! Så har ju de flesta andra ställen! Ett angenämt besvär kanske. Jag löste det genom att dela upp det hela på tre separata beställningar! 


Fattas bara att de ska börja krångla för det, men då sa min kära man att det kan de ju inte! Jag har ju godkänt att betala ett visst pris, det kan de ju inte ändra i efterhand! Han är klok min man! 


Och fin! Längtar sååå tills vi ska få flytta in i vårt nya hus! Ska bli skönt att få "komma hem"! 


Och btw! Var i skolan idag och hade två lektioner. Klassisk sånglektion samt körledning! Vår rara, jätteduktiga körledningslärare hade vår fondvägg på sig!! Hennes tröja var lila/rosa med guld- (och silver-)ränder!! Hon skrattade när jag berättade och jag fick ta en bild och skicka till mannen! Ursäkta kvalittan! Upplösningen är väl bra, men färgåtergivningen suger! Ni får lita på mitt ord! Den blå är jättelila och den lila är rosa! =)

Stockholm och bilar!

När jag hänger i Sthlm börjar jag alltid tänka på Stockholmarnas bilvanor! 


Jag kan inte riktigt förstå alla dessa stadsjeepar överallt!? Vilket behov har man av det när man kör runt/står parkerad i centrala stan? Kan ingen berätta för mig? Är det jobbig terräng??


Sen är det också jävligt märkligt att man i Sthlm inte behöver ta hänsyn till den här lagen som finns som rör fotgängare och övergångsställen! Det är bara att (inte ens tuta) köra! Man kan aldrig förutsätta att upprättad ögonkontakt gör att de stannar! Nej då. Du måste alltid vänta på att de stannar för att inte riskera livet, och stanna gör de inte nå gärna! 


Kan ju lägga till en parantes om alla dessa cyklister också! De stannar ju inte vid övergångsställena ens när man är ute på dem! Den regeln gäller absolut inte alls dem! 


Då brukar jag tänka "men hoppas du krockar och slår dig, idiot!"


Vill bara kommentera det!

tisdag 16 november 2010

Nalen-bilder!

Med en liten hälsning till Anna! Efterlängtade, men suddiga!






















Fullt ös på dansgolvet!