Sångerska och sångpedagog

fredag 30 november 2007

stylieee

sveper omkring i min mantel av gammalt duschdraperi! har hårfärg i håret och tager vad man haver! funderar även på att klippa lugg.. en lugg kanske vore det rätta för mig just nu.

jag sveper omkring med min svängande mantel och river ner en massa saker! haha

men det kunde ju varit värre!

54 convertible too

ensam och övergiven! så känner jag mig nu! är så urslig å skruttig och tydligen helt inkompetent att ta hand om mej själv.. lite apatisk å så där med. hamnar mest här när jag egentligen borde göra lunch/middag/städa/plantera lökarna som ruttnar på ballen/läsa manus/öva sångtexter/öva dansen/färga håret...

kanske lätt blir så..

santa baby..

idag har jag varit flitig! jag har sytt om överdelen till showen. lagt ut över bysten å satt på axelband. blev riktigt bra! :)

vad ska jag göra nu då? längesen jag hade en ensam hemmakväll.. happ.. har en förpackning hårfärg som väntar på mig också så jag får ta den sen!

funderar på att kika i garderoben och se efter om jag har något som jag kan ha på mig på festen imorn.. fast man är ju lite sugen på att shoppa, men ska nog hoppa över det! :P spara pengarna! ska titta ordentligt..

happ.. vad ska jag göra nu då?? :S

repade lite igår. gick rätt bra.. våldsfixade ett gig med! :P så ska det göras! keep em comin!

torsdag 29 november 2007

silverhanne

vad håret slukar pigment när det är torrt, sprött och blekt! två förpackningar hårfärg och det var visst inte nog! :S får häva i en till imorn tror jag. finfina gråa, silverfärgade slingor är det nu!

känns märkligt att säga att jag är tillbaka nu, men svart är nog den färgen jag känner mig mest bekväm i! vet inte om jag har haft den sen slutet på wik bara.. 2004.. inte sååå länge sen dock!

ja, ja. ännu en sak att skriva upp på min inköpslista: mer färg! (låsolja, sytråd..)

I'm baack!!

black velvet!

är oförskämt pigg just nu. var det när jag vaknade sju också. sen somnade jag om, gee wizz, men nu är jag uppe iaf! har varit på ilu och lånat en kursbok till nästa delkurs också! 400 spänn rätt i fickan! eller KVAR i fickan ska jag kanske säga!

är så inspirerad att jag till o med tänkte färga håret! spännande!!! hihi

har ju ingen anledning till att inte göra det heller så...

I will do it!

återkommer med resultat.. :S

gud!

Kväll igen. Mysigt. Det har snöat idag. Också mysigt.

Det tar så lång tid med allting jag tar mej för. Det känns inte så värst mysigt. Satt hela dagen idag och försökte läsa igenom mitt pm utan någon större framgång. Bestämde mig för att ignorera alla tankar som maler om att det kanske inte är så sammanhängande utan kör på. Raderade några meningar som handlade om sådant jag inte tog upp och skapade lite nya mellanrubriker. Det är väldigt skönt att det inte är avgörande för betyget iaf! Jag har ju talat på ganska ordentligt så jag hoppas på att jag är godkänd iaf!

Nästa delkurs har ju samma trevliga schema iaf, men rätt så mycket mer att göra.. Det känns dock inte som att jag kommer fixa så mycket de två första veckorna..

Nej nu fick jag massvis med panik!! Ser att jag ska in med ett pm andra veckan (samma dag som sista föreställningen!!!!) Måste beställa bok!!

onsdag 28 november 2007

new radicals

Jag för ett stilla krig! Vet inte när det började eller ens HUR det började.

Det är jag mot NyTeknik!

Kanske var det när lägenheten översvämmades av tidningar som bsra väntade på att bli lästa? Kanske var det när jag själv upptäckte att jag inte förstod något som stod i dem eller ens fann det intressant eller spännande? Kanske påminner de mig om vad jag inte är, men tydligen enligt syon skulle kunna blivit.

De möjliga orsakerna är många, men jag kan ärligt talat inte säga varför. Varför jag vägrar ta in den i lägenheten!

Den sitter i tidningshållaren som en ständig påminnelse. Har reducerat den till en kalender nu. Den berättar att det är onsdag och rep- och jobbdag. That's it!

Jag tar inte in den! Men på nåt sätt försvinner den ändå! Vet inte om den läses eller bara åker i soporna.. jag vet inte alls. och jag bryr mig inte heller! :D

Jag krigar mot en ovärdig motståndare!

tisdag 27 november 2007

I wanna be in America.

ujuj.. nu är det mycket igen! tur att man är frisk! not!!! måste se till att försöka få lite vila, men det lär väl hålla i sig till efter showen, som det brukar..

men nu har jag faktiskt varit sjukt hela november.. känns inte speciellt bra om jag ska vara ärlig.

jag längtar till fredagkväll.. såå skönt! ledigt! ska mysa alldeles allena hela kvällen eftersom O åker hem å gigar. kanske köra en hårfärgningssession då.. det är dags att bli mörkhårig, så är det bara! visst, jag kommer sakna dej, O! :O Självklart!! men jag kommer inte sakna att vara upptagen av en massa saker! ;)

nu börjar det dra ihop sig till desperete housewives ELLER ugly betty å te samt lite maltesers!

sovmorgon imorn, sweeet! har bara jobbet på kvällen samt rep med funk imorn, men borde spara på halsen! :S lär ju knappast bli poppis, men jag sjöng förra veckan å det tyckte INTE halsen om..

nu har jag skrivit ännu ett helt ointressant inlägg i debatten som är mitt liv.. vet inte om det finns nåt klokt att tillägga.. tror inte det.

Betty blir det! Sweeet!

Puss å kram så länge, alla ni som är fina å förgyller mitt liv på det ena eller andra viset!

söndag 25 november 2007

sweet music soft and mellow!

min kropp är inte i fas med verkligheten! vore den det vore jag frisk. har inte tid att var sjuk, måste ha en massa ork ju! imorn har mina barn konsert å då måste jag vara på g. sen är det showenjobb också som jag inte riktigt pallar. men det är bara att bita ihop!

jag fick lite energipåfyllning idag dock! så nu är jag uppe på plusminusnoll igen. förhoppningsvis blir det mera av den varan så det håller sig på pluskontot! :) FÄNX

nu borde det sovas. ska skriva setlist tills imorn bara. sen så!

puss å kram å extra mycket mys till alla er därute som behöver det!

fredag 23 november 2007

hassel.

Ja, här var länken dårå..

http://www.youtube.com/watch?v=BfaQuk5tEKE&feature=related

Don't hassel the hoff!



Han står för något utopiskt den mannen.. Är det inte fint så säg? Man blir alldeles stum. Vet inte om han är så otroligt distanserad till sig själv och är en humorkung eller om han helt enkelt är extremt dålig, bara! Jag hoppas inte han är seriös! Han kanske är amerikanernas svar på Markoolio!? Han är ju rolig, driver med det mesta och har någon slags glimt i ögat!

Åå vad jag önskar att det förhåller sig så! Då skulle man kunna få skratta åt honom utan att känna sig som en skurk. När man har sett "hamburgefrångolvet,aspackad"-filmen vill man inget hellre. Är människan tragisk och djupt olycklig?

Flummigt blev det, men det är nog bara för att mina öron sjunger "Limbo one, Limbo two..."

torsdag 22 november 2007

golden eye

Varning för snusk!!

Är en skruttig dag idag! Känner mig såå skruttig och skraltig! Fick tillbaka förkylningen, den kom med ökad kraft och placerade sig lite längre ner. hals ist fö näsa! Det märkliga är att jag tänkte första vändan att det var konstigt att jag sluppit de där läskiga upphostningarna.. Rätt åt mig då att det gick om och satte sig där!

Repade igår lite försiktigt men det var väl knaprast det smartaste att göra. Blev hes, så hes, så nu ska jag försöka vara tyst ett tag!

Det märkliga var att DL hade varit med om precis samma förkylningsförlopp! Å han blev ju frisk efter ett tag! Mitt verkar dock mer utdraget.. Knas!!

Nu är det skola som gäller iaf. Ska försöka ligga lite lågt eftersom halsen är störd, men betyget hänger ju på det muntliga så jag vet inte jag..

Rachael Ray förgyller mina sunkförmiddagar!

onsdag 21 november 2007

summer night city

En stor sten föll från rullstensåsen igår. Fick höra att jag klarade hemtentan. Det var najs! Är alltid orolig för såna saker. Mest för det ekonomiska! Csn är orsaken till den mesta smärtan och ondskan här i världen! Nu ska jag bara försöka få till den här skrivuppgiften också så är det lugnt en liten stund igen..

Hösten är ju alltid såå himla stressig, helst så här inför jul med jobbavslutningar, shower å sånt! Plus att man ska försöka sköta skolan också! Inte bra.

Min kropp verkar känna av stressen och freakar ut i förkylningsutbrott på förkylningsutbrott! Trodde jag skulle vara frisk på måndag men det började om! Inte alls bra.. Eller så tog det aldrig slut.. :S

Helgen var soft iaf. Skrev sångtexten som jag skulle. Söndagsfikade. Var social.

Men nu är det vardag igen, jobb och rep ikväll...

lördag 17 november 2007

ica flygtornet??

Carola.

Hon är ju fantastisk. Såg henne som snabbast på IDOL idag. Har egentligen lagt ner den serien men nu blev det en snabbis där iaf. Var ärligt talat osäker på om det var hon eller en imitatör! Det kändes som att hon parodierade sig själv, när jag väl kom på att det ju faktiskt VAR Carola som var där och sa alla de där roliga sakerna. Eller så är imitatörerna otroligt duktiga i sina porträtt av Carola.

Hon känns rätt urspårad.. Lite som Britney. Men Carola har ju talang men jag tycker att hon förvaltar den väldigt dåligt! Usch!

Stackars lilla gudsflicka!

fredag 16 november 2007

orkar inte komma på en vettig rubrik, blir bara så trött...

det är fortfarande inte över tydligen..

syster hade fått en räkning på något ang. begravningen och det. helt sjukt. vi har fortfarande inte fått några papper på bouppteckningen!! det är ett och ett halvt år sedan nu!! "hon" hade visst skött betalningen, men kanske inte så bra ändå.. undrar om hon shoppat upp de många pengar hon lyckades skaffa sig.. jag är fortfarande så arg och ledsen så det finns inte. att människor kan vilja sko sig så på andras olycka!! när ska mardrömmen få ett slut???

Shame on you!!

Så har man fått helg. Typ. Är väldigt skönt att denna vecka är över nu. Har känts som att det är väldigt mycket som ska göras.

Imorn är det tvätt och läsning plus att jag ska skriva en låttext till showen! Hoppas på inspiration bara! :)

Jazz idag. Och protestaktion mot Norrlands. Det kändes bra, nu har vi iaf bevis på att publiken vill ha jazzerna kvar!

Hur sjukt är det inte att ha kårlegskrav men vägra öppna baren??? Bisarrt dåligt!!

Fy skäms! Måste ni så uppenbart vilja döda oss?? Kan ni inte låtsas iaf???

onsdag 14 november 2007

Sjung källa och träd..

Idag skulle sagotanten fyllt 100. Överallt är det Astrid nu, helt rätt! Hon var en fantastisk författare med barnasinnet välbevarat. Jag tycker fortfarande om att läsa och titta på hennes berättelser. Finns det något somrigare än Saltkråkan till exempel? Som skärgårdsunge själv känns det som att sommaren förlängdes till en evighet med den berättelsen. Kan nog inte säga en av hennes historier dock som jag tycker mer om än den andra.

Har en fin samlingsbok med en jättesorglig saga; Märit. Den är så fin och jag blir sorgsen när jag läser den. Även den handlar om döden. Ämnet som hon inte undvikit utan tagit sig an på sitt sätt. Läste Bröderna Lejonhjärta förra veckan i litteraturkursen. Den gavs oanade dimensioner av diskussionsfrågorna.

Dock är jag lite ledsen att jag inte hann med att sjunga någon av hennes låtar på kören idag. Hade tagit fram kära gamla Emil men det fanns helt enkelt inte tid..

Astrid Lindgren har på något sätt haft en stor betydelse i mitt yrkesliv. Jag hamnade i ett temaarbete när jag började jobba som musiklärarare och hamnade i ett annat Astridtema när jag vickade. Kan tänka att man skulle lessnat, men jag har satt upp småshower med hennes figurer senare när jag jobbat med barngrupper också. Det är verkligen något som man bör sprida! Älskar hennes historier. Man kan höra hennes röst när man läser böckerna..

Nästa delkurs ska jag läsa Mio min Mio. Har inte läst den tidigare, vad jag minns, men jag tror jag hört den på kasettband. Har en sångstrof i skallen som jag har fått klart för mig kommer därifrån.

"Milli,millimani vår lilla syster, lilla syster, så skön i hågen, skön i hågen med brända vingar. Milli milli milli millimani.".. någonting! :) Har läst på och vet att det finns nån sån där så jag måste ha hört det när jag var liten.. Vilket musikminne man har.. Märkligt..

måndag 12 november 2007

Stenen pappas.



Tack L för att du tände ljus igår. Det blev fint. Det är den finaste sten jag sett..

spring will be a little late this year

så äntligen är helgerna över. födelsedagen, alla helgon, fars dag.. det är avklarat för denna gången.. det är såna där tillfällen som allt är så påtagligt utifrån. visst jag tänker på honom ofta, men det blir sån yttre påverkan på dessa dagar.. och de kommer inom ungefär en månad från varandra.. nu är det bara julen kvar.. detta år.

torsdag 8 november 2007

Mer känsla för feeling!

Det ökar stadigt! 327 stycken tills idag!! :P

En märklig dag idag. Sov på tok för länge och var trött fortfarande när jag vaknade. Tvättade lite. Onödigt eftersom jag bara tvättade litegrann.. Dåligt samvete! Sorry, naturen!

Sen satte brandvarnaren igång när jag som bäst höll på att laga lunch! Ugnen tycker visst inte om vår olja. Får hoppa det nästa gång!

Sen var det dags för jobbet. Gick ok. Har lite dåligt med energi bara å det märker ju ungarna! Men det gick vägen ändå!

Sen fick jag sjunga!! Jag fick sjunga jazz!! Och jag fick improvisera!! Eller fick och fick; blev väl mer eller mindre tvingad! :P Har aldrig riktigt gjort det tidigare. Inte på riktigt. Bara på sökningar å sånt. Det brukar då aldrig bli bra eftersom man inte övat på det... Men jag fick göra det idag!

Jag är så hemskt jante. Jag vill inte att folk ska tala illa om mej och säga typ "mäh, tror hon själv att hon kan sjunga eller???" och därför, för att komma före, brukar jag berätta att jag inte kan sjunga. Tycker ju heller inte det, men vill ju inte att folk ska tro att jag tror jag kan det heller när jag i själva verket låter som en kratta! :P

Bisarrt! För det är ju samtidigt det jag lever för. Det som laddar mina batterier. Det som ger mig energi!! Men men. Det har aldrig blivit sagt att jag är en lätt person att förstå sig på! Är måttligt komplicerad!

När jag kom hem hade jag en nära döden upplevelse också! Inte nog med att det var glashalt när jag skulle cykla hem, när jag drog ur mackmaskinens sladd ur väggen var jordfelsbrytaren tvungen att slå ifrån! Såg sen på sladden att den var alldeles svart (själva piggen alltså!). Tur att det var jordat! Det blev alldeles mörkt och dött. haha..

Nu ska jag softa. Och njuta av energin jag fått! :P Tack!

puss.

frida i roomservice är min favvo! Go girl!!

tisdag 6 november 2007

sweet talking, sugar coated candy man!

Är uppe i över 300 unika läsare nu! (315!!). Coolt att någon orkar läsa min smörja!

Började en ny delkurs idag! Kändes jättebra, verkligen!! Allting bygger på att vara delaktig på lektionerna!

Har väl heller aldrig längtat efter att sätta igång att läsa kurslitteraturen men vad gör man inte när man har Bröderna Lejonhjärta på listan??!! Jag älskar Astrid Lindgren och hennes böcker! På nästa delkurs har vi tydligen Mio min Mio som valbar litteratur också! Kan det bli bättre?!!

Nu ska jag öva lite candyman iaf!

Puss å hej så länge!!

söndag 4 november 2007

and all that jazz.

söndagsmys hela dagen.

sovmorgon och sedan fullerö! mysigt, mysigt! shoppade ännu mer denna gång. ljushållare till hallen och sovrummet å en massa andra fina saker!

nu är vi så trötta och lata att O är på Napoli och hämtar fettomat, men det är ok! :P

Jag vill sjunga jazz.

lördag 3 november 2007

always on my mind..

Idag är det alla helgons dag. Var till domkyrkan och tände ett ljus för pappa. Det var så fruktansvärt jobbigt. Det är så fruktansvärt jobbigt. När ska det börja kännas lättare igen?

Oktober och november är skitmånader. Pappas födelsedag i oktober, farsdag och alla helgon i november. Nog för att jag tänker på honom varje dag, men det är ändå liksom så påtagligt extra mycket..

Jag har aldrig förlorat någon närstående tidigare så jag vet inte hur det ska kännas efter så här lång tid. Vad är det för mall eller plan jag borde följa??

Jobbigt är det.

Hörde att Marie Picasso sjöng en av pappas låtar i fredags. Kunde inte titta. Det är pappas sång. Jens ska göra den. Han gjorde den så otroligt fint. Är otroligt tacksam för att han kunde förgylla pappas stund..

Tack O för att du finns.

it's cold around me

Nu blir jag lite trött på hyresvärden! Tur för dem att jag redan skickat in enkäten!!

Har 17-18grader i lägenheten och har haft det ett tag nu. Fick nog igår men var så pass lugn att jag inte ringde vid fyra inatt. Men nu fick jag reda på att de haft värmepumparna avstängda och att jourgubben fått tjata på dem att sätta igång dem..

Vi ska ha varmt vid åtta ikväll iaf sa han.. Inte roligt alls!! Men men...

Känns ju inte roligt att sitta förkyld och bli än sämre pga hyresvärdens lilla snålhet..

Men allt går att köpas för presenter! ;)

Var e tvålen??

Oj oj vad snorig jag är! :(

Idag har varit en produktiv dag! :P Klev upp rätt sent men satte mig vid hemtentan. Printade den och korrläste å ordbajsade lite extra. Sedan skickades den in och ära vare frid i höjden var jag klar med den! Såå skönt. Är beredd på salstenta dock eftersom jag inte ens fattade vissa frågor! :P Men den dagen.. den.. Ja. suck.

Sen ringde momme! alltid lika roligt! :) Min kära mommme! Å det ska bli så roligt att fira jul med dem, tack O för att du förstår! :)

Efter det var det dags för spexpremiär! Jepp. så var den tagen. min spexoskuld!! Har faktist inte varit på ett enda hittills så det var väl på tiden! Har heller aldrig varit på gask.. Känns lite pinis, men det har liksom inte blivit av! Borde gå på en reccegasq tror jag! :P

Jubileumsspexet var jättebra iaf! Inspirerande! Nu blev jag lite mer sugen på att se flera spex. nån som har något förslag??

Sen vill jag sjunga jazz också.. Måste fixa! :P

Imorn vill jag gå till kyrkan. Vill tända ett ljus för paps. Är ju inte vid graven, vilket är lite surt. Men men.. Vet att det är väldigt fint där och mamma har tänt ljus. Det gjorde hon idag berättade momme.

Usch, det är så kallt här inne!! Skruvar upp elementen men värmen fortsätter sjunka! 17.7 grader är det just nu och det är på tok för lite när man sitter i underkläderna påväg till sängs!! brrrrrr!! O, kom och värm mej, NU!!!

torsdag 1 november 2007

fried pancakes!

Torsdag idag.

Har haft hemtenta typ hela veckan. Samma dag jag fick den fick jag även en annan överraskning; förkylning!!! AAAAAAAAA så jobbigt är det att försöka tänka med huvet fullt av snor! Det går ju inte alls! Har svarat på alla frågor men har ingen aning om vad jag svarat på.. Ej heller om det är tillräckligt fylliga svar å sånt. Detta känns inte bra. Ska läsa igenom allt imorn och se om det håller ihop iaf så man kan skicka den sen. Jag har väldig ångest över det ska jag säga. Jag och Alexandra Pascalidou.. Usch och fy! Bara för att jag missat en lektion ska hela tentan skita sig. lite bittert!

Nej tidig kväll idag tror jag! Så man är pigg imorn! Ska ju på spex i sthlm så det jäller att vara på g!